Corona-update voor werkgevers

Door het coronavirus verkeert Nederland momenteel in een spannende en onzekere tijd. Onzekerheid, angst en zelfs paniek beïnvloedt het dagelijks leven en kan helaas ook grip hebben op jouw medewerkers. Mentale fitheid is nu extra gewenst om als mens en organisatie overeind te blijven staan en straks het werk weer goed te kunnen hervatten. Weet dat Psyned er juist nu voor jullie is en we jullie graag extra ondersteunen.

Onze zorg gaat door: meer online therapie

Geplande behandelingen gaan gewoon door, uiteraard inachtneming de richtlijnen van het RIVM. Veel behandelingen zullen de komende tijd ook online plaatsvinden. Dit is onderdeel van onze expertise en bewezen even effectief als behandelen op locatie. Met videobellen kan jouw medewerker vanuit huis, of elke andere locatie, zijn of haar behandeling bij één van onze 270 behandelaren voortzetten.

Psyned snelle service

Ervaart jouw medewerker psychische klachten en wil je dat hij snel hulp krijgt? Maak dan gebruik van onze ‘snelle service’ door te bellen naar 020 244 03 22. Je krijgt één van onze medewerkers van het verwijsteam aan de telefoon, die zorgt vervolgens dat jouw medewerker zo snel mogelijk passende hulp krijgt van één van onze psychologen.

Dit betekent in de praktijk dat jouw medewerker binnen 4 uur een afspraak heeft met één van onze psychologen. De afspraak is via videobellen of telefonisch (dus zonder beeld). Hoe gaat onze ‘snelle service’ in zijn werk? Wij leggen het hieronder in 5 stappen uit:

  1. Jij of jouw werknemer belt met ons verwijsteam omdat de medewerker psychische klachten ervaart en erbij gebaat is als er direct hulp geboden wordt. Vervolgens zal onze medewerker aan de hand van een korte telefonische intake (ongeveer 10 minuten) met de medewerker, bepalen waar hij behoefte aan heeft.
  2. Het is belangrijk dat jouw medewerker nu snel de juiste hulp krijgt. Daarom zorgen we dat hij een dagdeel later al een afspraak heeft met één van onze psychologen voor een consult. Dit consult duurt tussen de 45 en 60 minuten. De duur is afhankelijk van de behoeften van de medewerker. De afspraak is via videobellen of telefonisch (dus zonder beeld).
  3. Tijdens de afspraak zal jouw medewerker alle ruimte krijgen om zijn verhaal kwijt te kunnen en de psycholoog te vertellen waar hij tegenaan loopt. Vervolgens zal de psycholoog ook handvatten en tips geven om hem weer op weg te helpen.
  4. Is één sessie niet voldoende? Afhankelijk van de zwaarte van de problematiek van de medewerker kan een psycholoog na de eerste sessie eventueel vervolgsessies adviseren.
  5. Na afloop van de sessie krijg je direct de kosten van ons gefactureerd, zo komt je niet voor verrassingen te staan.

Extra ondersteunende consults

We bieden in deze periode een extra behandeling aan voor jouw medewerkers die uit één sessie bestaat. Onze psychologen zijn geen corona-experts. Wel zijn zij expert in het leren omgaan met extreme stress, het verminderen van angst en piekergedachten met inachtneming dat het sociale isolement ook somberheid met zich mee kan brengen. Merk je dat een medewerker extra stress ervaart en zich erge zorgen maakt over de huidige situatie wat het algemeen functioneren belemmert? Neem dan contact met ons op. Met deze ondersteunende (online) behandeling van 60 minuten creëren wij weer ademruimte en geven we direct bruikbare tips over hoe jouw medewerker op een gezonde manier met de situatie om kan gaan.

Weet hoe het gaat met je medewerkers

Voor werkgevers waar wij mee samenwerken is de online Preventie Scan gratis beschikbaar. Met deze online tool weet je hoe het gaat met jouw medewerkers en kan er snel passende hulp geboden worden waar nodig. Lees meer over de Preventie Scan, of test hem nu zelf.

Vraag consult aan

Voor advies of meer informatie over onze ondersteuning kunt je bellen met Nathalie Sluijs op 085 4019 223. of mailen naar werkgevers@psyned.nl. Wij helpen je graag verder en plannen wanneer gewenst vandaag nog een online gesprek in met een van onze psychologen.

Nathalie van Psyned

Re-integratie of coaching voor jouw werknemer?

Start vandaag nog een traject en help jouw werknemer snel en gezond weer aan het werk te gaan. Lees hier meer over onze werkwijze of neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Plan je kennismakingsgesprek