Therapie Leiden - Monique Koel - Persoonlijke en deskundige hulp
Monique Koel
Monique Koel

Therapie Leiden

Moet ik nou naar een therapeut?’ - veel mensen met klachten en problemen vragen het zich af. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: zodra je jezelf die vraag stelt is het nuttig eens bij een therapeut langs te gaan, of contact op te nemen met je huisarts. Jij bent de enige meetlat waarlangs je jouw kwaliteit van leven kunt beoordelen. En daarom heeft jouw innerlijk altijd gelijk. Als je vast zit, zit je vast; als je pijn hebt, heb je pijn. En als dat zo is, dan moet je er wat aan gaan doen. Niet alleen, maar samen met Therapeut Leiden.

Je kunt ook 's avonds en op zaterdag bij mij terecht!

Therapie Leiden - Persoonlijke en deskundige hulp

Mijn naam is Monique Koel, therapeut in Leiden en Voorschoten. Je kunt bij mij aankloppen voor verschillende problematiek, maar ik ben vooral gespecialiseerd in relatietherapie en rouw- en verliesverwerking in de breedste zin van het woord. Dat laatste komt regelmatig veel voor op de werkvloer, waar je soms teleurstellingen moet zien te verwerken als een goede beoordeling of promotie uitblijft.

Positieve benadering

Ik help je om een slag te maken naar positieve energie. Wat gaat goed, waar word je blij van? Maak die elementen groter en richt daar de aandacht op. Ik zie vaak dat er teveel wordt gefocust op datgene dat niet goed gaat. Haal je daar energie uit? Nee, hooguit angst of twijfel.

Je hebt het zelf in huis

Therapie Leiden werkt vanuit het grondbeginsel dat je zélf alles in huis hebt om je klachten te boven te komen. Ik laat je zien wat je doet, hoe je je gedraagt, welke patronen zijn ingesleten, hoe je instinctief reageert. Voor veel mensen is dat een eye-opener. Voor bijna iedereen is het even confronterend.

Jouw kracht

Ik leer je kijken naar wat jouw kwaliteiten zijn en waar jouw kracht ligt. Soms moet je daarvoor je ambities bijstellen, want juist die kunnen onterechte verwachtingen scheppen. Als je de lat te hoog legt, dan zal het glas altijd halfleeg zijn. Ik houd juist van een positieve benadering en help je om daar energie uit te krijgen.

Inzicht

Tijdens onze gesprekken krijg je jezelf te zien. Ik zet op die manier processen van inzicht aan, je begrijpt jezelf meer, je leert wie je kunt zijn, je leert roeien met de riemen die je hebt. Deze manier van therapie kan soms indrukwekkend zijn, niet altijd even leuk, maar met geweldig resultaat én vrijwel onmiddellijk effect.

Tarief en duur

Een individuele afspraak bij Monique Koel kost € 95 per sessie. Bij een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie zijn er twee optie een korte en een lange sessie. De korte sessie duurt 45 a 60 minuten en kost € 135 en de lange sessie duurt 75 a 90 minuten en kost  € 203. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra.

Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Therapie Leiden

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak. Bovendien spreek ik Engels, dus de behandeling kan ook in het Engels gegeven worden.

Therapie Leiden - Over Monique Koel

Ik heb een lange carrière achter de rug en ben tot begin 2016 actief geweest in het internationale bedrijfsleven. Ik werkte in Frankrijk, Denemarken en heb 32 jaar gewerkt bij een financiële instelling. Ik heb daar geleerd te schakelen en te signaleren op welke plek het stagneerde en hoe ik dat kon rechttrekken. Een vaardigheid die me ook als therapeut regelmatig van pas komt.

Talent voor coaching

In 2007 deed ik een managementtraining en daar bleek dat ik talent had voor coaching. Op advies van de trainers ben ik toen de benodigde opleidingen gaan volgen, en heb ik naast mijn werk mijn eigen therapiepraktijk opgezet. Dat ben ik altijd naast mijn vaste baan blijven doen, maar in 2016 heb ik bewust plaats gemaakt voor een jongere generatie. Je moet stoppen op je hoogtepunt, vind ik. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar een mooie uitdaging, dus ben ik me vanaf dat moment meer gaan focussen op mijn eigen praktijk.

Ervaringen

Mijn eigen ervaringen in het bedrijfsleven en op de werkvloer kan ik regelmatig inzetten in mijn praktijk, want ik zie veel mensen met werkgerelateerde problematiek voorbij komen. Ik kan snel de oorzaak van een probleem blootleggen en dat koppelen aan persoonlijke thema’s. Ik heb geleerd om vlot te signaleren waar iemand vastloopt en hoe je dat weer oplost.

Luisterend oor

Ik bied een luisterend oor, en ga graag oplossingsgericht te werk. Ik sta ook in mijn werkwijze graag met beide benen op de grond en kan confronterend zijn als de situatie daarom vraagt. Heb je het niet naar je zin in bepaalde gebieden van je leven? Dan onderneem je iets om het wel naar je zin te krijgen. Als dat niet lukt kun je een keuze maken: of je blijft kniezen of je gaat een andere richting op. Dat devies heb ik zelf ook gevolgd.

Contact met Therapie Leiden

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak. Bovendien spreek ik Engels, dus de behandeling kan ook in het Engels gegeven worden.

Cliëntervaringen over Therapie Leiden

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Ingrid over Monique Koel psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Ik heb - in de jaren dat ik Monique nu ken - heel wat mensen krachtiger, opgelucht en met inzicht hun levenspad zien vervolgen. Monique werkt gepassioneerd, betrokken, integer en deskundig. Bedankt Monique, door jou wordt het leven van de medemens verzacht."

Contactgegevens van Monique Koel

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Therapie Leiden

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Leiden.

Monique Koel
Papelaan 85EE
2252 EG Voorschoten