Zingeving

Veel mensen staan in hun leven ineens stil bij het leven. Dan kijk je achterom en denkt: “was ik dat?”, “deed ik dat?”, “waarom?” en “waarom en hoe ben ik eigenlijk hier beland?”

Leeg van binnen
Je wordt geboren en groeit op, doet een toets, krijgt een schooladvies, spreekt een decaan, doet een beroepentest, volgt een vervolgopleiding, wordt verliefd, trouwt, kind, baan, hypotheek, mooie auto, leuke vakanties, heel wat vrienden.

En dan… Waarom is het zo leeg van binnen? Niet dat het leven dat je nu leidt verkeerd is, verre van. En zeker ‘op papier’ kun je het dik voor mekaar hebben. En toch is het onaf, niet vervullend. Hoe kan dat? En wat doe je eraan?

Ja, waarom eigenlijk?
Bijna iedereen suist door het leven zonder precies richting te hebben. Dat is ook wat er zo leuk aan is. Veel beslissingen in je leven zijn eigenlijk heel toevallig - ‘omdat je er goed in was’, ‘omdat je geen ingenieursopleiding mocht doen van je vader’, ‘omdat de huur toch betaald moet.’ Heel logisch, niks om je druk over te maken.

Wakker schrikken
Het vervelende is dat de meeste mensen zich nooit de vraag stellen wat ze nu precies willen, wat voor hen een rijk en vervullend leven inhoudt en of ze wel precies daar zijn waar ze zich het beste voelen.

En jij stelt je die vragen nu. Misschien raak je er wel van in de war, ben je bang dat je je hele leven op zijn kop gaat zetten of dat je er achter komt dat je eigenlijk ongelukkig bent. In de regel gaat zingeving meer om het vinden (of geven) van zin, dan per se om rigoureuze veranderingen.

Niet bang voor de Grote Vragen
Misschien kom je er wel achter dat het leven dat je leeft exact het leven is wat je helemaal geweldig vindt. Maar dat je er eigenlijk te weinig aandacht voor hebt. Misschien leer je wel dat je toch met je werk iets anders wilt, of iets ernaast. Door met een psycholoog zingevend werk te verzetten geef je jezelf de mogelijkheid rijker, voller en volledige te leven. Dichter bij jezelf en vanuit betrokkenheid en overtuiging.

Dat je hier bent zegt al dat je het leven niet aan je voorbij wilt laten gaan. Misschien voelt dat nu niet zo, maar het is een bijzonder positieve instelling. De online psycholoog helpt je graag de vragen te stellen en jezelf opnieuw te ontdekken.

Neem geheel vrijblijvend contact op
Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp, of heb je gewoon een vraag? Kies direct jouw ervaren online psycholoog en maak direct een afspraak. Wij helpen je online graag!