Relatietherapie Alphen - Tineke Spruijt
Tineke Spruijt
Tineke Spruijt

Relatietherapie Alphen aan den Rijn

Ben jij het jaloerse type, of is je partner dat juist? Denk je dat er achter elk WhatsApp een verhouding schuilt? Dit kan als een blok aan het been van de partner voelen. Claimen en alleen maar beschuldigen is niet de juiste basis in een relatie. Loopt het echt uit de hand, ga dan in relatietherapie.

Relatietherapie Alphen aan den Rijn

Vrijheid

In een relatie is het noodzakelijk om elkaar bepaalde vrijheden te geven. Vrijheid om je eigen dingen te kunnen doen, om je eigen hobby's te kunnen uitvoeren. Als iemand je hierin belemmert, kan dat zelfs het einde van de relatie betekenen in sommige gevallen. Of het nou is aangeboren of aangeleerd, er kan altijd wel wat aan gedaan worden. Gun je partner de vrijheid, zorg dat jaloezie geen obstakel wordt. Gezonde jaloezie bestaat uiteraard ook.

Houden van

Je houdt zo ongelooflijk veel van je partner, dat je hem of haar het liefst de hele dag ziet en aanraakt. Dit kan echter uiterst verstikkend werken voor de ander. Hierdoor kan het zijn dat je je partner alleen maar verder weg duwt. Maar wat doe je nou verkeerd, je uit toch alleen je liefde? Je partner houdt ook zeker wel van jou, maar uit het op een andere manier. Rekening houden met de wensen van de ander is een must voor een fijne, wederzijdse relatie.

Gevoelens

Het uiten van gevoelens is iets moois, of het nou positieve of negatieve gevoelens zijn. Het laat zien dat je je dusdanig bij iemand op zijn gemak voelt om je hart te luchten. Je vertrouwt deze persoon zo goed dat je je innerlijke geheimen met hem of haar wilt delen. Hou dit vast. Ben je deze vertrouwensband kwijt? Ga er dan aan werken. Alleen als er goed vertrouwen is in elkaar kan een relatie stand houden. Wantrouwen heeft een destructieve uitwerking.

Signalen

Geef signalen door aan je partner over wat je wel en wat je niet wilt. Houd de relatie transparant zodat het voor beide duidelijk is waar jullie aan toe zijn. Dit gaat niet alleen over gevoelens, maar ook over gedachtes en gedragingen. Wees eerlijk naar elkaar en laat elkaar soms ook eens los. Zo creëer je weer die gezonde afstand en komen jullie op een natuurlijke manier weer naar elkaar toe. Zo komt dat gevoel van vroeger weer bovendrijven!

Contact met Psycholoog Alphen aan den Rijn

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail mij dan snel naar Psycholoog Alphen ter attentie van Tineke Spruijt. Ik leer je graag kennen!

Tineke Spruijt

Heemraad 78
2408 HW Alphen aan den Rijn.

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Contactgegevens van Tineke Spruijt

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat breiken van ma t/m do tussen 08.30 en 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Alphen

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Alphen.

Tineke Spruijt
Heemraad 78
2408 HW Alphen aan den Rijn.