Therapie Gouda

In mijn eigen ervaringen was praten niet altijd de oplossing. In mijn studie maakte ik werk van het ontwikkelen van een eigen stijl. Die heb ik gevonden en vervolgens verfijnd in mijn praktijk Therapie Gouda. Het is een persoonlijke, warme en deskundige stijl, waarbij de ervaring vaak centraal staat.

Ik neem tijdelijk geen nieuwe cliënten aan!

Therapie Gouda – Deskundige begeleiding

Soms lijkt je leven vast te lopen; alsof je door stroop loopt. Je wilt veranderen maar het lukt je niet. Je worstelde, je analyseerde en probeerde – waarschijnlijk zie je wel hoe je het wél wilt. Maar je komt er niet. Niet met knokken, niet met schreeuwen, niet alleen en niet met vrienden of familie.

Je voelt je stuurloos, je dobbert rond. In die worsteling werd je klacht of vraag steeds groter. Zo groot dat het lijkt alsof je leven uit niets anders meer bestaat. Het nam je over.

Als je vastloopt

Veel mensen denken dat naar een therapeut gaan de eerste stap is. Maar dat is niet waar. Je hebt heel veel al zélf gedaan – misschien had je het niet eens in de gaten, maar dat je hier op deze site bent wil zeggen dat je: je erkent dat het niet goed met je gaat, je begrijpt dat je hier alleen niet uitkomt én je nam het initiatief je te oriënteren.

Dat is niet niks. Daar is kracht, zelfkennis en moed voor nodig is. Daarom is de volgende stap, het advies van een deskundige, welverdiend.

Ik kan je helpen

Ik stel mij graag even voor, ik ben Eveline de Ridder, therapeut in Gouda. In mijn praktijk behandel ik verschillende klachten zoals angst, depressie, stress, burnout, rouw en verlies en relatieproblemen.

Maar je kan ook denken aan: hoogsensitiviteit, eetproblematiek, spanningsklachten, perfectionisme, communicatieproblemen, zingevingsvragen en de draad van het leven weer op te pakken na/bij ziekte. Bel gerust voor een afspraak.

Een betrokken therapeut

De mensen met wie ik werk hebben allerhande klachten. Ik sta ze bij met vakkennis, ervaring en betrokkenheid. Ik sta dicht bij mijn cliënten. Het werk is persoonlijk, intiem en soms heel confronterend. Daarom is het belangrijk een therapeut te vinden die bij je past.

Ik vertel je graag wat meer over mijzelf en mijn manier van werken. Ik hoop dat het je helpt bij het zetten van de volgende stap.

Ik neem tijd voor je verhaal

Je merkt dat ik actief luister en je help op verhaal te komen. Je verhaal is belangrijk voor me; het is het vertrekpunt. Om echt aan de slag te gaan moeten we niet alleen weten waar je vandaan komt, maar ook waar je naartoe wilt. Dat is, net zo belangrijk. Daarom vraag ik je concreet wat je wilt bereiken. Wat je wilt veranderen. En hoe je wilt dat je leven eruit ziet.

Meestal kan ik na zo’n eerste gesprek al vrij duidelijk maken wat ik denk dat we kunnen bereiken. Ik geef helder aan wat haalbaar is en waar je je doelen wellicht moet bijstellen.

Aan het werk bij Therapie Gouda

Ik ben overigens net zo gemotiveerd als jij. De samenwerking die we opbouwen is sterk, ik voel me verantwoordelijk voor dit traject. Jouw werk verdient mijn aandacht, vakbekwaamheid en volledige inzet. Het succes van onze samenwerking bepaalt het succes van de behandeling. En die verantwoordelijkheid dragen we samen.

Zelf weer verder

We werken eraan dat je snel weer zelf aan de slag kunt. Dat je je kracht hervindt, perspectief vindt en weet wat je kunt met de mensen om je heen.

Therapie Gouda – Over Eveline de Ridder

Ik was een hele gretige lezer. Dus toen ik kon gaan studeren leek me Nederlands, in Utrecht, een goede keuze. Ik had in gedachten dat ik dan dagen aan een stuk kon lezen. Dat viel tegen. Met te weinig aandacht voor boeken, gooide ik het roer om: HBO Bibliotheek. Dat zou zeker weten over boeken gaan. Bovendien was het in Amsterdam en ik wilde nogal graag naar Amsterdam.

Een kijkje in belevingswereld

Terugkijkend begrijp ik heel goed waarom ik zo gegrepen was van lezen. Boeken geven een uniek kijkje in het hoofd van een vreemde. Een schrijver doet zijn best de binnenwereld van een ander zo precies mogelijk te beschrijven. Zodat je voelt wat je van jezelf misschien niet zou voelen. En ziet wat je niet zou zien. Dat sprak me aan.

Ik wilde graag weten wat je allemaal kunt vinden, voelen, meemaken en hoe verschillende mensen met problemen en vragen in hun leven omgaan. Meer nog dan ‘boeken’ was het me daar om te doen. Ik wist namelijk al dat ik ooit nog psychologie zou studeren.

