Psycholoog Utrecht

Piekeren is erg gerelateerd aan angst en onzekerheid over de toekomst. In mijn praktijk leer je dat verandering mogelijk is; je kunt er iets aan doen en dingen beïnvloeden. Die wetenschap zorgt ervoor dat je angst voor de toekomst vermindert. Verandering gaat in kleine stapjes gericht op vergroten van zelfvertrouwen en op wat jij zou willen veranderen. Psycholoog Utrecht helpt je met deze verandering.

Bel voor een afspraak!

Doelgerichte aanpak bij Psycholoog Utrecht

Mijn naam is Agnes van Rossum, psycholoog in Utrecht. Je kunt bij mij terecht voor verschillende klachten, denk o.a. stress, burn-out, relatieproblemen en faalangst.

Piekeren

Ik richt me als psycholoog specifiek op mensen die piekeren. In mijn praktijk zie ik veel cliënten die grote zorgen hebben over kleine en grote dagelijkse dingen. Ze piekeren over veranderingen in hun leven en de toekomst. Dat kan van alles zijn: opvoeding, werk, relaties of zingeving. Soms wil iemand vooral zijn of haar verhaal doen om inzicht en overzicht te krijgen. Daar kan ik ook bij helpen.

De intake

Het eerste gesprek bestaat uit een intake, als je het prettig vind kan dit ook telefonisch. Ik luister vol aandacht naar je. We gaan het hebben over wat er speelt en wat jou doelen zijn. Waar loop je tegenaan, wat wens je en hoe zou je het anders willen?

We kunnen ook gaan wandelen

Ik maak vaak gebruik van wandelcoaching, maar alleen als jij dat ook wilt. Voor een wandelsessies spreken we af in een mooi park in de buurt van Utrecht. Het park is groot en de diversiteit van het landschap geeft aangrijpingspunten voor het gesprek. Ik neem daar uitgebreid de tijd voor en een wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. We beginnen met een ontspanningsoefening en kijken vervolgens wat jij nodig hebt.

We gaan de diepte in

Therapie is op deze manier heel gelijkwaardig en door de omgeving valt alles sneller op zijn plek. Er is namelijk letterlijk meer lucht en ruimte. Die openheid zorgt ervoor dat we eerder de diepte ingaan. Tegelijkertijd kan je soms ook even fysiek stilstaan tijdens het wandelen en praten. Als jij een belangrijk inzicht krijgt, zet ik je echt even stil, of betrek ik de natuur als metafoor erbij, want ik weet uit ervaring dat het dan beter blijft hangen.

Over mij – Agnes van Rossum – Psycholoog Utrecht

Afscheid nemen brengt iets nieuws en geeft ruimte voor nieuwe dingen. Dat heb ik zelf ook ervaren. Ik heb lange tijd gewerkt als medisch biologisch wetenschappelijk onderzoeker, maar ik kwam gaandeweg tot inzicht dat ik me liever wilde specialiseren in de psychologie.

Ik ging weer studeren en in 2014 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit Utrecht. Ik heb mezelf daarna wat tijd gegund om mijn weg te vinden in de psychologie en op dat moment kwam de wandelcoachopleiding in beeld.

Buitenmens

Ik ben geboren op een boerderij en beschouw mezelf echt als een buitenmens. Als wandelcoach kun je psychologie en de buitenlucht met elkaar combineren. Een prachtige combinatie en daar ligt dan ook de basis van mijn eigen praktijk. Ik richt me met name op piekeraars en het geeft ontzettend veel voldoening om mensen vlot in beweging te zien komen en zich beter te laten voelen. Ik raak daar zelf ook gemotiveerd door.

Verandering

Ik vind het mooi om te zien dat iemand door onze gesprekken zelf het heft in handen neemt, want verandering begint altijd bij jezelf. Mensen zitten vaak vast in hun gedachten en lopen dan ook vast in een bepaald aspect van hun leven. Als je beseft dat je er zelf invloed op kan hebben en mogelijkheden gaat zien, valt vaak het kwartje. Soms gebeurt dat al na één wandeling, dan ben ik zelf ook verrast. Ik kan nooit helemaal inschatten wanneer het omslagpunt plaatsvindt, maar het kan heel snel gebeuren.

