Psycholoog Leiden - Samen stappen zetten
Susannah Chernowitz
Susannah Chernowitz

Psycholoog Leiden

Je hebt mensen die proberen om verlies te vermijden, maar je kunt beter focussen op wat wel goed gaat. Wat kun je doen om met plezier te leven en je doelen te behalen? Daar probeert Psycholoog Leiden je bewust van te maken.

Afspraken mogelijk buiten kantoortijden!

Psycholoog Leiden - Stappen zetten

Mijn naam is Susannah Chernowitz en ik ben psycholoog in Leiden. Ik behandel een breed palet aan klachten, maar ik heb vooral veel affiniteit met problematiek die te maken heeft met prestaties en druksituaties. Zo kun je bijvoorbeeld bij mij aankloppen als je hulp nodig hebt bij stress, perfectionisme en burn-out klachten.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek gaan we achterhalen wat er allemaal speelt. De hulpvraag is daarbij het uitgangspunt. Ik vind het dan prettig om veel vragen te stellen, zodat ik een goed beeld krijg van jouw probleem. Daarnaast gaan we tijdens die eerste kennismaking aftasten of het klikt tussen ons, want dat is ook heel belangrijk.

Ik ben een goede luisteraar

Mijn praktijk is een plek waar je de teugels kan laten vieren, het is oké om emoties te voelen en te laten zien. Ik ben van nature rustig en een goede luisteraar. Ik kan me goed inleven en ben vrij holistisch ingesteld. Tijdens onze gesprekken probeer ik een zo breed mogelijk beeld van jou als persoon te krijgen. Ik wil niet focussen op een specifiek probleem en daar oplossingen voor vinden. Liever kijk ik naar waarom je dat probleem hebt en wat het grotere plaatje is.

Technieken

In mijn praktijk maak ik graag gebruik van elementen uit de cognitieve gedragstherapie, mindfulness en ACT. Ik vind het belangrijk om doelen te stellen en inzicht te geven in wat je doet en welke gevolgen dat heeft. Door goede vragen te stellen wil ik alle informatie op tafel krijgen, ik houd je als het ware een spiegel voor. Dat kan confronterend zijn, maar ook heel realistisch.

Tarieven

Een individuele afspraak kost € 95,- per sessie. Voor afspraken buiten kantoortijden geldt er een toeslag van € 20,- op het basistarief. Afspraak afzeggen? Dit kan altijd! Maar doe dit minstens 24 uur van tevoren, zodat ik nog een andere cliënt kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact Psycholoog Leiden

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail me dan snel naar Psycholoog Leiden ter attentie van Susannah Chernowitz. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Leiden - Over Susannah Chernowitz

Ik ben psycholoog geworden omdat ik het heel interessant vind om te zie hoe je hoofd invloed heeft op je lichaam, en hoe gedachten en gevoelens je gedrag kunnen beïnvloeden. Tijdens een gastcollege van een sportpsycholoog viel bij mij het kwartje. Bij sportpsychologie kun je namelijk heel duidelijk onderscheiden wat de link is tussen je hoofd en je lichaam. Je kan heel precies aanwijzen wat psychologisch is en wat lichamelijk.

Dezelfde mentale processen

In de eerste instantie heb ik me tijdens mijn opleiding dus gefocust op sport en prestaties, maar daarna ben ik alsnog de klinische kant opgegaan. Want alles wat ik interessant vond aan sport- en prestatiepsychologie, is eigenlijk ook in het dagelijks leven van toepassing. Het gaat om dezelfde mentale processen.

Inleven

Ik ben geboren in de Verenigde Staten en op 10-jarige leeftijd naar Nederland verhuisd. Dat heeft me gevormd als mens en die levenservaring kan ik ook inzetten in mijn praktijk. Door mijn emigratie ben ik me er namelijk heel bewust van dat mensen verschillend zijn, want zelfs tussen de VS en Nederland zit een gigantisch verschil in cultuur. Ik probeer daarom altijd een nuance op te zoeken en kan me goed inleven in mensen met een andere culturele achtergrond.

Zelfvertrouwen

Als het iemand lukt om een gevoel van zelfvertrouwen op te bouwen, dan is mijn doel bereikt. Het is zo mooi om te zien als een cliënt het leven weer met beide handen wil aanpakken. Voorheen voelt alles spannend, maar aan het eind van het traject kunnen mijn cliënten weer vol enthousiasme verder.

Contact Psycholoog Leiden

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail me dan snel naar Psycholoog Leiden ter attentie van Susannah Chernowitz. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen over Psycholoog Leiden

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Ina over Susannah Chernowitz psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Dankzij de begeleiding van Susannah heb ik geleerd op een andere manier te kijken naar wat ik doe. Er zijn dingen die handig zijn en dingen die fijn zijn, maar ook dingen die ik doe die niet handig of niet fijn zijn. Hier zicht op krijgen hielp me om meer controle te krijgen. Hierdoor voel ik me sterker en gelukkiger.

Contactgegevens van Susannah Chernowitz

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Leiden

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Leiden.

Susannah Chernowitz
Frambozenweg 47
2321 KA Leiden