Relatietherapie Amsterdam Oost - Paul de Jonge
Paul de Jonge
Paul de Jonge

Relatietherapie Amsterdam

De relatietherapie begint met een gesprek tussen jullie en mij waarin jullie vertellen waarvoor jullie bij mij zijn gekomen. Ik concentreer mij in dat gesprek op een aantal zaken. Jullie vraag natuurlijk, maar ik wil bijvoorbeeld ook graag zien hoe jullie samen zijn.

Afspraken zijn ook mogelijk in Amstelveen en kunnen in de avonduren plaatsvinden.

Leer elkaar opnieuw zien bij Relatietherapie Amsterdam

Als het mis gaat tussen twee geliefden spelen doorgaans heel strak geregisseerde mechanismen op. Jullie oerinstinct als het ware. Je beschermt jezelf, allebei. De een doet dat door de confrontatie op te zoeken, de ander trekt zich juist terug.

Iedereen heeft een unieke, eigen, manier. Voor een deel komt die voort uit wie je bent en voor een deel uit wie je bent geworden door wat je meemaakte.

Je merkt hoe het voelt

Als relatietherapeut ben ik niet gericht op inzicht, maar op ervaring. Natuurlijk kom je dingen te weten, en leer je over jezelf, de ander en jullie relatie, maar het belangrijkste is dat je merkt hoe het voelt. Dat je beleeft hoe de ander het beleeft. Op die manier weet je het niet alleen, maar begrijp je het ook. Ik laat jullie ervaren wat het patroon is en wat de onderliggende emoties zijn.

Ik zal op dit moment in de behandeling ook onderdelen uit de sessies apart van elkaar gebruiken om momenten te benoemen. Maar ik zal jullie vooral uitdagen het zelf aan elkaar te vertellen, niet via mij.

Je leert elkaar opnieuw te zien

In de behandeling zullen jullie eerst inzicht krijgen in wat die patronen zijn, hoe je ze kunt herkennen en hoe jullie elkaar de ruimte kunnen geven het anders te doen. Tegelijkertijd zullen we onderzoeken waar de mechanismen vandaan komen en hoe jullie elkaar kunnen helpen ze te overwinnen. Je leert elkaar opnieuw te zien, opnieuw te waarderen en milder tegemoet te treden.

Doorgaans worden koppels die een moeilijke periode in hun relatie overwinnen een stuk sterker, zowel individueel als samen. Het partnerschap verdiept, ze kunnen nóg meer een team zijn, weten elkaar makkelijker te vinden (ook in een ruzie). De geliefden genieten meer van zichzelf en van elkaar en kunnen ook de stress of pijn van buitenaf veel beter verwerken samen.

Kwalificatie:

- Emotion Focused Therapy (EFT) 

Samen naar een oplossing zoeken

Wil je meer weten over relatietherapeuten in Amsterdam-Oost of een afspraak maken? Bel dan naar Relatietherapie Amsterdam ter attentie van Paul de Jonge. Ik help jullie graag!

Paul de Jonge

C. van Eesterenlaan 301
1019 KT Amsterdam (Oost)

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Neem contact op met Psycholoog Amsterdam Oost

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat breiken van ma t/m do tussen 08.30 en 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Amsterdam

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Amsterdam Oost. Je kunt ook terecht in mijn praktijk in Amstelveen.

Paul de Jonge
C. van Eesterenlaan 301
1019 KT Amsterdam (Oost)