Mijn praktijk

Mijn praktijk bevindt zich aan huis en heeft een zeer huiselijke sfeer. Het is goed bereikbaar. Je kunt parkeren op eigen terrein. Bus 4 stopt voor de deur op halte ‘Het Zand’. Het station Utrecht Terwijde ligt op 700 m (9 min) lopen.

De wandelsessies vinden plaats in het mooie Máximapark in het Leidsche Rijn aan de Westkant van Utrecht. Het is een sfeervol groot park met een open landelijke uitstraling en een grote diversiteit aan natuur en wandelmogelijkheden. We spreken af bij de Intratuin Leidsche Rijn, Utrechtseweg 12 te Utrecht. Dit is goed bereikbaar. Er is gratis parkeren voor auto en fiets. Het station Utrecht Terwijde ligt op 1,2 km (15 min) lopen. En bushalte Parkzichtlaan (buslijn 11, 15 of 16) aan de Vleutensebaan ligt op 600 m (8 min) lopen.

Praktijk Utrecht

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 voor 45 minuten. Een wandelafspraak van anderhalf uur kost € 150 per sessie. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Klachten

 • Angst
 • Burnout
 • Faalangst
 • Negatief zelfbeeld
 • Piekeren
 • Relatieproblemen (indiv.)
 • Rouw en verliesverwerking
 • Slaapproblemen
 • Werkgerelateerde problematiek
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • ACT
 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Mindfulness
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Positieve psychologie
 • Stressmanagement
 • Talen

  Nederlands

Aangesloten bij

Cliënten over Agnes van Rossum

Gemiddeld geven cliënten Agnes van Rossum:

 • Beoordeling: 4.8 uit 5. Op basis van 11 ervaringen
 • Borstkanker met uitzaaiingen in mijn lymfe werd geconstateerd. Dan staat je wereld op zijn kop. Al snel was ik eruit: ‘Ik ga ervoor!’ Ik ben sterk aan het traject begonnen met mijn motto: ‘Ik ben klein, dik en dapper’ en ‘Humor met mijn tumor’. Een traject van wekenlang chemo, 6 weken rust, daarna een operatie en vervolgens bestraling. Ik leefde van periode naar periode. En pff, dat hakt erin. Het was een opdonder voor mijn huid én mijn geest. Ik merkte dat ik soms een praatpaal nodig had van iemand die neutraal is en niet in mijn directe omgeving staat.

  In die periode heb ik contact gelegd met Agnes. De intake voelde fijn, we hadden direct een goede klik. Ze had mij meteen door: mijn opvoeding ‘niet lullen maar poetsen’ was zeer herkenbaar, en soms mijn valkuil van ‘doorgaan’. Agnes luistert empathisch, is geduldig en vraagt goed door. Ze gaf mij tips en informatie en we deden oefeningen. Na verloop van tijd merkte ik dat ik sterker werd en steeds meer voor mijzelf opkwam. Agnes, dank je wel voor jouw luisterend oor en vertrouwen.

  - Bea

  Ik kwam bij Agnes toen ik het echt even niet meer zag zitten. Door haar vakkundigheid, zachte persoonlijkheid en de wandelsessie (waar ik sceptisch over was in het begin) kan ik de situatie inmiddels beoordelen met een dikke 8, als je uitgaat van de 0 die het was toen ik bij Agnes kwam.

  - Anoniem

  Ik ben me bewust geworden van het feit dat ik bijna nooit bezig was met het hier en nu. Mijn hoofd zat continu vol met gedachten over dingen die gebeurd waren of dingen die nog stonden te gebeuren waardoor ik af en toe verdwaald raakte in mijn eigen fantasie en realiteit. Alles moest gepland worden en loslaten ging niet. Het feit dat ik me nu wel bewuster ben van het hier en nu kan me helpen bepaalde gebeurtenissen echt te beleven en te voelen in plaats van te denken over het beleven ervan. Ook zoek ik hierdoor minder afleiding in gedachtes en kan ik mijn gevoel beter toelaten. Dit zijn maar enkele punten waarin ik geholpen ben, de behandelingen hebben me nog veel meer opgeleverd en ik denk dat het me in de toekomst nog verder op weg zal helpen.

