Verwijzers
Uw patienten helpen met psychische klachten kan makkelijk en snel

Verwijzers

Hoe helpt u patiënten die met hun klacht niet in de vergoede zorg terecht kunnen? En wat doet u met patiënten die op een te lange wachtlijst terecht komen? Onze 200+ psychologen verzorgen zowel preventieve trajecten als curatieve trajecten in de eerste lijn en zijn gespecialiseerd in de behandeling van burn-outaanpassingsstoornissen, rouw en relatieproblematiek. We streven daarbij naar een intake en behandeling zonder wachttijd. Concreet betekent dit dat uw patiënt in de meeste gevallen direct kan starten.

Doorverwijzen
U kunt als huisarts of POH-GGZ op drie manieren naar ons doorverwijzen. U kunt direct doorverwijzen via ZorgDomein, via ons beveiligde mailplatform of uw patiënt kan rechtstreeks contact opnemen met ons psychologisch verwijsteam via 085 - 4013 574.

Triage en advies
Wij triageren in alle gevallen, geven uw patiënt persoonlijk advies over de meest geschikte hulp, geven uitleg over de mogelijke kosten en plannen desgewenst direct een afspraak in bij een psycholoog die bij hem of haar past.

Lees hieronder meer onze werkwijze.

WAAROM PSYNED?

GEEN WACHTLIJST
200+ PSYCHOLOGEN
150 LOCATIES EN ONLINE
30.000 BEHANDELINGEN PER JAAR

Bel ons: 085-4014720

Of zoek zelf je psycholoog!

Bekijk hier welke psychologen er bij jou in de buurt beschikbaar zijn:


Meer over Verwijzers

Werkwijze

We helpen iedereen die ons belt vaak binnen een week nog met de juiste hulp. Van aanpassingsstoornissen en burn-out tot aan rouw en relatieproblematiek, we behandelen een brede diversiteit aan klachten. In alle gevallen triageren en adviseren wij over de juiste hulp. Indien wenselijk plannen wij direct een afspraak in bij een psycholoog voor een behandeling op maat.

150 locaties en online

Onze 200+ psychologen zijn werkzaam op locaties door het hele land én online. Hierdoor kan uw patiënt vaak dezelfde week nog terecht bij een psycholoog die specifiek bij uw patiënt en zijn of haar hulpvraag past. De behandelingen kunnen vervolgens bij hem of haar in de buurt zijn, via online therapie of een combinatie van beiden.

Triage en advies

Ons psychologisch verwijsteam is gespecialiseerd in het zorgvuldig uitvragen van de hulpvraag. Na de triage adviseren we over welke vorm van behandeling en welke psycholoog het meest geschikt zou zijn voor de patiënt. Dit kan een behandeling zijn bij een van onze psychologen, bij een samenwerkingspartner in de SGGZ, uitgebreidere of acute zorg van een specialistische instelling of wellicht heeft de patiënt baat bij een online zelfhulpmodule al dan niet met ondersteuning van een psycholoog.

Kosten

De triage en bijbehorend advies van ons psychologisch verwijsteam is voor iedereen kosteloos. Aan de behandelingen van de psychologen zijn wel kosten verbonden. Tijdens het adviesgesprek met ons verwijsteam wordt uw patiënt volledig geïnformeerd over welke kosten van toepassing zijn bij zijn of haar behandeling. 

Doorverwijzen

Als huisarts of POH-GGZ kunt op twee manieren naar ons doorverwijzen: 
1) U kunt direct doorverwijzen naar Psyned via ZorgDomein
2) U kunt uw verwijzing via ons beveiligde mailplatform naar ons mailen.
3) Uw patiënt kan rechtstreeks contact opnemen met ons psychologisch verwijsteam via 085 - 4013 574.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over hoe we werken of over hoe u kunt doorverwijzen naar Psyned? Neem dan contact op met Rinske Feddema, zorgcoördinator Psychologen Nederland, via 085 - 4013 574 of verwijzers@psyned.nl.

Kwaliteit

Kwaliteitswaarborging

Psychologen Nederland staat garant voor kwalitatief goede zorg. Ons psychologisch verwijsteam wordt door onze clienten beoordeeld met 8,8 en onze psychologen worden gemiddeld gewaardeerd met een 8,1. Om onze kwaliteit te waarborgen, monitoren we onze zorg continu.

Aan het einde van elk behandeltraject krijgt de client een evaluatie om de behandelingen en psycholoog te beoordelen. Deze feedback nemen wij mee in onze 1-op-1 evaluatie met de psycholoog. Daarnaast volgen onze psychologen supervisie, nemen deel aan intervisie, volgen supervisie en opleidingen en/of door Psyned georganiseerde workshops om de vakkennis op peil te houden.

Al onze psychologen zijn aangesloten bij erkende brancheverenigingen (waaronder het NIPNFGNVPA) en voldoen aan de eisen rondom de WKKGZ. Zo vragen we van een ieder een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan en doen we navraag bij de inspectie gezondheidszorg (IGZ).

Meer weten?

Wilt u meer informatie over hoe wij onze kwaliteit waarborgen of over hoe ons verwijsteam en psychologen te werk gaan? Neem dan gerust contact op met ons psychologisch verwijsteam via 085 - 4013 574 of direct met Rinske Feddema, zorgcoordinator Psychologen Nederland, via verwijzers@psyned.nl.

Stappenplan: verwijzen via ZorgDomein

ZorgDomein

Wilt u iemand naar ons doorverwijzen via ZorgDomein? Binnen ZorgDomein vindt u in het tabblad ‘Verwijzen/aanvragen’ het zorgvraagmenu. Dit menu gebruikt u om te verwijzen naar zorg. U kunt ons op verschillende manieren vinden, maar de volgende is het meest overzichtelijk:

Ga in het menu aan de linkerkant naar:

1)      “Geestelijke gezondheidszorg”
2)      Volwassenen (18 – 65 jaar)
3)      En kies een passende hulpvraag:
         a. Bij burn-out en rouw kan dit via “Aanpassings- en verwerkingsproblemen”.
         b. Voor relatietherapie kan dit via “Relatie- en gezinsproblemen”.
         c. Voor een overbrugging kan het beste de meest passende hulpvraag gekozen worden of wanneer deze niet duidelijk is kan dit via “Overige zorgvragen”.
4)      Vervolgens komt het zorgaanbod in de regio naar voren. Bij onze praktijken staat altijd “Psyned, wijk/buurt, plaats.” Kies het best passende zorgproduct.
5)      Geef eventueel de voorkeur voor een specialist aan en klik op de knop “Start verwijzing”.
6)      Stel in hoe u wilt dat uw patiënt op de hoogte gebracht wordt van de verwijzing en voeg eventueel een persoonlijk bericht toe.
7)      Klik op de knop “Verwijzen”.
8)      Klik op de knop “Verder naar verwijsbrief”.
9)      Vul de relevante gegevens in en klik op “Versturen”.
10)    Hiermee ontvangen wij de verwijzing en nemen we contact op met uw patiënt. Zodra wij contact hebben gehad, zult u via de beginrapportage een toelichting krijgen op het contact.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over hoe we werken of over hoe u kunt doorverwijzen naar Psyned? Neem dan contact op met Rinske Feddema, zorgcoördinator Psychologen Nederland, via 085 - 4013 574 of verwijzers@psyned.nl.