Bettine Schreuders

Psycholoog Zeist

Mensen maken problemen vaak groter dan dat ze zijn. In werkelijk valt het namelijk vaak wel mee. En als het niet meevalt, dan kun je er iets aan doen. Dat wil ik je meegeven tijdens de gesprekken bij Psycholoog Zeist.

Mijn praktijk zit in Groenekan, vlakbij Zeist.

Aan de slag bij Psycholoog Zeist

Mijn naam is Bettine Schreuders, psycholoog in Groenekan. In mijn praktijk kun je o.a. terecht met angstklachten, burn outs en levensvragenproblematiek. Daarnaast heb ik veel ervaring met het behandelen van ouderen (80+) en ben ik een goede gesprekspartner voor cliënten met een bepaalde religieuze achtergrond. Mijn expertise ligt niet bij het handelen van depressies, maar ik kan bijvoorbeeld wel helpen bij Gilles de la Tourette, tikstoornissen en lichamelijke klachten.

Het eerste gesprek

Het eerste gesprek draait om kennismaking, we gaan uitvinden of er een klik is tussen ons. Dat is heel belangrijk voor het verloop van de therapie. Ik maak veel gebruik van schematherapie voor het behandelen van klachten. In de gesprekken die volgen maak ik elke keer een agenda. Dat doe ik uiteraard in samenspraak met jou. Wat is belangrijk voor jou en waar wil je het over hebben? Ik zorg ervoor dat dat allemaal aan bod komt.

Ik oordeel niet

Humor Licht, luchtig, dat zijn de kernwoorden van onze gesprekken. Ik werk graag oplossingsgericht en ben heel direct in mijn communicatie. Dat klinkt confronterend, maar dat is de beste manier om een angststoornis aan te pakken.

Wandelcoaching

Ik geef ook wandelcoaching en ik weet uit ervaring dat dat heeft veel effect heeft op mensen die aan het herstellen zijn van een burn out. In principe werken we in mijn praktijk, maar als je ervoor openstaat dan kunnen we aan het eind van het traject ook een keer gaan wandelen. We spreken dan af bij een landgoed in de buurt en maken een wandeling door een natuurgebied.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Aangesloten bij

Het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) – lidmaatschapsnummer 136088
De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) – lidmaatschapsnummer 8278

Contact met Psycholoog Zeist

Heb je een vraag, wil je meer weten over mij? Bel naar Psycholoog Zeist ter attentie van Bettine Schreuders. Kom langs in mijn praktijk in Groenekan, ik leer je graag kennen!

Over mij – Bettine Schreuders – Psycholoog Zeist

Ik ben van nature erg nieuwsgierig naar de beweegredenen van anderen. Wat beweegt iemand en waarom doet iemand wat hij of zij doet? Iedereen kan in feite zomaar een angststoornis krijgen, maar het is vooral belangrijk dat je er goed mee geholpen kan worden. Ik heb daarom Klinische- en Gezondheidspsychologie gestudeerd en volgde daarna een opleiding aan de Universiteit voor Humanistiek.

17 jaar aan expertise

In de jaren na mijn afstuderen heb ik op verschillende plekken werkervaring opgedaan als psycholoog en inmiddels heb ik ruim 17 jaar aan expertise op het gebied van onder andere angstproblematiek en ouderenzorg. Sinds 2009 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk en help ik mensen met angstklachten en burn outs.

Snelle resultaten

Na al die jaren in de psychologie is het nog steeds zo mooi om te zien dat mensen opknappen, en dat gaat vaak sneller dan ze verwachten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de meeste effectiviteit in de eerste 3 tot 5 sessies zit. Sommigen mensen hebben al jaren last van een stoornis en het verbaast ze dat onze gesprekken dan zo snel effect hebben. Dat vind ik zo leuk om te zien, dat is absoluut het mooiste van het vak.

Contact met Psycholoog Zeist

Heb je een vraag of wil je meer weten over mij? Bel naar Psycholoog Zeist ter attentie van Bettine Schreuders. Kom langs in mijn praktijk in Groenekan, ik leer je graag kennen!

Klachten

 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Gilles de la Tourette
 • Negatief zelfbeeld
 • Relatieproblemen (indiv.)
 • Slaapproblemen
 • Trauma
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • Cognitieve gedragstherapie
 • Stressmanagement

Aangesloten bij

Laatste cliëntervaring

"Toen ik na een eerdere behandeling bij Bettine terecht kwam was het snel duidelijk wat er eigenlijk aan de hand was. Dit hebben we toen gelijk aangepakt op een heldere en directe manier. Het was hard werken voor mij, en niet altijd leuk, maar ik voel me nu een ander mens. Zo kan het ook!"

- Willemijn

Contact

Praktijkadres

Groenekanseweg 246

3737AL Groenekan


Afspraak maken

Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.


Bettine Schreuders
Bettine Schreuders
Psycholoog in Zeist
 • Beoordeling: 5 uit 5
  Op basis van 1 ervaring
 • Geen wachtlijst
 • Buiten kantoortijden
 • Snel op afspraak
Bel: 085-4014720