Psycholoog Zoetermeer - Krijg weer grip op je leven
Merel van der Spoel
Merel van der Spoel

Psycholoog Zoetermeer

Inzicht in jezelf is de basis van ontwikkeling en een krachtig wapen om balans te houden. Het geeft vrijheid en invloed op jezelf waardoor je veerkrachtiger wordt. Samen kunnen we jouw veerkracht versterken. Krijg weer grip op je leven bij Psycholoog Zoetermeer.

Afspraken zijn mogelijk buiten kantoortijden en in mijn praktijk in De Lier!

Psycholoog Zoetermeer

Mijn naam is Merel van der Spoel en ik ben psycholoog in Zoetermeer. Mijn passie ligt in beweging van brein en lichaam. Het leven is een en al beweging maar gaat niet altijd de kant op die je wilt. Minder grip ervaren voelt niet fijn en kan gevolgen hebben op je gezondheid.

Als psycholoog kan ik je bijstaan als het je allemaal teveel wordt, door welke reden dan ook. Samen zoeken we naar hoe jij jezelf weer op de rit kan krijgen. In mijn praktijk kan ik je daarnaast helpen met burn-out klachten, zingevingsvragen, identiteitsproblematiek en trauma’s.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek gaan we onderzoeken of het klikt tussen ons. Daarnaast gaan we kijken wat je wil leren. We gaan in ieder geval starten met aftasten wat goed voelt voor jou. Aan het eind van het gesprek moet jij vertrouwen hebben in mij en ga je met de eerste inzichten naar huis. Mijn doel is bereikt als je dan al uitkijkt naar een volgend gesprek.

Verandering ervaren

Soms gaan we in het eerste gesprek al wat meer de diepte in, maar meestal bewaar ik dat voor de vervolgsessies. We gaan een behandelplan opstellen en bepalen wat jij nodig hebt. Ik vind het daarbij belangrijk dat je de kans krijgt om zelf de verandering te ervaren. Ik plan de sessies daarom liever niet te dicht op elkaar, want het bij jou moet wel kunnen landen.

Emoties

Ik hou je graag een spiegel voor en sta bekend om mijn nuchtere aanpak. No-nonsense maar met compassie. In mijn praktijk maak ik daarbij graag gebruik van technieken als cognitieve gedragstherapie, ACT, voice dialoque, lichaamseducatie, positieve psychologie en motiverende gespreksvoering. Vaak combineer ik elementen uit verschillende technieken omdat ik niet geloof in een standaard aanpak. Ik pak eruit wat goed is voor jouw ontwikkeling. Daar komt ook mijn ervaring als fysiotherapeut en als sporter bij van pas. Ik laat je namelijk bewust worden van de invloed van emoties op gedrag en lichaam: welk effect hebben emoties, gedachten en gedrag op jouw beweging en andersom. De aanpak hangt af van hoe jij het beste leert.

Tarief en duur

Een individuele afspraak bij Psycholoog Zoetermeer kost € 95 per sessie. Voor relatietherapie betaal je €115 per sessie. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact Psycholoog Zoetermeer

Wil je meer weten over mij of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Zoetermeer ter attentie van Merel van der Spoel. Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Zoetermeer - Over Merel van der Spoel

Het leven loopt soms niet altijd zoals je wilt of verwacht. Elke verandering positief of negatief kan invloed hebben. Minder grip ervaren op je leven kan dan een gevolg zijn. Het gevoel dat je niet meer alle ballen in de lucht kan houden. Dit kan je onzeker maken, minder daadkrachtig of misschien wel passief. Het lichaam reageert hierop: onrustig slapen, minder energie, sneller emotioneel, minder concentratie, of last van je spieren. Ik geef je inzicht in waar je wel invloed op hebt, accepteert waar niet en welk balans voor jou het beste werkt. Zodat je weer eigenaar van je eigen leven wordt.

Je hebt jezelf nodig

Het gaat er juist om wat iemand thuis doet, hoe iemand leeft en denkt. Controle over je lichaam krijgen doe je zelf, vanuit je brein. Dat heeft veel meer effect op een blessure en revalidatie dan wanneer ik met mijn handen aan iemands knie zit. Als je echt duurzaam wil veranderen heb je jezelf nodig, en ik had te weinig handvatten om mensen daarbij te kunnen begeleiden. Dus heb ik me alsnog laten omscholen tot psycholoog.

Kennis over het menselijk lichaam

In mijn praktijk combineer ik mijn ervaring als psycholoog met een diepgewortelde kennis over het menselijk lichaam. Ik heb geleerd om beide te gebruiken, te benoemen hoe iemand beweegt en overkomt op anderen. Je kunt wel zeggen dat je je goed voelt, maar je lichaam liegt niet. Mijn kracht als psycholoog is om te kijken naar het geheel.

Ik begeleid mijn cliënten graag op een gelijkwaardig niveau. De relatie en het succes van de behandeling is gebaseerd op vertrouwen. Ik kan er dan ook echt trots zijn op iemand die vooruitgang ervaart. En dat kan gevoelsmatig al vrij snel gebeuren. Na een paar sessies heb je al het gevoel dat je de goede kant opgaat en je zelf de regie pakt.

Contact Psycholoog Zoetermeer

Wil je meer weten over mij of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Zoetermeer ter attentie van Merel van der Spoel. Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen over Psycholoog Zoetermeer

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Monique over Merel van der Spoel psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Al snel in het eerste gesprek tussen Merel en mij werd duidelijk dat er een klik was. Vrij snel had Merel door dat ze met haar kennis, kunde en inzicht kon helpen. Nadat we tijdens het eerste gesprek al vrij snel de diepte in gingen, op een heel natuurlijke manier overigens, sloot ze af met de woorden " ik ga je weer laten dansen". Zo ontzettend doeltreffend en waargemaakt. De veerkracht die ik kwijt was, de energie die ik niet meer had, de ontdekking naar mezelf, zijn in de sessies behandeld. Vanuit verschillende invalshoeken, methodes/technieken en vooral met haar nuchtere aanpak! Ik dans weer en ben ontzettend blij dat ik dit proces met haar heb mogen doormaken!

Contactgegevens van Merel van der Spoel

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Zoetermeer

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Zoetermeer.

Merel van der Spoel
Buytenparklaan 30
2717 AX Zoetermeer