Verstoorde arbeidsrelatie

Niet de office romance uit de film, maar de relatie die je hebt met je collega’s en je werkgever of je werknemer: een arbeidsrelatie. Met een beetje geluk heb je niets te klagen en is de sfeer goed op het werk. Maar het komt ook voor dat dit niet het geval is. De relatie met collega’s onderling kan niet prettig zijn of er kan gepest worden op je werkvloer. Of de relatie tussen jou en je werkgever kan verstoord zijn.

Verstoorde arbeidsrelatie werkgever en werknemer

Een verstoorde arbeidsrelatie komt het meeste voor tussen werkgever en werknemer. Dit is van twee kanten mogelijk. Een conflict kan ontstaan uit ontevredenheid vanuit je werkgever. Dit kan soms leiden tot het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Echter kan je ook in een onwerkbare situatie zitten, maar waarbij de werkgever geen stappen wilt ondernemen tot ontslag. En waar je wellicht zelf een ontslagverzoek wilt indienen. Beiden zijn geen prettige situaties en kunnen een psychologische impact op je hebben.

Psychologische impact

Een conflict op werk kan ontstaan door psychische problemen. Maar het kan ook juist psychische problemen opleveren of verergeren. Een verstoorde arbeidsrelatie kan veel stress opleveren en zowel jij als je werkgever kunnen hier emotioneel flink onder te lijden hebben. In zo’n situatie kan het zinvol zijn om eens te praten met een psycholoog.

Of je nu werknemer, werkgever of zelfstandige bent, een psycholoog kan je helpen om je situatie vanaf meer afstand te bekijken en leren hoe je (beter) met stress om kunt gaan. Ook in de fase na een arbeidsconflict kan een psycholoog je helpen. Bijvoorbeeld door samen met jou te kijken hoe het conflict is ontstaan en hoe je dit in het vervolg beter aan kunt pakken of wellicht zelfs kunt voorkomen. Is er nog geen conflict ontstaan, maar voel je dat het niet lekker loopt op werk? Dan kan een psycholoog preventief met je aan de slag om mogelijke escalatie te voorkomen.

Neem contact op

Heb jij last van stress op de werkvloer, zit je in een conflict met je werkgever of is de werkrelatie op andere wijze verstoord? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen via 085-4014720. We geven je graag advies en kunnen direct een afspraak voor je maken bij een geschikte psycholoog bij jou in de buurt.

Lara, Psyned verwijsteam
Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

Plan jouw gratis adviesgesprek