  - Anoniem

  Ze gaf mij een veilig gevoel waar ik over alles kon praten en me niet het idee gaf dat ik gek was.

  - Anoniem

  Agnes is een zeer betrokken therapeut, zij heeft mij geholpen inzicht te krijgen in mijn emoties, gedachten en lichamelijke gewaarwordingen nadat ik behandeld ben voor schildklierkanker. Heel fijn was dat we onze gesprekken voerden tijdens het wandelen in het Maximapark.

  - Anoniem

  Door het wandeltraject ben ik dingen in een ander perspectief gaan zien. Het heeft mij rust gegeven en geleerd meer voor mezelf te kiezen en grenzen aan te geven.

  - Rutger

  Door de gesprekken, natuurmetaforen, tips en oefeningen, heb ik geleerd om mijn denkfouten te zien en positiever te denken. Ik pieker nu veel minder, zit beter in mijn vel, en mijn angst voor het onbekende is veel minder. De foto’s van de metaforen uit de natuur zijn erg beeldend en helpen mij terug te denken aan de goede gesprekken.

  - Lena

  Ik wist altijd goed wat ik wilde, maar het afgelopen jaar was ik erg onzeker geworden. Vooral in mijn werk was ik emotioneler geworden en kleine dingen konden me erg van slag maken. Door het wandeltraject heb ik de rust in mezelf teruggevonden en kan ik dingen makkelijker loslaten. Ik voel me weer wie ik was en wil zijn! Wat me erg verraste was de rust die ik vond in de natuur en oefeningen die daar aan bij droegen.

  - K.P.

  Mijn leven was uit balans. Ik piekerde zoveel over allerlei dagelijkse dingen, dat ik niet meer relativerend kon nadenken en me erg onrustig voelde in mijn lijf. Ik kwam niet uit de negatieve spiraal. Door de wandelingen kwam ik stap voor stap (letterlijk en figuurlijk) weer dichterbij mezelf. Ik kreeg meer rust en ruimte in mijn hoofd en om me heen. De negatieve spiraal werd een positieve spiraal omhoog. Ik heb weer het gevoel dat ik mag zijn wie ik ben.

  - Esther

  Totaal onverwacht belandde ik in een scheiding. Alle zekerheden vielen plotsklaps weg. Door de wandelingen heb ik geleerd dat boosheid en verdriet er mogen zijn. Wat me vooral hielp was door te bouwen aan mijn toekomst.

  - Anoniem

  De drempel om hulp te zoeken was voor mij hoog. Het buiten zijn en wandelen was voor mij gemakkelijker om over mijn gevoelens te praten. De gesprekken hebben mij geholpen om bewust stil te staan bij positieve momenten en ervaringen, minder te ‘moeten’ van mezelf, bewust rust te nemen en aandacht te geven aan zaken die belangrijk zijn voor me. Ik heb zowaar besloten een opleiding te gaan volgen!

  - A.R.
  Agnes van Rossum
  Agnes van Rossum
  Psycholoog in Utrecht

  Beoordeling: 4.8 uit 5
  Op basis van 11 ervaringen
  • Geen wachtlijst
  • Buiten kantoortijden
  • Snel op afspraak
  Bel: 085-4014720

  Agnes van Rossum

  Agnes van Rossum

  Agnes van Rossum

  Psycholoog Utrecht
  • Geen wachtlijst
  • Buiten kantoortijden
  • Snel op afspraak

  Psycholoog Utrecht

  Piekeren is erg gerelateerd aan angst en onzekerheid over de toekomst. In mijn praktijk leer je dat verandering mogelijk is; je kunt er iets aan doen en dingen beïnvloeden. Die wetenschap zorgt ervoor dat je angst voor de toekomst vermindert. Verandering gaat in kleine stapjes gericht op vergroten van zelfvertrouwen en op wat jij zou willen veranderen. Psycholoog Utrecht helpt je met deze verandering.

