Relatietherapie Zaandam - Hannah Lassche
Hannah Lassche
Hannah Lassche

Relatietherapie Zaandam

Zoveel spanning in de relatie, het lijkt wel of jullie onder stroom staan! Hoe kunnen jullie deze stekker uit het stopcontact halen zonder je vingers te branden? Dat is een veel voorkomende vraag binnen relaties. Als jullie er samen niet meer uitkomen, kan een relatietherapeut uitkomst bieden.

Relatietherapie Zaandam

Voordat het te laat is

Veel stellen komen in therapie als de spanningen dusdanig hoog opgelopen zijn dat ze echt geen uitweg meer zien. Samen met de therapeut kan het troosteloze vooruitzicht zonder oplossing veranderen in een hoopgevend beeld voor de toekomst. De focus leggen op waar de spanningen vandaan komen helpt al. Deze focus kan er al voor zorgen dat het nog niet te laat is voor jullie. Knokken voor de relatie, dat is wat jullie gaan doen.

Verwijten en discussies

Sneren, verwijten, ruzies. Dat is waar het altijd op uitdraait. Je voelt je onbegrepen, maar begrijpt de ander ook niet. Zo ontstaat de miscommunicatie die op zijn vervolg weer tot hoge spanningen leidt. Je wilt het zo graag anders doen, je had het je nog zo voorgenomen, maar het lukt gewoon niet. Je weet niet hoe je anders dan anders moet reageren. Alle frustraties die er zitten zorgen ervoor dat je niet meer helder nadenkt en er zo uitgooit wat er in je opkomt.

Kwetsen

Door dingen te zeggen zonder erbij na te denken, kan je iemand enorm kwetsen. Misschien bedoelde je het niet zo, maar leg dat maar eens uit aan de ander. Door elkaar te kwetsen blijf je in een cirkel zitten. De ander geeft zichzelf onbewust het recht om jou ook te kwetsen. Oude koeien uit de sloot halen is hier een voorbeeld van. Zo blijf je in het verleden vissen, waar je eigenlijk met het heden en de toekomst bezig zou moeten zijn.

Toekomst

Je wilt dat de toekomst van jullie samen er weer rooskleurig uit gaan zien. De heibel die jullie nu dagelijks hebben wil je van tafel vegen. Jullie zijn bereid om hier hard voor te werken zodat er op korte termijn resultaat te zien is. Vanaf vandaag nemen jullie de touwtjes in handen, en met een duwtje in de rug van de therapeut komen jullie er wel. Verwijten maken plaats voor liefkozende woorden en discussies maken plaats voor goede gesprekken.

Hannah Lassche

Tjotterlaan 14c
1503 LB Zaandam

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Neem contact op met Psycholoog Zaandam

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat breiken van ma t/m do tussen 08.30 en 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Zaandam

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Zaandam.

Hannah Lassche
Tjotterlaan 14c
1503 LB Zaandam