Een mooie loopbaan

Ik heb in een bibliotheek gewerkt en vervolgens bij een uitgeverij. Ik maakte carrière, ontwierp en produceerde congressen. Dat deed ik uiteindelijk met een eigen bedrijf. Het was leuk werk; creatief, afwisselend en bij tijden behoorlijk stressvol. Zo mooi als het was, wist ik toch dat er een einddatum aan zat. Ik wilde graag mensen helpen, en wilde graag meer weten van die binnenwereld. Dus ging ik graag psychologie studeren.

Ontwikkelen eigen werkstijl

Ik had zo mijn eigen ideeën over het werk als therapeut. In mijn eigen ervaringen was praten niet altijd de oplossing. In mijn studie maakte ik werk van het ontwikkelen van een eigen stijl. Die heb ik gevonden en vervolgens verfijnd in de praktijk. Het is een persoonlijke, warme en deskundige stijl, waarbij de ervaring vaak centraal staat.

Er is altijd ontwikkeling mogelijk

Drie methoden komen vaak terug in mijn werk. Dat zijn Lichaamsgericht werken, de Transactionele Analyse en Liefdesenergie. Die laatste merk je vooral in de principieel positieve houding die ik heb en die voor veel cliënten heel aanstekelijk werkt. Mijn motto is ‘er is altijd ontwikkeling mogelijk’. Ik weet dat dat voor jou nu misschien niet zo voelt, maar de meeste cliënten verrassen zichzelf met hun eigen mogelijkheden, veerkracht en vindingrijkheid.

Het Lichaamsgericht Werken is voor veel cliënten een eye-opener. De meeste mensen gaan door het leven, blind voor hun eigen lichaam. Terwijl… je lichaam liegt niet. Als je buikpijn krijgt van je werk, als je schouders vastzitten als je jezelf –letterlijk– kleiner maakt, dan kun je daar maar beter naar luisteren.

Naast dat je lichaam een uitstekende signaalfunctie heeft, kun je ook via je lichaam met je innerlijk aan het werk. Het meest duidelijke zijn ademhalings- en ontspanoefeningen. Ik werk daarnaast met op ervaring gerichte leermethoden; zoals bijvoorbeeld opstellingen. In alle gevallen is beleven, leren en uitproberen hierin het motto.

Met de Transactionele Analyse onderzoeken we op welke manier je jezelf vastzet in bepaalde ‘scripts’ die je gedurende je leven gemaakt hebt. Iedereen ontwikkelt manieren om zich te handhaven, ontwikkelen en staande te houden in soms moeilijke situaties. Ooit handig en waardevol, nu kunnen ze je behoorlijk in de weg zitten.

Het is moeilijk om zelf te zien waar je keer op keer in dezelfde valkuil stapt – het lijkt namelijk alsof je niet anders kunt. In de transactionele analyse vind je wat anders kan en hoe jij dat kunt veranderen.

Dat geeft kracht

Alle drie de onderdelen zijn erop gericht dat je je bewust wordt van wat je kunt, hoe je het jezelf moeilijk maakt en hoe jij dat zélf kunt overwinnen.

Ervaren en beleven is ook in mijn eigen leven belangrijk. Ik ga graag het water op; zeilend of roeiend. Of dompel onder in locatietheater: het onbekende, verrassende en altijd vernieuwende van die ervaringen geeft me doorgaans evenveel energie als inspiratie.

Praktische informatie

Wij geven je graag duidelijkheid over belangrijke zaken:

Tarief en duur

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor een korte sessie betaal je €98,- en een lange sessie kost €145,50. Je betaalt per afspraak.

Een afspraak afzeggen kan altijd, wel minstens 24 uur van tevoren, dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we het in rekening brengen.

Contact

Heb je een vraag, wil je persoonlijk advies of wil je een afspraak maken? Bel dan naar 085-4014720 of stuur een bericht.

Klachten

 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Negatief zelfbeeld
 • Rouw en verliesverwerking
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • Mindfulness
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Talen

  Nederlands

Aangesloten bij

Cliëntervaringen

Gemiddeld geven cliënten Eveline de Ridder:

 • Beoordeling: 4.5 uit 5. Op basis van 2 ervaringen
 •  "We waren op een dieptepunt in onze relatie beland toen we voor het eerst bij Eveline kwamen. We leerden om weer tijd voor elkaar te nemen en elkaar echt te spreken."  

  - Ronald en Mieke

   "Ik heb veel gehad aan mijn gesprekken met Eveline. Ze liet me inzien dat ik milder naar mezelf kon kijken en leerde me mezelf te accepteren zoals ik ben". 