  Bel voor een afspraak!

  Doelgerichte aanpak bij Psycholoog Utrecht

  Mijn naam is Agnes van Rossum, psycholoog in Utrecht. Je kunt bij mij terecht voor verschillende klachten, denk o.a. stress, burn-out, relatieproblemen en faalangst.

  Piekeren

  Ik richt me als psycholoog specifiek op mensen die piekeren. In mijn praktijk zie ik veel cliënten die grote zorgen hebben over kleine en grote dagelijkse dingen. Ze piekeren over veranderingen in hun leven en de toekomst. Dat kan van alles zijn: opvoeding, werk, relaties of zingeving. Soms wil iemand vooral zijn of haar verhaal doen om inzicht en overzicht te krijgen. Daar kan ik ook bij helpen.

  De intake

  Het eerste gesprek bestaat uit een intake, als je het prettig vind kan dit ook telefonisch. Ik luister vol aandacht naar je. We gaan het hebben over wat er speelt en wat jou doelen zijn. Waar loop je tegenaan, wat wens je en hoe zou je het anders willen?

  We kunnen ook gaan wandelen

  Ik maak vaak gebruik van wandelcoaching, maar alleen als jij dat ook wilt. Voor een wandelsessies spreken we af in een mooi park in de buurt van Utrecht. Het park is groot en de diversiteit van het landschap geeft aangrijpingspunten voor het gesprek. Ik neem daar uitgebreid de tijd voor en een wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. We beginnen met een ontspanningsoefening en kijken vervolgens wat jij nodig hebt.

  We gaan de diepte in

  Therapie is op deze manier heel gelijkwaardig en door de omgeving valt alles sneller op zijn plek. Er is namelijk letterlijk meer lucht en ruimte. Die openheid zorgt ervoor dat we eerder de diepte ingaan. Tegelijkertijd kan je soms ook even fysiek stilstaan tijdens het wandelen en praten. Als jij een belangrijk inzicht krijgt, zet ik je echt even stil, of betrek ik de natuur als metafoor erbij, want ik weet uit ervaring dat het dan beter blijft hangen.

  Klachten

  • Angst
  • Burnout
  • Faalangst
  • Negatief zelfbeeld
  • Piekeren
  • Relatieproblemen (indiv.)
  • Rouw en verliesverwerking
  • Slaapproblemen
  • Werkgerelateerde problematiek
  • Zingevingsvragen

  Behandelvormen

  • ACT
  • Coaching
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Mindfulness
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Positieve psychologie
  • Stressmanagement
  • Talen

   Nederlands

  Aangesloten bij

  Cliënten over Agnes van Rossum

  Gemiddeld geven cliënten Agnes van Rossum:

 • Beoordeling: 4.8 uit 5. Op basis van 11 ervaringen
 • Borstkanker met uitzaaiingen in mijn lymfe werd geconstateerd. Dan staat je wereld op zijn kop. Al snel was ik eruit: ‘Ik ga ervoor!’ Ik ben sterk aan het traject begonnen met mijn motto: ‘Ik ben klein, dik en dapper’ en ‘Humor met mijn tumor’. Een traject van wekenlang chemo, 6 weken rust, daarna een operatie en vervolgens bestraling. Ik leefde van periode naar periode. En pff, dat hakt erin. Het was een opdonder voor mijn huid én mijn geest. Ik merkte dat ik soms een praatpaal nodig had van iemand die neutraal is en niet in mijn directe omgeving staat.

  In die periode heb ik contact gelegd met Agnes. De intake voelde fijn, we hadden direct een goede klik. Ze had mij meteen door: mijn opvoeding ‘niet lullen maar poetsen’ was zeer herkenbaar, en soms mijn valkuil van ‘doorgaan’. Agnes luistert empathisch, is geduldig en vraagt goed door. Ze gaf mij tips en informatie en we deden oefeningen. Na verloop van tijd merkte ik dat ik sterker werd en steeds meer voor mijzelf opkwam. Agnes, dank je wel voor jouw luisterend oor en vertrouwen.

