Verwerf inzicht bij Therapie Hillegom
Lex Duvekot
Lex Duvekot

Psycholoog Hillegom

Ik geef je de keuze om zelf initiatief te pakken, de verantwoordelijkheid om beter te worden ligt bij jezelf. Jij bent degene die het zware werk zal gaan verzetten. In de tijd die we samen hebben sta ik je bij, bied ik je handvatten en gaan we ervoor, maar het initiatief ligt bij jou.

Afspraken zijn ook mogelijk in het Engels!

Concreet aan de slag bij Psycholoog Hillegom

Mijn naam is Lex Duvekot, psycholoog in Hillegom. Ik ben als psycholoog en therapeut actief op het snijvlak van werk, sport en gezondheid. Ik help mensen die op hun werk zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen, maar het hoeft niet per se werkgerelateerd te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook bij mij aankloppen voor het behandelen van een depressie of angstklachten.

Inzicht in je herstel

Ik ben to-the-point, zakelijk en kan inzicht geven in hoe je moet werken aan je herstel. Mijn praktijk bevindt zich naast de Amsterdamse waterleidingduinen en die plek leent zich prima voor een begeleidingssessie; als het nodig is gaan we naar buiten. We kunnen gaan hardlopen, maar dit hoeft natuurlijk niet, als we maar lekker actief zijn. Die werkwijze onderscheidt mij van andere psychologen en ik weet dat cliënten het een verademing vinden.

Ik ga doelgericht te werk

Tijdens het eerste gesprek gaan we een aantal zaken doorspreken. In het begin van dat gesprek zal ik de regie nemen, maar jouw verhaal zal al snel aan bod komen.
Ik ben iemand die doelgericht te werk gaat: wat wil je bereiken en wat zijn de stappen die je moet nemen? Veel mensen hebben er wel een beetje een beeld bij, maar vinden het moeilijk om concreet te zijn.

Onafhankelijkheid

Mijn ervaring is dat je na een gesprek of vijf, zes, de zaak weer op de rit hebt. Ik ben niet uit op lange trajecten, maar wil spijkers met koppen slaan. Je hebt zelf namelijk geen baat bij een behandeling op de lange termijn, het effect wordt minder en er ontstaat een afhankelijkheidsrelatie. Onafhankelijkheid speelt juist een grote rol binnen mijn therapie. Het gaat om het erkennen van de situatie en de verantwoordelijkheid nemen voor die verandering.

Je hebt een keuze

De kern van het verhaal is dat je een keuze hebt. Ik kom veel mensen tegen die door een bepaalde situatie aan de zwabber raken: je komt terecht in een gebied van ellende en slachtofferschap, alle initiatief is je uit handen geslagen. Tijdens onze sessies werk ik toe naar verantwoordelijkheid en wil ik je laten realiseren dat je wat aan je probleem kan doen.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie, kost €115 per sessie. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact

Wil je meer weten over therapeuten in Hillegom of een afspraak maken? Bel naar Psycholoog Hillegom ter attentie van Lex Duvekot. Ik leer je graag kennen!

Concreet aan de slag bij Psycholoog Hillegom

Tijdens een tussenjaar op de vrije hogeschool werd ik gegrepen door de psychologie. Ik vond het leuk en er was eindelijk een onderwerp dat me echt boeide. Al van jongs af aan ben ik een actief sporter en vanuit de sport gezien vond ik het interessant om erachter te komen hoe je beter kunt presteren. De opleiding bleek voor mij als een snoepwinkel: ik vond het fantastisch en heb er ontzettend veel van geleerd.

Afgestudeerd als sportpsycholoog

In 1999 ben ik afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog en daarna volgde ik een postdoctorale opleiding tot sportpsycholoog. Ik begeleid sindsdien sporters en atleten, maar ik werk ook rechtstreeks voor verschillende huisartsen en bedrijven. Ik vind het belangrijk om kwaliteit te kunnen bieden, en daarom blijf ik doorleren en mezelf bijscholen. Ik ben gediplomeerd Personal Trainer en Running Therapeut, en binnenkort begin ik aan de GZ-opleiding. Ik kan niet wachten om daarmee te starten, want ik wil mijn cliënten nog beter van dienst kunnen zijn.

Ik breng sport in de psychologie

Ik dacht altijd dat ik tijdens mijn werk de psychologie in de sport bracht, maar drie jaar geleden viel bij mij het kwartje: als sportpsycholoog breng ik ook de sport in de psychologie. Ik combineer klassieke psychologie met technieken als spanningsregulatie en fysieke training. Door middel van sport probeer ik verandering te stimuleren, een proces dat met alleen praten langzamer verloopt of zelfs kan uitblijven.

Contact

Wil je meer weten over therapeuten in Hillegom of een afspraak maken? Bel naar Psycholoog Hillegom ter attentie van Lex Duvekot. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Hillegom

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Anoniem over Lex Duvekot psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

“Ik kwam maar niet op gang na mijn ziekmelding, de energie bleef weg, mijn werkgever legde steeds meer druk op me ook. Lex heeft me geholpen de weg omhoog weer in te slaan. Een (letterlijke) verademing om eens niet over vroeger te hoeven praten, maar concrete focus op hier en nu, actief naar herstel werken.”

Neem contact op met Psycholoog Hillegom

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Hillegom

Bekijk de route naar mijn psychologenpraktijk in Hillegom

Lex Duvekot
Hyacintenlaan 2
2182 DE Hillegom