Therapeut Gouda Bram Boer - Ga in therapie en doorbreek het patroon
Bram Boer
Bram Boer

Therapeut Gouda

Het breekpunt zit hem rond de 10e sessie. Dan valt het kwartje en komt de ontroering. Nu kun je verder. Dát is waar ik in mijn therapie naartoe werk, en het is elke keer weer fantastisch om dat te zien. Ga in behandeling bij Therapeut Gouda, het werkt.

Bel voor een afspraak!

Nieuwe gevoelens en inzichten bij Therapeut Gouda

Mijn naam is Bram Boer, en ik ben therapeut bij Therapie Gouda. Ik ben geen psycholoog, maar opgeleid als lichaamsgericht therapeut volgens de methode BodyMind-Integration.

In mijn praktijk voor lichaamsgerichte therapie kan ik helpen met het behandelen van heel uiteenlopende klachten: van slaapproblemen tot depressies, en van rouw- en verliesverwerking tot levensfaseproblematiek. Daarnaast zie ik veel mensen die oud verdriet hebben te verwerken. Ik heb jarenlang gewerkt in de preventie van kindermishandeling en seksueel misbruik, en ook die problemen komen veel voorbij.

Bezig met je lichaam

Mijn cliënten zijn eigenlijk allemaal klaar met de reguliere zorg, ze zijn het praten zat. Ik geef lichaamsgerichte therapie, waarbij je niet langer bezig bent met nadenken, maar met je lijf. Tijdens een praatsessie loop je voortdurend vast in allerlei oordelen over jezelf, maar tijdens mijn therapie hoef je niet te redeneren.

Want wanneer je een probleem hebt, dan ben je geneigd om een deel van jezelf of je problematiek af te wijzen en daar over na te denken. Maar zo kom je niet tot een oplossing. Het beste wat je kan doen is alles in jezelf accepteren, pas dan komt er rust in je systeem. Adem- en ontspanningsoefeningen geven vervolgens de kans om oude vastzittende gevoelens vrij te laten. Zo ontstaat er ruimte en energie voor nieuwe gevoelens en ideeën.

Eerste gesprek bij Therapie Gouda

Het eerste gesprek is een kennismaking. Dat doe ik het liefst persoonlijk, want in zo’n gesprek kan ik aanvoelen wat er speelt. Samen gaan we een therapie uitvinden die het best voor jou werkt. Ik neem mijn kennis en ervaring mee, jij je eigen gevoel. Samen zoeken we naar een manier waarop jij een stap verder komt.

Mijn werkwijze

Een behandeling bij Therapie Gouda duurt over het algemeen 10 à 12 sessies, en daarbij wil ik meteen naar het lichaam toe. Het verhaal heb ik tijdens de kennismaking gehoord, nu gaan we je problemen een lichamelijke component geven. Je krijgt namelijk pas werkelijk inzicht in eigen functioneren wanneer je dat kan koppelen aan een emotie. Emoties vormen dan ook een centraal aandachtspunt in lichaamsgerichte therapie. Dus wat speelt er in je lijf als je denkt aan rouw, zingeving of het vastlopen in je werk? En wat kun je met je lijf doen om tot een oplossing te komen.

Tarief en Duur

Een afspraak bij Therapie Gouda duurt 75 minuten en kost € 97,50. Voor aantoonbare minima reken ik € 55,00.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 48 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact Therapeut Gouda

Wil je meer weten over therapeuten in Gouda of een afspraak maken? Bel of mail naar Therapie Gouda ter attentie van Bram Boer. Ik leer je graag kennen!

Over Mij - Bram Boer - Therapeut Gouda

In mezelf geloven

Ik heb lichaamsgerichte therapie aan den lijve ontdekt. In de jaren ’80 heb ik een burn out gehad. Ik was de weg kwijt, maar met reguliere therapie kwam ik geen steek verder. Toen kwam ik in aanraking met lichaamsgerichte therapie, en dat was precies wat ik nodig had om bij mezelf terug te komen. Eindelijk geloofde ik weer in mezelf.

Ik werd daar zo enthousiast van dat ik er heel veel tijd in ging steken. Na een paar jaar, vele cursussen op het gebied van lichaamsgericht werken verder, besloot ik het in een groter kader te plaatsen. Ik ging een opleiding volgen om therapeut te worden, en ontdekte dat ik er talent voor had. Toen heb ik doorgezet, en ben ik therapeut geworden.

Praktijk voor lichaamsgerichte therapie

Sinds 2001 heb ik mijn eigen praktijk voor lichaamsgerichte therapie. Het is heerlijk om eigen baas te zijn. Niet alleen omdat ik mijn eigen plan kan trekken, maar ik geniet er ook nog steeds van dat je je eigen boterham verdient. Hiervoor werkte ik jarenlang in loondienst, maar het is heel anders om te kunnen zeggen: dit is mijn werk, dit is wat ik op eigen kracht heb gedaan.

Inlevingsvermogen

Mensen omschrijven mij als een rustige, warme man die goed contact maakt. Ik kan met mensen meebewegen en blijf dichtbij ze. Dat komt deels omdat ik uit eigen ervaring weet hoe het voelt, maar het ligt ook voor een deel in mijn karakter. Een cliënt van Therapie Gouda zei ooit: Jij weet precies waar bij mij de schoen wringt. Ik vind het knap hoe je daar elke keer weer op inspeelt. Een mooi compliment, en het vat perfect samen wat ik met dit werk wil bereiken.

In mijn vrije tijd

In mijn vrije tijd bezoek ik graag musea en podia, daarnaast hou ik van schilderen en fotograferen. Ik heb een volwassen dochter die bij haar moeder is opgegroeid. Zelf ben ik al heel lang samen met Hans, met wie ik in 1998 ben getrouwd zodra dat officieel kon.

Contact met Therapeut Gouda

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel of mail naar Therapie Gouda ter attentie van Bram Boer. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Therapeut Gouda

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Mirjam over Bram Boer psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Heel to the point met een paar vingers op zere en kwetsbare plekken. Mooi."

Neem Contact Op Met Therapie Gouda

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Therapeut Gouda

Bekijk hier de routebeschrijving naar mijn praktijk in Gouda.

Bram Boer
Westerom 18a
2802 EX Gouda