Preventie

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt ook voor psychische klachten. Je wil voorkomen dat jouw medewerkers uitvallen en een lange tijd niet inzetbaar zijn. Als preventiepartner helpt Psyned om het verzuim binnen jouw organisatie te verminderen. Juist nu, in een hectische periode, waarin er minder zicht is op de mentale gezondheid van jouw medewerkers.

Preventie-tool: verminder en verkort verzuim

Samen met onze psychologen verminderen en verkorten wij aantoonbaar het mentaal verzuim binnen jouw bedrijf. Wij bieden passende psychologische ondersteuning voor al jouw medewerkers, welke problemen er ook zijn. Eén van de interventies die wij hiervoor inzetten is onze online preventietool: een mentale vitaliteitscheck die signaleert hoe het met jouw medewerker gaat en bij gesignaleerde aandachtspunten ook adviseert hoe de medewerker hiermee om kan gaan.

Vraag hier de gratis preventietool aan

De tool in het kort

Onze preventietool is een online vragenlijst die wij periodiek sturen naar jouw medewerkers. In de vragenlijst worden 35 verschillende thema’s uitgelicht, zoals, stress, angst, relatie, etc. Door een slimme technologie wordt er doorgevraagd waar nodig is en wordt er vaart gemaakt waar dit kan. Zo duurt het invullen van de vragenlijst nooit langer dan 15 minuten. De medewerker ontvangt een automatische rapportage en ziet waar het goed gaat en welke thema’s er aandacht nodig hebben. Indien gewenst kan er voor een rapportage die veel aandachtspunten signaleert een persoonlijk advies gemaakt worden door onze psycholoog. Globaal zijn er 3 adviezen die de medewerker kan krijgen:

  1. We vermoeden geen grote problemen: er is geen actie nodig.
  2. Er zijn thema’s die aandacht vragen, (nog) niet van ernstige aard: je kan aan de slag met een aansluitende e-health module.
  3. Er is een vermoeden van psychische klachten: als je wilt kan een psycholoog je hier goed bij ondersteunen.

De medewerker kan met dit vrijblijvende advies – anoniem- aan de slag.
Psyned Preventie Tool
Als preventiepartner kunt je kosteloos gebruik maken van onze online preventietool en bijbehorende rapportage. Wil je als werkgever naar aanleiding van de resultaten volledig ontzorgd worden en nodigde hulp aan jouw medewerker aanbieden, maak dan gebruik van onze extra psychologische ondersteuning.

Extra psychologische ondersteuning

Wanneer er uit de resultaten negatieve vitaliteitscores naar voren komen, dan bestaat er een vergrote kans op psychische klachten en op de langere termijn psychisch verzuim. Door hier tijdig op in te spelen, verminder je deze kans aanzienlijk. Jouw medewerkers kun je dan extra ondersteunen door aanvullende zorg te bieden in de vorm van:

  • Uitgebreid persoonlijk advies van een psycholoog: €95,- per rapport.
  • Gebruik van e-health-programma’s: €49,- per gebruiker.
  • Consult met psycholoog: €140,- per sessie.

Vraag de preventietool aan

Wil je de preventietool aan jouw medewerkers aanbieden? Bel of mail dan met Britt van den Barselaar van de afdeling werkgevers via 085 3030 268 of werkgevers@psyned.nl. Dezelfde dag nog sturen wij je een uitnodiging voor jullie persoonlijke Psyned omgeving, zodat jouw medewerker(s) hier direct gebruik van kunnen maken.

Preventie tool aanvragen


Re-integratie of coaching voor jouw werknemer?

Start vandaag nog een traject en help jouw werknemer snel en gezond weer aan het werk te gaan. Lees hier meer over onze werkwijze of neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  • Vandaag direct starten
  • Snelle re-integratie
  • Minder verzuimkosten
  • Gezonde werknemers
Bel: 085-3030268 Bel: 085-3030268
Zoek een psycholoog