Relatietherapie Amsterdam - Psyned
Sarah Jansen
Sarah Jansen

Relatietherapie Amsterdam

Wat gebeurt er met je als je in relatietherapie gaat? Wat ga je doen? Ga je een voor een al je ruzies en ongenoegens doornemen? Ga je je gelijk krijgen? Of ga je juist horen dat het allemaal aan jou ligt? En daarbij, hoe kan een vreemde nu weten hoe jullie in elkaar zitten, laat staat helpen?

Goede vragen. Je moet je realiseren dat een relatietherapeut niet zo veel ‘doet’. Jullie verzetten het werk. Jullie vinden de oorzaken, valkuilen en ook jullie manier om er weer uit te kunnen. De therapeut geeft jullie drie dingen: een plek, perspectief en een manier om tot verdieping te komen.

Geef je relatie liefde - Relatietherapie Amsterdam

In relatietherapie krijg je de ruimte

De behandelruimte in de praktijk is bijzonder. Het geeft jullie de ruimte om, weg van alle sores, problemen en drukte van alledag, aandacht te geven aan zo’n beetje het belangrijkste in jullie leven. Je krijgt de kans eens dieper adem te halen en beter te luisteren, je vindt de rust niet meteen te willen reageren. Zo maak je ruimte voor waar gesprekken weer gesprekken kunnen zijn en niet elke zin per se een aanval is.

In relatietherapie krijg je inzicht

Jullie relatie, en de crisis, is uniek en ook weer niet. Er zijn patronen, verhoudingen, verwachtingen over en weer. De relatietherapeut herkent die, kan ze duiden en kan stellen helpen zichzelf te zien als ‘van een afstandje’. Vaak wordt veel ineens duidelijk: je valt in herhaling, maakt vaak dezelfde fout. Inzicht in die patronen helpt je al een heel eind verder. Ze te doorbreken is lastig; zelfs als je weet waar het fout gaat, kun je moeilijk anders doen dan je doet. Met tijd en aandacht zul je merken dat je steeds vaker de neerwaartse, destructieve spiraal kunt doorbreken.

In relatietherapie krijg je contact

Jullie moeizame contact heeft ook een diepere reden. Jullie kunnen elkaar niet bereiken, omdat er pijn is, verdriet, gebrek aan vertrouwen. Een relatie is voor de meeste mensen de basis van hun leven; en spreekt de diepste emoties aan – van eenzaamheid en verbondenheid, van acceptatie, waardering, respect en liefde. Als die plek weer veilig wordt, herwin je zelfvertrouwen, hoop en de mogelijkheid weer te geven.

Jullie verbintenis is verdiept

Werken aan dit diepe herstel verbindt stellen vaak meer dan ze ooit geweest waren. Door uit te spreken wat zo moeilijk onder woorden te brengen is. Door te delen wat je kwetsbaar maakt. En door te voelen dat je, hoe dan ook, gedragen wordt.

Je gaat je gelijk niet krijgen, je krijgt ook geen ongelijk. Je gaat de ruzie niet ‘winnen’. En je gaat niet overal de schuld van krijgen. In therapie krijgt je relatie een plek van aandacht en zorg, een methode om je valkuilen te zien en overwinnen en een mogelijkheid tot werkelijke verbondenheid en eenheid te komen.

Sarah Jansen

Vasco da Gamastraat 10c
1057 VK Amsterdam

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Neem Contact op met Psycholoog Amsterdam

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat breiken van ma t/m do tussen 08.30 en 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Amsterdam

Bekijk hier de route naar mijn psychologenpraktijk in Amsterdam. Afspraken zijn ook mogelijk in Almere.

Sarah Jansen
Vasco da Gamastraat 10c
1057 VK Amsterdam