Relatietherapie Veghel - Werken aan de Liefde
Nellie Timmermans
Nellie Timmermans

Relatietherapie Veghel

Er was ooit veel liefde, saamhorigheid en hevige gevoelens. Sterker nog, waarschijnlijk voelde het alsof jullie de hele wereld aankonden.

Daarna is er veel gebeurd. Jullie kregen misschien kinderen. Dit betekende veel veranderingen, meer dan je ooit had kunnen denken. Met de kinderen gaat het meestal wel goed, ook al zijn er soms zorgen. Maar jullie zijn elkaar een beetje kwijt geraakt in de hectiek van het dagelijkse leven.

Communiceren is de sleutel

Communicatie is in mijn optiek het sleutelwoord bij alle relaties. Natuurlijk is iedere situatie anders:

  • Er ontstaan misschien regelmatig irritaties, waarbij men niet in staat is om hierover op een goede manier te communiceren
  • Soms heeft de relatie serieuze deuken opgelopen: een van de partners is ontrouw geweest
  • Sommigen hebben problemen rondom de kinderen, anderen zitten met familieomstandigheden in de knoop
  • Er zijn paren waarbij de seksualiteit niet goed gaat: er zijn verschillen in behoefte, wensen waaraan de ander niet kan voldoen
  • In sommige relaties is er sprake van andere problemen, bv. doordat er in hun omgeving het nodige is gebeurd, waardoor de partners elkaar uit het oog zijn verloren

Als je echt wilt is er veel mogelijk in het herstellen van een relatie. Je hebt samen het nodige meegemaakt, dat gooi je niet zomaar weg….

Zijn wie je bent

Als we daarna de diepte in gaan, ga je merken hoeveel je samen kunt bereiken. Waar je kunt groeien, hoe je dichter bij elkaar kunt komen, steun kunt vinden en vrijheid om te zijn wie je bent. Jullie komen in gesprek en weten dat ook na behandeling voort te zetten. Tijd voor actie.

 

Samengestelde Gezinnen

Bij de relaties in Samengestelde Gezinnen is meestal nog wel sprake van veel liefde en saamhorigheid. Maar de inschatting dat jullie liefde alle toekomstige problemen zou oplossen is toch wat tegengevallen. Als de kinderen naar de andere ouder zijn gaat het prima, maar met elkaars kinderen omgaan valt toch tegen.

Je weet dat er geen sprake is van ouderlijk gezag als je stiefouder bent, maar soms moet je toch ingrijpen. Wanneer wel? Wanneer niet? En hoe kun je jezelf serieus nemen? Hoe voel jij je thuis tussen kinderen die niet van jou zijn? Hoe ga je om met “lastige ex-partners”, waarmee je te maken hebt. Tenslotte is het voor de kinderen “de andere ouder”.

De andere ouder is voor het kinderen zo belangrijk dat je daar wel rekening mee moet houden, ook al wil je dat niet. Hij/zij lijkt bijna letterlijk aanwezig in jullie samengesteld gezin.

Maar ook loyaliteit speelt een rol: van kind naar de ouder(s) maar ook van ouder naar kind. Als jouw kind hetzelfde doet als dat van je partner is het tóch anders. Als jouw partner wat zegt over jouw kind doet het pijn. Maar zwijgen is ook niet vol te houden.

En dan die pubers….. Misschien heb je een goed contact met je stiefpubers, maar het kan een groot probleem zijn als je stiefzoon je negeert, of je stiefdochter probeert jouw plek als stiefmoeder (bonusmoeder) in te pikken.

Communicatie is hier ook het sleutelwoord, maar hoe??

Ik ben gespecialiseerd in de problematiek van Samengestelde Gezinnen en kan in slechts enkele gesprekken hulp bieden bij dit soort problematiek.

Contact met Therapeut Veghel

Hebben jullie een vraag of wil je weten of ik jullie kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak naar Gezins- en Relatietherapeut Veghel. Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren. Ik ben benieuwd naar jullie verhaal!

Nellie Timmermans

Smientdonk 2
5467 CA Veghel

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Contactgegevens van Nellie Timmermans

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat breiken van ma t/m do tussen 08.30 en 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Gezins- en Relatietherapeut Veghel

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Veghel.

Nellie Timmermans
Smientdonk 2
5467 CA Veghel