Samen gaan we aan de slag bij Psycholoog Rotterdam
Ysabel Cobelens-Garcia
Ysabel Cobelens-Garcia

Psycholoog Rotterdam 

Het is belangrijk om positief te zijn en om te leren jezelf te accepteren. Iedereen is uniek. Iedereen heeft zijn eigen vaardigheden en talenten. Ik kan als psycholoog hulp bieden, maar uiteindelijk moet je het echt willen en zelf doen.

Afspraken zijn ook mogelijk in het Spaans!

Psycholoog Rotterdam

Mijn naam is Ysabel Cobelens-Garcia, ik ben psycholoog in Rotterdam en help mensen die in hun werk of privéleven zijn vastgelopen. In mijn praktijk kun je terecht met diverse problematiek, waaronder stemmingsklachten, aanpassingsproblemen, stress en angstklachten.

Eerste gesprek

Jij staat centraal en daarom is de hulpvraag het startpunt onze eerste sessie. We nemen de tijd om het probleem te verhelderen en kijken of er een klik is. In dat eerste gesprek leggen we een basis voor onze therapeutische relatie. Ik wil je zo goed mogelijk leren kennen, zodat ik de technieken en methodes kan gebruiken die het best bij jou passen. Ieder mens is anders en mijn aanpak verschilt per cliënt. Daarom is die kennismaking zo belangrijk.

Cognitieve gedragstherapie

Ik maak in mijn praktijk graag gebruik van methodes uit de cognitieve gedragstherapie. Dat kan door middel van een oplossingsgerichte aanpak, waarbij we ons richten op de vaardigheden die je al in huis hebt en hoe je deze kunt inzetten om je doel te bereiken. Het is ook mogelijk om dieper op het probleem in te gaan en te kijken naar het ontstaan van de klacht. Door denkpatronen te identificeren, leren we hoe gedachten invloed hebben op het gedrag en de emoties.

Positieve benadering

Als psycholoog ben ik empatisch, betrokken en nieuwsgierig. Ik benader het graag vanuit een positieve hoek. Door middel van een motiverend gesprek help ik je om een bewuste keuze te maken voor geluk. Kies je voor een gevoel van geluk dat snel voorbij is of voor een verandering van gedrag met een langdurig gevoel van geluk als resultaat?

Tarief en duur

Een individuele afspraak duurt 45 minuten en kost 95,- euro. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Rotterdam

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Rotterdam? Bel of stuur een e-mail naar Psycholoog Rotterdam ter attentie van Ysabel Cobelens-Garcia. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Rotterdam - over Ysabel Cobelens-Garcia

Ik ben altijd nieuwsgierig geweest naar het gedrag van mensen. Ik heb jarenlang gewerkt als juf en vond het interessant om naar de verschillen in ontwikkeling van de kinderen te kijken. Toen ik psychologie ging studeren, wilde ik me aanvankelijk ook richten op kinderen in het speciaal onderwijs.

Ervaring

Tijdens mijn opleiding bleek ik het gedrag van volwassenen en de verschillende psychologische aandoeningen toch interessanter te vinden en via de universiteit kon ik al tijdens mijn opleiding een paar uur per week ervaring opdoen met deze doelgroep. Ik ben uiteindelijk afgestudeerd als klinisch psycholoog en heb daarna een opleiding gevolgd tot cognitief gedragstherapeut.

Opnieuw studeren

Inmiddels run ik mijn eigen psychologenpraktijk, maar dat ging niet zonder tegenslagen. Ik ben geboren en getogen in Peru, maar ben voor de liefde naar Nederland verhuisd. Het was niet mogelijk om hier met mijn Peruaanse diploma’s als psycholoog aan de slag te gaan en daarom moest ik opnieuw gaan studeren. Ik heb in Nederland een masterdiploma in de richting van klinische psychologie behaald en daarna heb ik veel werkervaring opgedaan door middel van vrijwilligerswerk.

Mijn kracht

Therapie heeft als doel om zelfstandig je emoties, gedrag en gedachten onder controle te hebben. Je kunt hulp krijgen, maar moet het uiteindelijk helemaal zelf doen. Die les pas ik ook toe op mijn eigen leven. Ik probeer positief te blijven ondanks eventuele moeilijkheden en tegenslagen. Ik heb geleerd wat mijn sterke en zwakke punten zijn, en ik werk aan mijzelf om beter te worden. Daarin zit ook mijn kracht als psycholoog.

Contact met Psycholoog Rotterdam

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Rotterdam? Bel of stuur een e-mail naar Psycholoog Rotterdam ter attentie van Ysabel Cobelens-Garcia. Ik leer je graag kennen!

Cliënt over Psycholoog Rotterdam

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Andrea, 19 (lage zelfbeeld en angst) over Ysabel Cobelens-Garcia psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Samen met Ysabel kon ik beter inzicht krijgen in mijn problemen, beter de aard van mijn problemen begrijpen en leren hoe ik in bepaalde situaties moet reageren. Ik vind het heel fijn om met Ysabel te kunnen praten, ik voel me vertrouwd met haar, ze geeft me de ruimte en ik voel dat ik sterk vooruit ga. De opdrachten die ik van haar krijg helpen me ook om actief aan mijzelf te werken.

Contactgegevens van Ysabel Cobelens-Garcia

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Rotterdam

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Rotterdam.

Ysabel Cobelens-Garcia
Wijnhaven 36
3011 WS Rotterdam