  - Myrthe
  Eveline de Ridder
  Eveline de Ridder
  Therapeut in Gouda

  Beoordeling: 4.5 uit 5
  Op basis van 2 ervaringen
  • Snel op afspraak
  Bel: 085-4014720
  Eveline de Ridder

  Eveline de Ridder

  • Snel op afspraak

  Therapie Gouda

  In mijn eigen ervaringen was praten niet altijd de oplossing. In mijn studie maakte ik werk van het ontwikkelen van een eigen stijl. Die heb ik gevonden en vervolgens verfijnd in mijn praktijk Therapie Gouda. Het is een persoonlijke, warme en deskundige stijl, waarbij de ervaring vaak centraal staat.

  Ik neem tijdelijk geen nieuwe cliënten aan!

  Therapie Gouda – Deskundige begeleiding

  Soms lijkt je leven vast te lopen; alsof je door stroop loopt. Je wilt veranderen maar het lukt je niet. Je worstelde, je analyseerde en probeerde – waarschijnlijk zie je wel hoe je het wél wilt. Maar je komt er niet. Niet met knokken, niet met schreeuwen, niet alleen en niet met vrienden of familie.

  Je voelt je stuurloos, je dobbert rond. In die worsteling werd je klacht of vraag steeds groter. Zo groot dat het lijkt alsof je leven uit niets anders meer bestaat. Het nam je over.

  Als je vastloopt

  Veel mensen denken dat naar een therapeut gaan de eerste stap is. Maar dat is niet waar. Je hebt heel veel al zélf gedaan – misschien had je het niet eens in de gaten, maar dat je hier op deze site bent wil zeggen dat je: je erkent dat het niet goed met je gaat, je begrijpt dat je hier alleen niet uitkomt én je nam het initiatief je te oriënteren.

  Dat is niet niks. Daar is kracht, zelfkennis en moed voor nodig is. Daarom is de volgende stap, het advies van een deskundige, welverdiend.

  Ik kan je helpen

  Ik stel mij graag even voor, ik ben Eveline de Ridder, therapeut in Gouda. In mijn praktijk behandel ik verschillende klachten zoals angst, depressie, stress, burnout, rouw en verlies en relatieproblemen.

  Maar je kan ook denken aan: hoogsensitiviteit, eetproblematiek, spanningsklachten, perfectionisme, communicatieproblemen, zingevingsvragen en de draad van het leven weer op te pakken na/bij ziekte. Bel gerust voor een afspraak.

  Een betrokken therapeut

  De mensen met wie ik werk hebben allerhande klachten. Ik sta ze bij met vakkennis, ervaring en betrokkenheid. Ik sta dicht bij mijn cliënten. Het werk is persoonlijk, intiem en soms heel confronterend. Daarom is het belangrijk een therapeut te vinden die bij je past.

  Ik vertel je graag wat meer over mijzelf en mijn manier van werken. Ik hoop dat het je helpt bij het zetten van de volgende stap.

  Ik neem tijd voor je verhaal

  Je merkt dat ik actief luister en je help op verhaal te komen. Je verhaal is belangrijk voor me; het is het vertrekpunt. Om echt aan de slag te gaan moeten we niet alleen weten waar je vandaan komt, maar ook waar je naartoe wilt. Dat is, net zo belangrijk. Daarom vraag ik je concreet wat je wilt bereiken. Wat je wilt veranderen. En hoe je wilt dat je leven eruit ziet.

  Meestal kan ik na zo’n eerste gesprek al vrij duidelijk maken wat ik denk dat we kunnen bereiken. Ik geef helder aan wat haalbaar is en waar je je doelen wellicht moet bijstellen.

  Aan het werk bij Therapie Gouda

  Ik ben overigens net zo gemotiveerd als jij. De samenwerking die we opbouwen is sterk, ik voel me verantwoordelijk voor dit traject. Jouw werk verdient mijn aandacht, vakbekwaamheid en volledige inzet. Het succes van onze samenwerking bepaalt het succes van de behandeling. En die verantwoordelijkheid dragen we samen.

  Zelf weer verder

  We werken eraan dat je snel weer zelf aan de slag kunt. Dat je je kracht hervindt, perspectief vindt en weet wat je kunt met de mensen om je heen.

  • Angst
  • Burnout
  • Depressie
  • Negatief zelfbeeld
  • Rouw en verliesverwerking
  • Zingevingsvragen
  • Mindfulness
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Talen

   Nederlands

  Cliëntervaringen

  Gemiddeld geven cliënten Eveline de Ridder:

 • Beoordeling: 4.5 uit 5. Op basis van 2 ervaringen
 •  "We waren op een dieptepunt in onze relatie beland toen we voor het eerst bij Eveline kwamen. We leerden om weer tijd voor elkaar te nemen en elkaar echt te spreken."  

  - Ronald en Mieke

   "Ik heb veel gehad aan mijn gesprekken met Eveline. Ze liet me inzien dat ik milder naar mezelf kon kijken en leerde me mezelf te accepteren zoals ik ben". 

  - Myrthe

  Contact

  Praktijkadres
  Burgemeester Martenssingel 15
  2806CL Gouda

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.