Rosana Kleinlugtebeld
Rosana Kleinlugtebeld
Rosana Kleinlugtebeld

Relatietherapie Alkmaar

Doel van de relatietherapie is het doorbreken van de neerwaartse spiraal en ervoor zorgen dat de relatie voor jullie allebei weer prettig wordt. De relatietherapeut biedt echter geen kant en klare oplossingen. Jullie zullen beide serieus energie moeten steken in jezelf en de relatie om de therapie te laten slagen.

Relatietherapie Alkmaar

Relatietherapie richt zich in eerste instantie op het oplossen van problemen in jullie liefdesrelatie. In iedere relatie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor. Dit is heel normaal en hoeft echt niet te betekenen dat jullie relatie slecht is.

Wanneer je er samen echt niet meer uit komt, staan jullie voor de keus om ofwel de relatie te beëindigen, of hulp van buitenaf in te roepen. Indien je voor het laatste kiest kan relatietherapie Alkmaar een goed idee zijn.

Relatietherapie Alkmaar: laatste strohalm of verdieping?

Wat je vaak ziet is dat de relatietherapie laatste strohalm is: de partners staan eigenlijk al op het punt om uit elkaar te gaan. Ze geven de relatie door het volgen van therapie nog een allerlaatste kans. Het is helaas zo dat hoe langer men wacht met het aanpakken van serieuze problemen in een relatie, hoe ingewikkelder het oplossen hiervan wordt. Relatietherapie is niet alleen bedoeld als laatste redmiddel. Het is bijvoorbeeld ook een heel goed middel om tot verdieping van een relatie te komen.

Het kan ook duidelijk worden dat beide partners er alsnog voor kiezen om de relatie te beëindigen, of om een zogenaamde “proefscheiding” aan te gaan. In dat geval kan de relatietherapeut het paar begeleiden om dit proces zo soepel en respectvol mogelijk te laten verlopen.

Wanneer ga je in Emotionally Focussed Therapy (EFT) Relatietherapie Alkmaar?

Jullie relatie wordt, als elke relatie, uiteindelijk een beetje vanzelfsprekend. Het nieuwe is er vanaf, je hebt het idee elkaar door en door te kennen en het leven en de drukte van alledag leiden dusdanig af dat jullie elkaar stukje bij beetje uit het oog verliezen. Weet je wat het ook is? Je hoeft geen moeite meer voor elkaar te doen, gelukkig maar want je hebt daar noch energie voor, noch zin in.

EFT Relatietherapie Alkmaar is voor iedereen die die moeite wel weer wil doen. Misschien omdat er een crisis is. Dat jullie in een hele zware periode zitten. Maar het kan ook omdat het allemaal wat vanzelfsprekend werd en jullie stilstand willen voorkomen.

Wat betekent EFT Relatietherapie Alkmaar?

De naam zegt het al: in de behandeling richten we ons op de emoties. Voor bijna iedereen zijn emoties vrij onbekende en ongrijpbare krachten in je leven. Niet het alledaagse huilen of lachen, maar de wensen, verlangens en angsten die je bepalen. Hoe je met iemand wilt zijn, wat je geeft, wat je deelt, hoe je je aan een ander wilt verbinden. Het zijn lastig onder woorden te brengen onderwerpen; en toch gaan we het doen. De methode, Emotionally Focused Therapy, is een wetenschappelijk goed geteste behandelmethode voor stellen.

We werken met de gedachte dat je emoties zich aanpassen en dat jij je emoties kunt sturen. De emoties zélf zijn dan ook niet zo zeer het onderwerp, als wel de manier waarop jij en je partner ze kennen, weten wat ze betekenen en kunnen beheersen en gebruiken.

Contact

Heb je nog vragen over relatietherapie of relatieproblemen in algemene zin? Bel of mail naar Relatietherapie Alkmaar ter attentie van Rosana Kleinlugtebeld. Ik leer jullie graag kennen!

Rosana Kleinlugtebeld

Kennemerstraatweg 179
1814 GH Alkmaar

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Contactgegevens van Rosana Kleinlugtebeld

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat breiken van ma t/m do tussen 08.30 en 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Alkmaar

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Alkmaar.

Rosana Kleinlugtebeld
Kennemerstraatweg 179
1814 GH Alkmaar