Relatiestress door corona

De coronamaatregelen…. je wordt er niet bepaald vrolijk van. Je brengt veel tijd thuis door en jij en je partner zitten daardoor op elkaars lip. Dat alleen al kan zorgen voor stress en irritaties. Als tegenhanger leuke uitstapjes maken is er bovendien amper bij. Misschien denk je: ‘Gelukkig is het maar tijdelijk.’ En dat is ook zo. Maar ondertussen kunnen de spanningen en stress zich in je relatie wel opbouwen. Hoe gaan jullie hiermee om?

Luister de podcast Waar wacht je op?

Als je meer wil weten over relaties en relatietherapie.

Uit balans door coronacrisis


De coronamaatregelen zorgen ervoor dat je als stel uit balans raakt. Ineens ben je veel meer samen. Dat is misschien even leuk, maar dat moet niet te lang duren. Je gaat tijd voor jezelf missen en je eigen territoriumpje. Je kunt je gaan storen aan gedrag van de ander dat je eerder niet zo erg vond. Je kunt ruzies gaan krijgen over onbenulligheden. De uitdaging is om samen een nieuwe balans te vinden. Dat vraagt geduld en flexibiliteit van jullie beide. Het is nodig om op een positieve manier met elkaar te communiceren.

Druk op jullie relatie door corona


Waren er voor de coronaperiode al ergernissen of communicatieproblemen tussen jullie? Dan is de kans groot dat die erger zijn geworden. Er zat, als het ware, al een kwetsbaarheid in jullie relatie. Ook kan het gebeuren dat, door de coronamaatregelen, een van jullie zonder werk is komen te zitten. Of misschien ben je zelf, je partner of is iemand anders waar je van houdt wel ziek geworden door corona. Ook dat kan zorgen voor verdriet, frustraties, en relatiestress.

De Corona voorbij


Als de coronamaatregelen voorbij zijn kan de schade worden opgemaakt. Hoe staat je relatie ervoor? Lukt het om samen de draad weer op een positieve manier op te pakken? Misschien zijn er dingen gebeurd of gezegd die je nog flink dwars zitten en die moeten worden uitgepraat. Of misschien zijn jullie met de neus gedrukt op het feit dat er flinke problemen in jullie relatie zijn die zich niet langer laten negeren. In dat geval is er werk aan de winkel.

Relatietherapie bij coronastress


Relatietherapie kan helpen om:

  • een balans te vinden in jullie relatie die voor beiden goed voelt;
  • samen op een positieve manier met problemen om te gaan;
  • elkaar beter te accepteren zoals je bent;
  • beter om te gaan met elkaars tekortkomingen, wat veel ergernissen bespaart;
  • een manier van communiceren te vinden die voor jullie beide werkt;
  • ervoor te zorgen dat jullie beider behoeftes worden vervuld;
  • ‘oud zeer’ in jullie relatie te verwerken zodat je met een schone lei samen verder kan.

Bekijk hieronder welke van onze vormen van relatietherapie bij jullie wensen aansluit.

Onze relatietherapie
Relatietherapie Samen: werk samen aan het versterken van jullie relatie.
Relatietherapie individueel: werk individueel aan het versterken van jouw relatie.
Psyned Relatieboost: geef jullie relatie in één sessie een krachtige oppepper.
Relatie test: doe onze relatie test en kom er achter hoe je in jouw relatie staat.
Hulp of advies nodig?

Blijf niet met je klachten lopen en bel met ons. We kunnen je adviseren en plannen wanneer gewenst direct een afspraak voor je in bij een psycholoog die bij je past.

Plan jouw gratis adviesgesprek

Zoek een relatietherapeut