Relatietherapie Leeuwarden - Henrike van der Velde
Henrike van der Velde
Henrike van der Velde

Relatietherapie Leeuwarden

Bijna alle stellen die bij me komen hebben het gevoel dat hun relatie zich ‘in een crisis’ bevindt. Dat wil zeggen, ze hebben het gevoel dat als er nu niet snel iets verandert de relatie zal eindigen. Ik help jullie graag de verandering in gang te zetten en elkaar weer terug te vinden.

Let op, ik heb een tijdelijke intakestop.

Herstel Contact, Veiligheid en Vertrouwen bij Relatietherapie Leeuwarden

De spanning en kriebels die jullie relatie eerst kenmerkten lijken verdwenen. Daarbij is de intimiteit door de jaren heen langzaam afgenomen en ook jullie gesprekken lopen steevast uit op ruzie. Jullie hebben zelf al het een en ander geprobeerd om de kriebels terug te vinden, de intimiteit te vergroten en weer met elkaar in gesprek te gaan. Dit lijkt tijdelijk goed te gaan, maar al snel vallen jullie terug in dezelfde sleur.

Er is zeker nog sprake van liefde en de relatie die jullie samen hebben opgebouwd willen jullie niet opgeven. Toch zijn jullie het er over eens dat er tijd en aandacht aan de relatie besteed moet worden, wil deze nu en in de toekomst blijven werken.

EFT Relatietherapie bij Relatietherapie Leeuwarden

Wanneer jullie aanlopen tegen problemen zoals hierboven beschreven kan het erg zinvol zijn om in relatietherapie te gaan. Een veelgebruikte methode om jullie weer nader tot elkaar te brengen is EFT Relatietherapie. 

EFT Relatietherapie is een relatief nieuwe methode welke zeer effectief is gebleken. Binnen deze methode ligt de focus op het zogenoemde hechtingsgedrag wat beide partners vertonen. Hierbij wordt aandacht besteed aan de behoefte aan contact, veiligheid en vertrouwen. Het is niet gek dat er soms iets aan deze behoeften ontbreekt en dat daar emoties bij loskomen.

Behandeling in drie stappen

Om deze emoties te vinden gaan we in drie stappen te werk. We beginnen met het doorbreken van patronen. Jullie leren als het ware opnieuw communiceren zonder daarbij steeds in ruzies te vervallen. Valkuilen worden herkend en ik geef jullie handvatten waarmee jullie deze kunnen omzeilen. Vaak hoor ik dat cliënten deze fase als een soort hernieuwde kennismaking ervaren.

Vervolgens gaan we de diepte in. Moeilijk, en soms zelf pijnlijke, onderwerpen worden besproken en jullie leren je wensen en angsten naar elkaar toe uit te spreken. Hiermee herstellen jullie niet alleen het vertrouwen in elkaar, maar leren jullie ook jezelf beter kennen.

Tot slot blikken we terug naar jullie hulpvraag. Wat zijn de huidige problemen in jullie relatie? Ook bespreken we hoe jullie de toekomst zien en waar jullie met elkaar naar toe willen.

Contact

Wil je meer weten over relatietherapeuten in Leeuwarden of een afspraak maken? Bel dan naar Relatietherapie Leeuwarden ter attentie van Henrike van der Velde. Ik leer jullie graag kennen!

Henrike van der Velde

Jacob Catsplein 1
8913 CS Leeuwarden

085 - 4014720
secretariaat@psyned.nl

Neem contact op met Psycholoog Leeuwarden

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat breiken van ma t/m do tussen 08.30 en 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Leeuwarden

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Leeuwarden.

Henrike van der Velde
Jacob Catsplein 1
8913 CS Leeuwarden