Relatietherapie Zwolle - Marjan de Jong
Marjan de Jong
Marjan de Jong

Relatietherapie Zwolle

Patronen. Ze zijn overal. Ook binnen je relatie. Steeds weer komen dezelfde dingen voorbij. Je bent gewend om op een bepaalde manier te reageren. Dit wordt niet goed ontvangen door de ander en zo gebeurt steeds weer hetzelfde. Je probeert echt wel om anders te reageren. Maar op een gegeven moment is het gewoon op. De energie is weg. Je voelt je eenzaam in de relatie en het lukt niet meer om elkaar te begrijpen. Je hebt het gevoel dat je steeds verder uit elkaar groeit. Gelukkig kan relatietherapie helpen om elkaar weer te begrijpen.

Ik behandel niet meer in Zwolle, je kunt bij mij terecht in Eelde-Paterswolde.

Samen en Individueel groeien bij Relatietherapie Zwolle

Muurvast

Je weet niet meer waar je het moet zoeken. Er zijn allemaal beschuldigingen en verwijten maar daar maken jullie de relatie niet beter mee. Jullie hebben hulp nodig. Je voelt het aan alles. Zo kan het niet meer, jullie zitten vast. Natuurlijk zitten er af en toe ook momenten tussen dat het wel goed gaat, maar je weet dat vanzelf de ruzies weer komen...

Het lijkt wel alsof alles wat je probeert toch alleen maar voor meer gedoe zorgt. De frustraties lopen namelijk steeds hoger op. Hoe kun je dit gedrag naar elkaar nou toch verbreken? Relatietherapie Zwolle helpt jullie graag.

Hoe kan het beter?

Samen gaan we op zoek naar hoe het anders kan. Waar liggen de wensen en verwachtingen van elkaar? Hoe kunnen jullie weer wederzijds respect naar elkaar voelen? Maar we gaan ook op zoek naar je individuele valkuilen en hoe je hier beter mee om kan leren gaan zodat jullie beide wat meer ademruimte krijgen.

Wees weer een team

Uiteindelijk leren jullie beter omgaan met jullie relatie en groeien jullie bovendien als individu. Dit zorgt ervoor dat jullie samen weer sterker staan. Vanuit daar leren jullie hoe je met de obstakels binnen jullie relatie het beste om kunt gaan. Je leert hoe je samen een team kan zijn in plaats van twee strijdende individuen. Uiteindelijk gaat het daar toch om, een relatie heb je samen.

EFT Relatietherapie

Dat partners zich (weer) 'emotioneel' verbonden gaan voelen is een belangrijke randvoorwaarde voor een goede relatie. Bij Relatietherapie Zwolle neem ik de EFT (Emotionally Focused Therapy) van Dr. Sue Johnson als uitgangspunt. Omdat ik EFT niet altijd toereikend vind maak ik ook veel gebruik van inzichten van andere deskundigen.

EFT is een model voor relatietherapie dat gebaseerd is op de hechtingstheorie. Het stelt de emoties van de partners centraal en streeft naar een verbeterde emotie-interactie binnen de relatie. Partners worden zich meer bewust van hun emoties en door deze uit te spreken en elkaars emoties te erkennen, ontstaat er ruimte voor nieuwe ervaringen tussen beide partners. Partners hebben dan vaak het gevoel dat ze eindelijk achter de muur van de ander mogen kijken. Waardoor ze zich weer begrepen, met elkaar verbonden voelen.

Dat betekent dat tijdens de therapiesessies steeds gefocust wordt op het bewust worden, uitspreken en erkennen van de ervaren emoties. Daarnaast besteden we ook veel aandacht aan de wijze van communiceren. Hoe zorg je er voor dat het lukt om goede gesprekken met elkaar te voeren? Dat je ‘emotioneel’ verbonden blijft? Dat je elkaar blijft begrijpen?

EFT geeft goede resultaten bij echtparen. De effectiviteit van EFT is aangetoond in verschillende studies.

Contact

Wil je meer weten over relatietherapeuten in Zwolle of een afspraak maken? Bel naar Relatietherapie Zwolle ter attentie van Marjan de Jong. Ik leer jullie graag kennen!

Marjan de Jong

Willemskade 14
8011 AD Zwolle

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Neem Contact Op Met Psycholoog Zwolle

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat breiken van ma t/m do tussen 08.30 en 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Zwolle

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Zwolle.

Marjan de Jong
Willemskade 14
8011 AD Zwolle