Depressie

Dof en traag
Voor iemand die depressief is, ziet de wereld er anders uit dan voor de rest van ons. Het is somber, bleek en grauw. En het is bijna onmogelijk het anders te zien of te voelen.

Als je depressief bent is alles gehuld in een doffe wolk. Je lichaam reageert op je gemoed. Ademhaling, bloedsomloop en spijsvertering vertragen.

De omgeving staat machteloos
Voor de omgeving is het moeilijk, zo niet onmogelijk om voor te stellen. Want er moet toch een sprankje hoop zijn, een beetje licht? Gezinsleden, vrienden, familie - ze proberen te helpen. Maar feitelijk zorgt elke goedbedoelde ‘Ah joh, kop op!’ ervoor dat de depressieve zich verder isoleert. Logisch ook, je wil als partner toch dat je geliefde ziet wat jij ziet. Dat er mooie dingen zijn, dat er waardevolle momenten zijn - dat het de moeite waard is om te leven. Het werkt averechts.

Apathie
Apathie is het gebrek aan (of zelfs de volledige afwezigheid van) emotie, motivatie of enthousiasme. Niet iedereen die depressief is, is meteen helemaal apathisch, maar het gevaar licht wel op de loer.

In de Online therapie leren omgaan met jouw gedrag
Kan ik wel geholpen worden? Jazeker. Om te beginnen kunnen de online psychologen je inzicht geven in wat een depressie precies is. Voor veel mensen is dat al heel waardevol en biedt het mogelijkheden zelf aan de slag te gaan. De therapie leert je op een constructievere manier om te gaan met het leven.

Je leert onderscheid te maken tussen belangrijke en onbelangrijke problemen en positieve doelen te stellen. Je leert om te gaan met stress, je gedrag af te stemmen op de omstandigheden en hoe je je thuis kan voelen in relaties.

Neem geheel vrijblijvend contact op
Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp, of heb je gewoon een vraag? Kies direct jouw ervaren online psycholoog en maak direct een afspraak. Wij helpen je online graag!