EFT Relatietherapie Amsterdam - Renee Verbrugge
Renee Verbrugge
Renee Verbrugge

EFT Relatietherapie Amsterdam

Emotionally Focused Therapy is een vorm relatietherapie met een hoog slagingspercentage. Het idee achter de therapie is dat jullie vastlopen in negatieve patronen. Die negatieve patronen (ruzies of vermijding bijvoorbeeld) verminderen het gevoel van verbondenheid en veiligheid met elkaar.

EFT Relatietherapie Amsterdam met Renée Verbrugge

Bepaalde gedragingen of reacties van de één worden een allergie van de ander. Jij vraagt bijvoorbeeld aan je partner om ergens mee te helpen, je partner slaakt een diepe zucht van vermoeidheid (zoals wel vaker) en jij bent direct getriggerd en wordt boos. Zo gaat het ten slotte heel vaak, en alleen maar vaker. Na verloop van tijd zijn jullie moe om hier nog om te strijden en laten jullie het er maar bij zitten. Het leidt niet meer tot ruzies maar tot vermijding.

EFT probeert inzichtelijk te maken wat jullie voor invloed hebben op elkaar en hoe dat voelt aan beide kanten.

Emoties

Zoals de naam ‘EFT’ al doet vermoeden, gaan we dieper in op de emoties. De reacties die jullie elkaar komen namelijk voort uit emotie. Ook al willen jullie het misschien rationeel anders doen, het lukt niet. De emotie is leidend.

Daarom gaan we opzoek naar die emoties, deze bespreken en uitdiepen. Dit zullen we met elkaar doen. Door die zoektocht zullen we erachter komen wat er nou eigenlijk echt achter die reacties zit. Vaak zijn dit hele primaire behoeften en vaak ook angsten: angst voor verlating of angst niet goed genoeg te zijn. We gaan ons focussen op de vergroting van veiligheid en intimiteit en gaan via emoties jullie relatie in beweging zetten.

3 Fases van EFT

We beginnen met het doorbreken van de heftigheid in jullie reacties. Dat betekent het doorbreken van de disfunctionele patronen die jullie communicatie in de weg staat.
Vervolgens gaan we verkennen. Verkennen van het zelf en van de ander, verdieping van emoties en gedachten. Nu jullie weer in gesprek zijn met elkaar, mag ook kwetsbaarheid weer een plaatje krijgen in jullie herontdekkingstocht.
Tot slot maken jullie concrete plannen en blijven jullie steeds dichter bij elkaar komen.

Renee Verbrugge

Andreas Bonnstraat 42
1091 BA Amsterdam

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Neem contact op met EFT Relatietherapie Amsterdam

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat breiken van ma t/m do tussen 08.30 en 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving EFT Relatietherapie Amsterdam

Bekijk hier de routebeschrijving naar mijn praktijk in Amsterdam

Renee Verbrugge
Andreas Bonnstraat 42
1091 BA Amsterdam