  - Bea

  Ik kwam bij Agnes toen ik het echt even niet meer zag zitten. Door haar vakkundigheid, zachte persoonlijkheid en de wandelsessie (waar ik sceptisch over was in het begin) kan ik de situatie inmiddels beoordelen met een dikke 8, als je uitgaat van de 0 die het was toen ik bij Agnes kwam.

  - Anoniem

  Ik ben me bewust geworden van het feit dat ik bijna nooit bezig was met het hier en nu. Mijn hoofd zat continu vol met gedachten over dingen die gebeurd waren of dingen die nog stonden te gebeuren waardoor ik af en toe verdwaald raakte in mijn eigen fantasie en realiteit. Alles moest gepland worden en loslaten ging niet. Het feit dat ik me nu wel bewuster ben van het hier en nu kan me helpen bepaalde gebeurtenissen echt te beleven en te voelen in plaats van te denken over het beleven ervan. Ook zoek ik hierdoor minder afleiding in gedachtes en kan ik mijn gevoel beter toelaten. Dit zijn maar enkele punten waarin ik geholpen ben, de behandelingen hebben me nog veel meer opgeleverd en ik denk dat het me in de toekomst nog verder op weg zal helpen.

  - Anoniem

  Ze gaf mij een veilig gevoel waar ik over alles kon praten en me niet het idee gaf dat ik gek was.

  - Anoniem

  Agnes is een zeer betrokken therapeut, zij heeft mij geholpen inzicht te krijgen in mijn emoties, gedachten en lichamelijke gewaarwordingen nadat ik behandeld ben voor schildklierkanker. Heel fijn was dat we onze gesprekken voerden tijdens het wandelen in het Maximapark.

  - Anoniem

  Door het wandeltraject ben ik dingen in een ander perspectief gaan zien. Het heeft mij rust gegeven en geleerd meer voor mezelf te kiezen en grenzen aan te geven.

  - Rutger

  Door de gesprekken, natuurmetaforen, tips en oefeningen, heb ik geleerd om mijn denkfouten te zien en positiever te denken. Ik pieker nu veel minder, zit beter in mijn vel, en mijn angst voor het onbekende is veel minder. De foto’s van de metaforen uit de natuur zijn erg beeldend en helpen mij terug te denken aan de goede gesprekken.

  - Lena

  Ik wist altijd goed wat ik wilde, maar het afgelopen jaar was ik erg onzeker geworden. Vooral in mijn werk was ik emotioneler geworden en kleine dingen konden me erg van slag maken. Door het wandeltraject heb ik de rust in mezelf teruggevonden en kan ik dingen makkelijker loslaten. Ik voel me weer wie ik was en wil zijn! Wat me erg verraste was de rust die ik vond in de natuur en oefeningen die daar aan bij droegen.

  - K.P.

  Mijn leven was uit balans. Ik piekerde zoveel over allerlei dagelijkse dingen, dat ik niet meer relativerend kon nadenken en me erg onrustig voelde in mijn lijf. Ik kwam niet uit de negatieve spiraal. Door de wandelingen kwam ik stap voor stap (letterlijk en figuurlijk) weer dichterbij mezelf. Ik kreeg meer rust en ruimte in mijn hoofd en om me heen. De negatieve spiraal werd een positieve spiraal omhoog. Ik heb weer het gevoel dat ik mag zijn wie ik ben.

  - Esther

  Totaal onverwacht belandde ik in een scheiding. Alle zekerheden vielen plotsklaps weg. Door de wandelingen heb ik geleerd dat boosheid en verdriet er mogen zijn. Wat me vooral hielp was door te bouwen aan mijn toekomst.

  - Anoniem

  De drempel om hulp te zoeken was voor mij hoog. Het buiten zijn en wandelen was voor mij gemakkelijker om over mijn gevoelens te praten. De gesprekken hebben mij geholpen om bewust stil te staan bij positieve momenten en ervaringen, minder te ‘moeten’ van mezelf, bewust rust te nemen en aandacht te geven aan zaken die belangrijk zijn voor me. Ik heb zowaar besloten een opleiding te gaan volgen!

  - A.R.

  Contact

  Praktijkadres
  t Zand 19
  3544NC Utrecht

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.