Psycholoog Capelle aan de IJssel - Aan de slag
Arco Poot
Arco Poot

Psycholoog Capelle aan de IJssel

Je loopt tegen iets aan of je blijft 'hangen' in een lastige situatie waar je zelf niet uitkomt. Daarin wil ik je graag helpen en ondersteunen. Door samen te gaan zitten, de situatie goed te analyseren en daarbij een aanpak te vinden die bij je past, kun je snel grote stappen maken in je persoonlijke ontwikkeling

Bel voor informatie of een afspraak!

Psycholoog Capelle aan de IJssel - Aan de slag

Mijn naam is Arco Poot, psycholoog bij Psyned in Capelle aan den IJssel. In mijn praktijk begeleid ik volwassenen en jongeren bij het oplossen van persoonlijke vraagstukken, onder meer op het gebied van relaties, de omgang met anderen, studie en zingeving. Ook heb ik veel ervaring met het behandelen van (werkgerelateerde) klachten zoals vermoeidheid, motivatie-/concentratieproblemen, omgaan met kritiek/tegenslagen overmatige stress en burn-out.

Het eerste gesprek

Al in het eerste gesprek zul je kennismaken met mijn positieve en oplossingsgerichte manier van werken. We gaan in kaart brengen waar je nu staat, wat er aan de hand is en hoe je daarin verzeild bent geraakt. Goed luisteren en de juiste vragen stellen vormen daarin de basis van mijn aanpak. Jij krijgt de tijd om je verhaal te doen en te vertellen waar je precies tegenaan loopt.

Naar jezelf kijken

Hoe kijk je naar jezelf en de wereld? We gaan ontdekken wat jouw blik heeft gevormd. Door patronen te leren kennen en deze te verhelderen, is vaak al 80 tot 90 procent van het probleem opgelost. Want als je inzicht hebt in de manier waarop je dingen aanpakt, dan kun je dat ook heel gericht gaan ombuigen.

Persoonlijke benadering

Ik hou van een gelijkwaardige en menselijke manier van werken. Mijn benadering is betrokken en persoonlijk, maar waar nodig ook direct en to the point. Er is tijd, ruimte en positieve aandacht om te durven delen wat je denkt en voelt. Samen onderzoeken en ontdekken we wat bepaalde situaties moeilijk voor je maakt, wat je tegenhoudt om bepaalde stappen te maken en hoe je daarin proactief verandering kunt brengen vanuit je eigen kracht en (zelf)vertrouwen.

Tarieven

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Een gezamenlijke afspraak (zoals relatietherapie) kost € 115 per sessie. Een afspraak buiten kantoortijden kost €20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Capelle

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail voor een afspraak naar Psycholoog Capelle, je krijgt altijd een goed advies.

Psycholoog Capelle aan de IJssel - Over Arco Poot

Ik heb vroeger altijd gedacht dat ik een bèta-type was en daarom ging ik na de middelbare school vliegtuigbouwkunde gaan studeren. Al na een paar maanden kwam ik erachter dat ik vliegtuigen helemaal niet zo leuk vond en ben toen in dienst gegaan. Daar ben ik pas echt gaan nadenken over wat ik leuk vond.

Werken met mensen

Toen ik bij mezelf te raden ging, sprak vooral het werken met mensen me aan. Hoe, wat en waarom we dingen doen, dát vond ik interessant om te onderzoeken. Ik besloot daarom psychologie te gaan studeren. Dat was toentertijd een gevoelsmatige en impulsieve keus, maar achteraf gezien wel een goede.

Zelfstandig psycholoog

Sinds 1994 ben ik werkzaam als zelfstandig psycholoog, al heb ik ook af en toe uitstapjes gemaakt naar opdrachten in loondienst. Dat is een tijdje leuk, maar uiteindelijk ben ik toch te eigenwijs om altijd in het gareel te lopen. Ik hou er niet van om de regels te volgen, ik ben een ondernemer die het graag op zijn eigen manier doet.

Stappen voorwaarts

Het is mijn doel als psycholoog dat mensen stappen voorwaarts gaan maken. Het is mooi om te zien dat je al met een paar gesprekken problemen kan aanpakken die soms jaren spelen. Ik zie dat mensen weer blij met zichzelf worden, op een positieve manier in de spiegel kijken en stukken beter in hun spreekwoordelijke vel zitten.

Contact met Psycholoog Capelle

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail voor een afspraak naar Psycholoog Capelle, je krijgt altijd een goed advies.

Cliëntervaringen over de behandeling van Psycholoog Capelle aan de IJssel

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Ellen over Arco Poot psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Het gaat weer goed met mij na een zware periode; ik slaap weer goed en heb weer genoeg energie. Ik herken de signalen als ik te veel van mezelf verg, en kan dan terugschakelen. Ik loop nog wel eens tegen een grens aan, dat herken ik nu, en daar zit ik niet mee. Ik heb de angst kunnen laten, kan ineens toch verontwaardigd/boos of verdrietig zijn om iets maar dit relativeren gaat veel sneller. Ik ga er vanuit dat dit er bij hoort en dat het weer een balans gaat vinden in de loop der tijd. Arco heeft me echt heel veel gegeven met de therapiegesprekken.

Contactgegevens van Arco Poot

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Capelle aan de IJssel

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Capelle.

Arco Poot
Kanaalweg 33
2903 LR Capelle a/d IJssel