GZ Psycholoog Sassenheim - Esmeralde Masset - Samen aan het werk
Esmeralde Masset
Esmeralde Masset

GZ Psycholoog Sassenheim

Therapie is niet zomaar een gesprekje, achter alles zit een bepaalde gedachte of structuur. Ik probeer daar altijd duidelijk over te zijn. Ik ben een GZ Psycholoog met een praktijk in Sassenheim. Samen gaan we aan het werk.

Afspraken zijn ook mogelijk in Voorschoten.

GZ Psycholoog Sassenheim - Een veilig en prettig gevoel

Mijn naam is Esmeralde Masset. Ik ben GZ Psycholoog met een praktijk in Voorschoten en Sassenheim. In mijn praktijk behandel ik kortdurende en niet-crisisgevoelige problematiek. Zo kun je bij mij terecht met onder andere angst- en stemmingsklachten, maar ook met relatie- en studieproblemen.

Eerste gesprek

Tijdens ons eerste gesprek wil ik te weten komen waar je voor komt. Wat is er precies aan de hand en wat hoop je dat we met therapie kunnen bereiken? Voorafgaand vul je een vragenlijst in, zodat ik al een beetje een beeld heb van je klachten en omstandigheden. Dat scheelt ook tijd, want ik hoef allerlei gegevens die vooral belangrijk zijn voor mijn administratie niet meer te vragen.

Hoe lang een behandeling bij GZ Psycholoog Sassenheim gaat duren kan ik pas tijdens de tweede sessie zeggen, want ik wil eerst nadenken over wat ik heb gezien en gehoord. En dat kan altijd veranderen, want het leven is grillig en er kan buiten de therapie om een hoop gebeuren waardoor een behandeling korter of juist langer duurt.

Werkwijze van GZ Psycholoog Sassenheim

In de behandeling ben ik heel nuchter en soms nogal direct, maar dat wordt meestal niet als vervelend ervaren. Ik kan goed luisteren, maar ga ook graag in gesprek. Ik reageer echt op wat je zegt. Cliënten vinden dat een prettige werkwijze, zeker als er ook ruimte is voor humor. Ik wil je juist een heel veilig en prettig gevoel geven.

Methodes

In mijn praktijk gebruik ik RET, MBCT en EMDR. Bij RET leer je anders over jezelf en je problemen na te denken en heb ik veel ruimte om alternatieve werkvormen te gebruiken, zoals tekenen, schrijven of een rollenspel doen. MBCT sluit daar goed op aan, en focust zich meer op aandacht voor het ’hier en nu’ in plaats van ’straks en toen’. EMDR zet ik vooral in bij mensen die een schokkende ervaring moeten verwerken.

Tarief en duur

Een afspraak bij GZ Psycholoog Sassenheim duurt 45 minuten en kost € 88,20. Als je voor relatiegesprekken komt, duurt de afspraak 60 minuten en kost € 110,25. Ik heb contracten met alle ziektekostenverzekeringen, behalve DSW. Dit betekent dat de gesprekken meestal vergoed worden door de verzekering. Informeer bij de praktijkassistente hoe dit in jouw geval is.

Ben je verhinderd? Zeg de afspraak dan minstens 48 uur van tevoren af, zodat ik nog een andere cliënt kan inplannen. Anders moet ik de gemiste afspraak in rekening brengen.

Contact GZ Psycholoog Sassenheim

Wil je meer weten over GZ psychologen in Sassenheim of een afspraak maken? Bel of mail naar GZ Psycholoog Sassenheim ter attentie van Esmeralde Masset. Afspraken zijn ook mogelijk in Voorschoten. Ik leer je graag kennen!

GZ Psycholoog Sassenheim - Esmeralde Masset

Ik ben ooit begonnen met de opleiding Pedagogiek aan de Universiteit van Leiden, maar na twee jaar heb ik de overstap gemaakt naar de studie Psychologie. Pedagogiek vond ik te filosofisch: het ging te veel over hoe opvoeding eruit hoort te zien en welke ideeën er over opvoeden bestaan. Ik was meer geïnteresseerd in onderzoek dan in gedachten over hoe het zou moeten of zou kunnen.

Mijn ervaring

Ik ging Psychologie studeren, met als hoofdvak ontwikkelingspsychologie. Na mijn afstuderen heb ik een tijd als studentpsycholoog gewerkt. Ik begeleidde individuele studenten en organiseerde trainingen over onderwerpen als faalangst en assertiviteit.

Uiteindelijk heb ik de overstap gemaakt naar het Instituut voor Rationeel Emotieve Therapie (RET) in Haarlem. Daar hield ik me bezig met psychologische behandelingen, coaching en trainingen.

Eigen praktijk

In 2009 ben ik mijn eigen praktijk gestart in Voorschoten en Sassenheim, en ik zet mijn ervaring in bij kortdurende behandelingen. Sinds kort werk ik bovendien ook één dag per week bij een organisatie in Utrecht. Daar ondersteun ik samen met onder andere een fysiotherapeut mensen met psychische klachten en lichamelijke en sociale problemen. Het is prettig om weer in een team te werken, en het speelse dat mij jaren geleden in RET aantrok, vind ik daar weer terug.

In mijn vrije tijd

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met tuinieren, pilates, dansen, lezen en reizen. Ik zou graag meer creatieve dingen willen doen, maar daar kom ik helaas weinig aan toe.

Contact met GZ Psycholoog Sassenheim

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel of mail naar GZ Psycholoog Sassenheim ter attentie van Esmeralde Masset. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij GZ Psycholoog Sassenheim

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Helaas hebben we nog geen clientervaringen voor deze psycholoog.

Stuur je eigen ervaring in

Neem contact op met GZ Psycholoog Sassenheim

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar GZ Psycholoog Sassenheim

Bekijk hier de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Sassenheim. Afspraken zijn ook mogelijk in Voorschoten.

Esmeralde Masset
Rusthofflaan 50C
2171 EX Sassenheim