Agnes Garst

Psycholoog Utrecht

Je hebt onvrede over jezelf of over een aantal zaken in je leven of je voelt je niet goed. Je wilt graag een verandering zien en je komt er zelf niet goed uit. Op dit soort momenten kan Psycholoog Utrecht je steunen.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren!

Psycholoog Utrecht

Ik zorg ervoor dat je in mijn praktijkruimte snel op je gemak voelt. De sfeer is prettig, je bent op je gemak en voelt je veilig om je uit te spreken over alle onderwerpen. De sfeer is zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat je op je gemak voelt..

Je doet het op jouw manier

Je hebt veel meegemaakt in je leven. Je hebt veel gehoord, je bent op een bepaalde manier opgevoed, je hebt bepaalde vrienden, je vindt bepaalde dingen belangrijk. En je doet de dingen op jouw manier. Soms tegen beter weten in. Maar ja, wat doe je er aan, zo ben je nu eenmaal…. In de behandeling kom je er achter dat je ‘zo nu eenmaal’ helemaal niet hoeft te zijn. Dat wie je bent en wat belangrijk voor je is, open staat en dat je op elk moment in je leven, elk besluit kunt heroverwegen. Je bent in een vrije ruimte tussen allemaal opvattingen, opvoeding en aangeleerde gedachten. En je kunt kiezen…

Wat voel je echt

Vanzelfsprekend onderdeel bij het werken in het hier en nu is je lichaam. Om te beginnen om beter te signaleren wat je écht voelt. Je lichaam houdt je niet voor de gek; die knoop in je buik kun je beter niet negeren, die pijn in je schouders is betekenisvol, de brok in je keel is een teken. Maar ook omgekeerd: je lichaam heeft je kracht, je kunt door voller adem te halen rust en energie voelen, je kunt plekken in je lichaam vinden waar je kracht uit put. Fysiek bewegen, gaan staan, ademhalen. Je leert jezelf beter kennen en hebt meer mogelijkheden de rust en ruimte te vinden bij jezelf te blijven. In jouw kracht.

Tarief en duur

Een individuele afspraak duurt 50-60 minuten en kost € 95,- per sessie. Voor relatietherapie, of een andere afspraak met twee personen reken ik € 115,- voor een sessie van 60 minuten, en € 150,- voor sessies van 90 minuten. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20,- extra.

Het is altijd mogelijk om een afspraak af te zeggen, maar doe dit minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog een andere cliënt kan inplannen. Anders ben ik helaas genoodzaakt om het in rekening te brengen.

Aangesloten bij
Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ): 810527R

Contact met Psycholoog Utrecht

Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem contact op met Psycholoog Utrecht t.n.v. Agnes Garst.

Over mij

De psyche van een mens heeft me altijd geïnteresseerd. Met zulke grote vragen hoop je op grote antwoorden. En die zijn er natuurlijk niet; tenminste, niet op die manier. Ik studeerde af aan de universiteit van Groningen in klinische psychologie.

Met alle kennis die ik opdeed, wist ik vooral ook heel goed wat ik nog niet ‘kende’. Meteen na mijn studie werkte ik als psycholoog in de studenthulpverlening. Dit werk heeft in grote mate bepaald hoe ik nu werk.

Er zijn voor je cliënt

En daar liep ik ook meteen tegen de grenzen van mijn eigen kunnen aan. Om zo te kunnen werken, moet je je als behandelaar vrij kunnen maken van je eigen ‘bagage’. Je moet in het moment kunnen zijn, zonder bezig te zijn met beslommeringen uit je eigen verleden. Als dat niet lukt, is de werkstijl bijzonder zwaar, confronterend en een belasting voor jezelf.

Ik liep tegen mezelf op.

Ik twijfelde aan mijn kunnen. En ik kwam er achter dat ik persoonlijk nog stappen wilde zetten voordat ik helemaal aanwezig kon zijn voor het proces van mijn cliënten. Eigen stijl, mooi werken Na een tijdje in de gezondheidszorg te hebben gewerkt, aanvullende opleidingen te hebben gevolgd en mij als persoon te hebben kunnen ontwikkelen, ging ik weer als psycholoog aan het werk. Met een volwassen, goed gerijpte werkstijl die precies bij me paste én succes boekte voor mijn cliënten.

Contact met Psycholoog Utrecht

Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem contact op met Psycholoog Utrecht t.n.v. Agnes Garst.

Klachten

 • Aanpassingsproblematiek
 • Angst
 • Burnout
 • Negatief zelfbeeld
 • Rouw en verliesverwerking

Behandelvormen

 • Coaching
 • Relatietherapie
 • Talen

  Engels

Aangesloten bij

Laatste cliëntervaring

De vragen die je stelde hielpen mij om een andere blik op de situatie te krijgen en daardoor kan ik er nu anders mee om gaan dan ik voorheen deed

- Sjors

Contact

Praktijkadres

Nieuwegracht 25

3512LC Utrecht


Afspraak maken

Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.


Agnes Garst
Agnes Garst
Psycholoog in Utrecht
 • Beoordeling: 4.5 uit 5
  Op basis van 6 ervaringen
 • Buiten kantoortijden
 • Also in English
 • Snel op afspraak