Psycholoog Den Haag - hulp bij psychische klachten
Anushka Wardenaar
Anushka Wardenaar

Psycholoog Den Haag

Alles is bewegelijk en niets staat vast. Gedachten, gedrag, situaties en gebeurtenissen zijn veranderlijk. Dat wat gebeurt is, kan op een ander moment anders verlopen. Met die instelling kun je ademruimte creëren in het ‘conflict’ en in de ‘crisis’. En dat leidt weer tot inzichten en antwoorden. Psycholoog Den Haag kan jou hier goed bij helpen.

Maak een afspraak bij Psycholoog Den Haag!

Psycholoog Den Haag - Anushka Wardenaar

Mijn naam is Anushka Wardenaar en ik ben (lichaamsgerichte) psycholoog in Den Haag. Ik richt me op psychische problemen met de daarbij behorende fysieke klachten. Je kunt denken aan vermoeidheid, (vage) lichamelijke klachten en kortademigheid. Je fysieke gesteldheid vertelt veel over je psyche en andersom. Ik ben ervan overtuigd dat het samenbrengen van deze twee componenten leidt tot inzicht, rust en herstel.

De hulpvraag

In het eerste gesprek gaan we de hulpvraag duidelijk maken. Ik laat me tijdens die eerste kennismaking graag leiden door wat zich aandient en het gesprek kan daarom bij iedereen verschillend zijn. Het komt erop neer dat we elkaar leren kennen en gaan kijken of er een klik is.

Antwoorden vinden

In mijn praktijk staat de therapeutische relatie voorop. Ik werk vanuit open en oprecht contact. Hierdoor ontstaat verbinding en veiligheid. Ik geloof namelijk dat een veilige omgeving essentieel is om te kunnen groeien. Ik begeleid het proces, maar ik loop niet voorop.

Werkwijze Psycholoog Den Haag

Ik werk vanuit de persoon (psyche) en vanuit het lichaam. Deze twee bronnen van informatie geven mij een goed beeld van jouw klachten. Vervolgens gaan we op een gestructureerde manier onderzoeken wat er speelt. Daar reik ik je mijn kennis en kunde bij aan zodat je weer verder kan. Hiervoor maak ik gebruik van verschillende gedrags- en gesprekstechnieken en lichaamsgerichte interventies (o.a. NARM en mindfulness). Daarbij staat ontspanning bij mij altijd centraal.

Mijn behandelingen laten zich kenmerken door openheid, betrokkenheid, geraaktheid en humor, maar altijd met discretie en respect voor jouw kwetsbaarheid.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Neem contact op met Psycholoog Den Haag

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail mij dan snel naar Psycholoog Den Haag ter attentie van Anushka Wardenaar. Ik leer je graag kennen!

Over mij - Anushka Wardenaar - Psycholoog Den Haag

Het is mooi om te zien hoe ik als psycholoog echt verschil kan maken. Als dan op een gegeven moment het kwartje valt, dan zie ik zoveel dingen gebeuren. Er komt een ademhaling los, een twinkeling in de ogen: allemaal non-verbale tekenen dat iemand het doorheeft. Dat krijg ik ook terug als feedback: iemand voelt zich uit een verkramping komen en krijgt meer de ruimte. Je ziet iemand na een paar sessies eindelijk ontspannen, en dat is geweldig om te zien.

Twee culturen

Ik ben opgegroeid in twee werelden. Geboren als Nederlandse met een Indonesische opvoeding. Die verschillende culturele eigenschappen zie je in mij terug. Enerzijds de directe en nuchtere houding vanuit de Nederlandse cultuur en anderzijds een bescheiden, warme en ‘accepterende’ houding vanuit de Indonesische cultuur.

Fascinatie

Na de middelbare school koos ik aanvankelijk voor een kunstenstudie, maar al snel wist ik dat ik meer met mensen wilde doen. Ik merkte dat mijn verlangen om betekenisvolle werk te doen steeds meer op de voorgrond kwam te staan. Ik besloot psychologie te gaan studeren en daar is de fascinatie voor de relatie tussen lichaam en geest alleen maar groter geworden.

Biologische basis

Mijn interesse in de mens gaat namelijk veel verder dan de psyche. Naast het bestuderen van de psyche en gedrag heb ik altijd een grote belangstelling gehad in de biologische basis hiervan. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd in de neuropsychologie. Daarnaast heb ik een vervolgopleiding gedaan tot lichaamsgericht (psycho)therapeut.

Contact Psycholoog Den Haag

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail mij dan snel naar Psycholoog Den Haag ter attentie van Anushka Wardenaar. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Den Haag

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

 

Hanna over Anushka Wardenaar psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Door Anushka heb ik mijzelf leren waarderen, meer zekerheid aangeleerd, rust en acceptatie gekregen in hoe het leven loopt en mij juist meer te richten op het NU.

Neem contact op met Psycholoog Den Haag

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Den Haag

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Den Haag.

Anushka Wardenaar
Koninginnegracht 28
2514AB, Den Haag