Psycholoog Leiden - Yvonne Ludwig
Maak kennis met onze behandelaar.
Yvonne Ludwig
Yvonne Ludwig

Psycholoog Leiden

Ik kom uit een artsengezin uit Bosch en Duin. Daar groeide ik op tussen twee broers, eentje jonger en eentje ouder. Als jonge twintiger ging ik verpleegkunde studeren, hier in Leiden.

Maar, ik wilde ook psycholoog worden, dus toen ik als verpleegkundige aan het werk was, volgde ik tegelijkertijd een studie psychologie. Verpleegkunde en psychologie. De buitenkant en de binnenkant. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. En ga maar na, veel psychische klachten kun je voelen in je lichaam.

Afspraken zijn ook mogelijk in het Engels! Bel voor een afspraak of voor meer informatie.

Psycholoog Leiden

Ik werk vanuit een grote persoonlijke betrokkenheid, intuïtie en gezond verstand. De basis van alles wat we samen doen is ‘veiligheid’, je zult je in de therapie op je gemak voelen en comfortabel, zodat je zonder schroom die zaken kunt voelen en uitspreken die soms lastig te verwoorden zijn. 

Psycholoog Leiden - samen aan de slag

In de therapie bedien ik me van veel verschillende methoden en technieken. Toch blijken die uiteindelijk vooral het vangnet onder de behandeling. Jij en ik zijn de belangrijkste factoren. Samen gaan we aan de slag, samen vinden we de oorzaken en lossen ze op. In de behandeling schep ik de voorwaarden voor jou om je veilig te voelen. Je kunt alles bespreken, we verdiepen je beleving van jezelf. Opdat je uiteindelijk het contact met jezelf herstelt en je beter voelt. Letterlijk.

Inzicht in jouw problemen

In korte tijd krijg je inzicht in waar je problemen vandaan komen en wat we er aan kunnen doen. We zetten samen een route uit, formuleren doelen en evalueren die ook op een aantal momenten in het traject. Ik ga je niet beter maken. Dat ga je zelf doen. Ik schep de randvoorwaarden en help je op de weg.

Tarief en duur

Een individueel consult of intake kost euro 95,00 per sessie. Een sessie duurt 45 tot 60 minuten. Voor relatietherapie, of een afspraak met twee personen, kost een sessie 125,00 euro voor 60 minuten. Genoemde bedragen zijn inclusief 21% btw.

Contact

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail me dan snel naar Psycholoog Leiden ter attentie van Yvonne Ludwig. Ik leer je graag kennen!

Over mij

Verpleegkunde en psychologie heb ik gestudeerd. De buitenkant en de binnenkant. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. En ga maar na, veel psychische klachten kun je voelen in je lichaam. Het ‘kropt zich op’, je bent ‘uit balans’, je zit ‘vast’. Mijn cliënten gaan mij aan het hart. Ik ben betrokken, bij hun welzijn en welbevinden. Daarom is het ook zo prachtig om te zien als iemand persoonlijk groeit, dichter tot zichzelf komt. De momenten dat er echt een nieuw inzicht bestaat: hervonden contact met jezelf, acceptatie, een overwinning.

 

Eigen praktijk


In de behandeling schep ik de voorwaarden voor jou om je veilig te voelen. Je kunt alles bespreken, we verdiepen je beleving van jezelf. Opdat je uiteindelijk het contact met jezelf herstelt en je beter voelt. Letterlijk.

 

Vertrouwen, moed en liefde daar draait het om.

Wat ik als Psycholoog belangrijk vind, is mijn cliënten te helpen pijnlijke patronen los te laten, zodat zij zich weer vrij kunnen voelen en weer steviger op eigen benen kunnen staan. Ik help mensen graag, en mogelijk ook jou, om stappen te zetten om veranderingen in gang te zetten. Een belangrijke voorwaarde voor een goede samenwerking is, dat je je bij mij vertrouwd en veilig voelt. Zo kunnen we op een gelijkwaardige manier onderzoeken en afstemmen wat er precies speelt en wat de juiste benadering of methode voor jou is.

Ook kom je dan in contact met gevoelens die je misschien liever niet voelt, maar wel aandacht en energie van je vragen. Door juist ruimte te geven aan deze minder prettige gevoelens, zul je merken dat deze gevoelens lichter worden en minder energie en aandacht van je gaan vragen. Een methode die ik hiervoor onder andere gebruik is EMDR.

Zonder oordelen, betrokken en resultaatgericht zal ik naar je luisteren en met je meedenken. Ik reik technieken aan en laat jou je eigen conclusies treken – waarna je met hernieuwd vertrouwen zelf verder kunt.

Cliëntervaringen Yvonne Ludwig

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Anoniem over Yvonne Ludwig psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel bij Yvonne. Moeilijk te benoemen waardoor precies zo een gevoel ontstaat. Het was er gewoon. Het heeft mij inzicht gebracht, wat meer vertrouwen in mezelf en wat meer rust in mijn leven. Ik zou de stap naar haar zo weer maken indien dit nodig zou zijn.

Routebeschrijving

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Leiden.

Yvonne Ludwig
Jan van Houtkade 20
2311 PD Leiden

Contactgegevens van Yvonne Ludwig

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht