EFT Relatietherapie Haarlem
Rebecca Hartz
Rebecca Hartz

EFT Relatietherapie Haarlem

Al een enige tijd is jullie relatie niet meer wat het geweest is. Het kan zijn dat jullie geen plezier meer beleven aan de momenten dat jullie samen zijn, jullie voeren eindeloze discussies die nergens toe leiden of misschien is de intimiteit sterk afgenomen. Voor deze en nog talloze andere relatieperikelen kan relatietherapie uitkomst bieden.

EFT

Emotionally focused therapy (EFT) van Sue Johnson, welke voor 70 procent van de stellen effectief is gebleken, kan uitkomst bieden voor bovenstaande voorbeelden. Binnen de therapie gaan jullie met ondersteuning van een deskundige werken aan de basisbehoefte van een emotionele verbonden- en gehechtheid. Hieraan ten grondslag ligt een veilige hechting. Bewezen is dat een hechte relatie positieve uitwerkingen heeft op iemand zijn algehele functioneren.

Ontdekken van patronen

Om deze gehechtheid te waarborgen is er van beide partners een bepaalde bereidheid en input nodig. Na de eerste verliefdheid, waarin een liefdevolle relatie vaak iets vanzelfsprekends is en weinig moeite kost, kan het zijn dat er op den duur negatieve patronen ontstaan. Dat er discussies en ruzies voorkomen is helemaal niet erg, dit is normaal zelfs. Het is wel zaak om hierover te praten en te onderzoeken wat er op zo'n moment gebeurd.

Van het heden naar de toekomst

Welke emoties spelen een rol en welke gebeurtenissen uit het verleden schemeren door tijdens zo'n ruzie? Nadat hier meer helderheid over is kan er gezocht worden naar een nieuwe omgang met gevoelens en emoties, zonder deze weg te stoppen. Jullie moeten ieder het mens kunnen zijn wie je bent, in een zekere harmonie naast elkaar.

Het kan een spannende stap zijn maar vaak één in de goede richting. Je hoeft deze nu enkel nog samen met je partner te nemen, om te kunnen werken aan jullie gezamenlijke doelstelling. Jullie zijn hiervoor uiteraard van harte welkom!

Rebecca Hartz

Koninginneweg 31
2012 GJ Haarlem

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Neem contact op met GZ-psycholoog Rebecca Hartz

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat breiken van ma t/m do tussen 08.30 en 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Haarlem.

Rebecca Hartz
Koninginneweg 31
2012 GJ Haarlem