Persoonlijke en positieve behandeling bij Psycholoog Den Haag
Maak kennis met onze behandelaar.
Susan Dechering

Psycholoog Den Haag

Iedereen gaat anders om met een probleem. Hoe je dat doet is deels genetisch en deels door je opvoeding bepaald. Maar er is ook een gedeelte waar je zelf controle over hebt, en waaraan je dus kunt werken. En met een beetje hulp is er voor jou op dat vlak nog heel erg veel te halen. Ik ben er om samen met jou te kijken hoe je dat het best kan beïnvloeden. 

Een afspraak is ook mogelijk in het weekend!

 

Positieve therapie bij Psycholoog Den Haag

Mijn naam is Susan Dechering en ik ben psycholoog in Den Haag. Door middel van een positieve aanpak ga ik in mijn praktijk Psycholoog Den Haag oplossingsgericht te werk. Kenmerkend voor mijn manier van therapie is dat ik niet blijf graven naar een oorzaak, maar dat ik op een heel toegankelijke manier focus op hoe je van je probleem afkomt.

Waar ik je precies mee kan helpen? Vanuit mijn opleiding heb ik veel ervaring met het behandelen van angst- en paniekstoornissen, trauma’s, fobieën en OCD (Obsessive Compulsive Disorder). Daarnaast kan ik helpen met loopbaanvragen, doe ik carrière-coaching, behandel ik levensfaseproblematiek en ben ik veel bezig met burn-out preventie.

Positieve aanpak
Ik vind het heel belangrijk om in te zoomen op de dingen die jij goed kan. Waar zit jouw kracht en wat is je passie? Door daar op te focussen hoop ik je te motiveren. Daarnaast confronteer ik je tijdens de therapie al direct met je eigen gedrag. Waarom zeg je dit? Ben je je ervan bewust dat je dit doet? Mijn ervaring is dat je daar heel positief op zal reageren: je komt namelijk al vroeg tot een nieuw inzicht en dat is goed voor het verloop van de therapie.

Persoonlijk
Een traditionele psycholoog mag niets laten doorschemeren van zichzelf. Dat is niet hoe ik te werk ga. Ik kan altijd mijn persoonlijke ervaring inzetten tijdens een sessie. Door mijn eigen leven als voorbeeld te gebruiken, kan ik jou iets duidelijk maken. Daarom is er ook altijd plek voor een vrolijke noot. Een grapje tussendoor moet kunnen, het hoeft niet zo formeel. 

Tarief en duur
Voor een individuele afspraak bij Psycholoog Den Haag betaal je €95,00. Een afspraak duurt 45 minuten. Relatietherapie of een andere afspraak met zijn tweeën kost €110,00, deze afspraak duurt 60 minuten. Het avondtarief is € 115,00 voor individuele therapie en € 135,00 voor relatietherapie. Alle genoemde bedragen zijn inclusief 21% btw. Betalingen kunnen per pin voldaan worden. 

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen. 

Aangesloten bij
De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) - lidmaatschapsnummer 7888
Mijn AGB-code is 90-100511.

Een afspraak maken bij Psycholoog Den Haag
Wil je meer weten over psychologen in Den Haag of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Den Haag ter attentie van Susan Dechering. Ik leer je graag kennen!

Over Mij - Susan Dechering - Psycholoog Den Haag

Een passie voor de psyche zat er bij mij al vroeg in. Mijn vader is cultureel antropoloog en mijn moeder arts. Nadenken over de beweegredenen van mensen werd mij van jongs af aan meegegeven.

Ik heb zelf vroeger therapie voor faalangst gehad, maar merkte snel dat al het gepraat mij absoluut niet hielp. Ik geloofde dus helemaal niet in de kracht van therapie, maar ben toch psychologie gaan studeren omdat ik menselijk gedrag heel interessant vond. Tijdens mijn opleiding en stages kwam ik er achter dat een behandeling wel degelijk effect heeft, maar dat er ook behoefte is aan begeleiding en steun waarbij minder wordt gefocust op sociale stoornissen.

Zoektocht
Na mijn studie volgde een hele zoektocht naar wat ik wilde en wat bij me paste. Ik heb een aantal keer de psychologie voor het bedrijfsleven ingewisseld, tot ik in 2011 zelf bijna tegen een burn-out aanzat. Toen heb ik besloten om enige tijd naar het buitenland te gaan en mentaal rustig aan te doen om weer in contact te komen met mijn lichaam en dingen op een rijtje te zetten.

Frisse therapie bij Psycholoog Den Haag
Ik heb uiteindelijk toch definitief een keuze gemaakt voor psychologie. Ik wil mensen helpen en ze nieuwe inzichten geven. Het verschil kunnen uitmaken in iemands leven. Maar dan wel op een frisse en leuke manier, niet zo bedompt en gestigmatiseerd zoals in de reguliere GGZ vaak het geval is. Daarom ben ik 1,5 jaar geleden mijn eigen praktijk voor psychologie en coaching gestart.

Ik vind het heel prettig om bij Psycholoog Den Haag zelfstandig te kunnen werken en de variatie van mijn werk is ontzettend leuk. Ik kan op mijn eigen manier met cliënten aan de slag, zonder dat ik me moet verantwoorden aan zorgverzekeraars. Ik hou er niet van om in te zoomen op bepaalde stoornissen. Nu kan ik echt op maat behandelingen geven en hoef ik geen protocollen af te draaien. Dat is heel erg fijn.

In mijn vrije tijd
Ik hou nog steeds heel erg veel van dansen, en ga graag op reis. Vroeger associeerde ik reizen met mijn ouders, dus ik vond het stom. Maar dat is inmiddels al lang niet meer het geval: ik heb gebackpackt en heel veel van Azië gezien.

Contact
Heb je een vraag over mij, mijn praktijk Psycholoog Den Haag of wil je een afspraak maken? Bel naar Psycholoog Den Haag ter attentie van Susan Dechering. Ik leer je graag kennen!

Cliënten over de behandeling bij Psycholoog Den Haag

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Bart over Susan Dechering psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Susan kan goed luisteren en makkelijk schakelen binnen het gesprek. Ze is erg duidelijk in haar communicatie en een prettige gesprekspartner. Je voelt je op je gemak bij haar en dat geeft het gevoel van vertrouwen.”

Routebeschrijving naar Psycholoog Den Haag

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Den Haag.

Susan Dechering
Dr. Kuyperstraat 3-5
2514 BA Den Haag

Contactgegevens van Psycholoog Den Haag

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht