Relatietherapie Gouda - Sandra de Graaf
Sandra de Graaf
Sandra de Graaf

Relatietherapie Gouda

Speelt er veel jaloezie in jullie relatie? Wil één van jullie het liefst elk smsje en chatbericht checken, om zo maar zeker te zijn dat er geen verhouding gaande is? Jullie hebben er vaker over gesproken en ruzie om gemaakt, maar er is nog weinig verandert.

Bovenstaande is slechts een voorbeeld van verhalen die bij Relatietherapie Gouda voorkomen. Uiteraard zijn er veel meer mogelijke redenen om in relatietherapie te gaan.

LET OP! Op dit moment heb ik een intake stop.

Relatietherapie Gouda

Vrijheid

In elke relatie is vrijheid een thema. Het gaat om vrijheid wanneer iemand ‘zijn eigen ding’ wil doen, diens hobby wil uitvoeren of met diens vrienden of vriendinnen wil zijn. Wanneer je partner je hierin belemmert kan dat veel wrijving opleveren. Wellicht pas je je aan en ga je akkoord met de beperkingen, maar blijft er onderhuids een ongelukkig gevoel broeden. Of je past je niet aan en hebt regelmatig een boze partner. Beide scenario’s zijn niet helpend voor een goede relatie. Of het nu aangeboren is of aangeleerd, er kan wat aan de vaak onderliggende jaloezie gedaan worden.

Liefde

De liefde is zo sterk dat je het liefst de gehele dag bij je partner bent en hem/haar aanraakt. Ook al is dit uit liefde, het kan erg verstikkend werken voor jouw partner. De logische reactie vanuit partner zal ‘wegduwen’ zijn. Jij begrijpt het niet, je uit toch alleen maar je liefde? Er kan altijd een verschil zitten in hoe men de uiting van liefde fijn vindt. Het is goed om met elkaar te bespreken wat voor jullie wel en niet prettig is.

Gevoelens en transparantie

Iedereen heeft gevoelens, zowel positief als negatief. Het uiten van gevoelens is iets heel moois, maar niet gemakkelijk. Het vergt veel vertrouwen om aan een ander te vertellen hoe je je echt voelt, om je hart te luchten. Zijn jullie de vertrouwensband onderling kwijt? Dan is dit een kernpunt om aan te werken. Probeer daarbij zo transparant mogelijk te zijn. Niet alleen over gevoel, maar ook over gedachten en gedrag. Wees eerlijk naar elkaar en ga op jacht naar het ‘oude gevoel’ van jullie tweeën.

Sandra de Graaf

Kerksteeg 1
2801 JZ Gouda

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Contactgegevens van Sandra de Graaf

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat breiken van ma t/m do tussen 08.30 en 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Gouda

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Gouda.

Sandra de Graaf
Kerksteeg 1
2801 JZ Gouda