Preventie

Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt ook voor psychische klachten. U wilt voorkomen dat uw medewerkers uitvallen en een lange tijd niet inzetbaar zijn. Als preventiepartner helpt Psyned u om het verzuim binnen uw organisatie te verminderen. Juist nu, in een hectische periode, waarin u minder zicht heeft op de mentale gezondheid van uw medewerkers.

Preventie-tool: verminder en verkort verzuim

Samen met onze psychologen verminderen en verkorten wij aantoonbaar het mentaal verzuim binnen uw bedrijf. Wij bieden passende psychologische ondersteuning voor al uw medewerkers, welke problemen er ook zijn. Één van de interventies die wij hiervoor inzetten is onze online preventietool: een mentale vitaliteitscheck die signaleert hoe het met uw medewerker gaat en bij gesignaleerde aandachtspunten ook adviseert hoe de medewerker hiermee om kan gaan.

Vraag hier de gratis preventietool aan

De tool in het kort

Onze preventietool is een online vragenlijst die wij periodiek sturen naar uw medewerkers. In de vragenlijst worden 35 verschillende thema’s uitgelicht, zoals, stress, angst, relatie, etc. Door een slimme technologie wordt er doorgevraagd waar nodig is en wordt er vaart gemaakt waar dit kan. Zo duurt het invullen van de vragenlijst nooit langer dan 15 minuten. De medewerker ontvangt een automatische rapportage en ziet waar het goed gaat en welke thema’s er aandacht nodig hebben. Indien gewenst kan er voor een rapportage die veel aandachtspunten signaleert een persoonlijk advies gemaakt worden door onze psycholoog. Globaal zijn er 3 adviezen die de medewerker kan krijgen:

  1. We vermoeden geen grote problemen: er is geen actie nodig.
  2. Er zijn thema’s die aandacht vragen, (nog) niet van ernstige aard: je kan aan de slag met een aansluitende e-health module.
  3. Er is een vermoeden van psychische klachten: als je wilt kan een psycholoog je hier goed bij ondersteunen.

De medewerker kan met dit vrijblijvende advies – anoniem- aan de slag.
Psyned Preventie Tool
Als preventiepartner kunt u kosteloos gebruik maken van onze online preventietool en bijbehorende rapportage. Wilt u als werkgever naar aanleiding van de resultaten volledig ontzorgd worden en nodigde hulp aan u medewerker aanbieden, dan kunt u gebruik maken van onze extra psychologische ondersteuning.

Extra psychologische ondersteuning

Wanneer er uit de resultaten negatieve vitaliteitscores naar voren komen, dan bestaat er een vergrote kans op psychische klachten en op de langere termijn psychisch verzuim. Door hier tijdig op in te spelen, vermindert u deze kans aanzienlijk. U kunt uw medewerkers dan extra ondersteunen door als werkgever aanvullende zorg te bieden in de vorm van:

  • Uitgebreid persoonlijk advies van een psycholoog: €59,- per rapport.
  • Gebruik van e-health-programma’s: €49,- per gebruiker.
  • Consult met psycholoog: €140,- per sessie.

Vraag de preventietool aan

Wilt u de preventietool aan uw medewerkers aanbieden? Bel of mail dan met Britt van den Barselaar van de afdeling werkgevers via 085 3030 268 of werkgevers@psyned.nl. We nodigen u dezelfde werkdag nog uit voor uw persoonlijke Psyned omgeving, zodat u en uw medewerkers hier direct gebruik van kan kunnen maken.

Preventie tool aanvragen


Re-integratie of coaching voor uw werknemer?

Start vandaag nog een traject en help uw werknemer snel en gezond weer aan het werk te gaan. Lees hier meer over onze werkwijze of neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  • Vandaag direct starten
  • Snelle re-integratie
  • Minder verzuimkosten
  • Gezonde werknemers
Bel: 085-3030268 Bel: 085-3030268
Zoek een psycholoog