Angst

Handige Angst
Bang zijn is goed. Het zorgt ervoor dat je wegrent als je in een gevaarlijke situatie bent. Het ‘zet je op scherp’ als je iets moet doen waarvoor je focus en concentratie nodig hebt. Dat is handige angst.

Onhandige Angst
Onhandige angst is angst die buiten proportie is of je maar niet loslaat. Die is niet meer nuttig of handig, maar zit je in de weg. Je doet sommige dingen niet meer, misschien heb je er zelfs vriendschappen of werk door verloren. Of je blijft dingen met de grootst mogelijke inspanning doen. Dat is slopend. Je bent niet bang, je bent Bang. Het is wie je bent, onderdeel van jou.

In alle soorten en maten
Je hebt heel veel verschillende soorten angsten. Te veel om hier allemaal op te noemen. En dat doe ik liever ook niet, want al die angsten steken hetzelfde in elkaar: Je bent bang. De hele tijd. Dat kan een heel gerichte angst zijn, voor viezigheid bijvoorbeeld, of voor hoogtes. Maar het kan ook een algemeen bang gevoel zijn. Soms gaat angst gepaard met dwanghandelingen of -gedachten; als het ware om de angst te bezweren.

Waarschijnlijk weet je wel dat jouw angst niet ‘reëel’ is - maar dat helpt je niks, je bent bang - punt. Je hebt geen idee hoe je van je angst af kunt komen.

Online therapie die werkt
Je angstklachten kunnen ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Binnen de psychologie is angst één van de best bestudeerde onderwerpen. Dat komt omdat het zo vaak voorkomt - bijna 1 op de 5 Nederlandse volwassenen heeft in zijn leven wel eens last gehad van een angststoornis.

De online psychologen weten er veel van af. En er zijn in de loop der jaren heel veel heel goede behandelmethoden ontwikkeld waarvan wetenschappelijk is vastgesteld dat ze werken. Dus ook al zit je voor je gevoel nu helemaal vast en lijkt er geen uitweg mogelijk, de online psychologen stellen ook voor jou een behandeling samen die werkt.

Neem geheel vrijblijvend contact op
Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp, of heb je gewoon een vraag? Kies direct jouw ervaren online psycholoog en maak direct een afspraak. Wij helpen je online graag!