Psycholoog Utrecht - werk aan jezelf
Brigitte van Birgelen
Brigitte van Birgelen

Psycholoog Utrecht

Je bent vaak heel gefocust op wat anderen doen, wat anderen zeggen en wat anderen vinden. Maar in werkelijkheid kun je geen controle hebben over iemand anders. Het kost energie om daarop te blijven focussen en het levert doorgaans maar weinig op. Tijdens onze gesprekken leer je daarom om te vertrouwen op jezelf.

Afspraken maken buiten kantoortijden is mogelijk!

Psycholoog Utrecht

Mijn naam is Brigitte van Birgelen, ik ben psycholoog in Utrecht. In mijn praktijk behandel ik een breed spectrum aan klachten en je kunt bij mij terecht met diverse problematiek. Zo kun je aankloppen voor hulp bij een burn-out, depressie of angstklachten. Ik ben daarnaast gespecialiseerd in het behandelen van cliënten met een seksueel trauma en hun partners.

Het is een proces

Onze eerste kennismaking is tijdens de intake, maar ik kan niet binnen één gesprek verklaren wat er aan de hand is en wanneer het is opgelost. Het is een proces dat moet groeien, en het blootgeven gaat stap voor stap. Je legt niet in het eerste gesprek meteen al je hebben en houden op tafel, maar we komen steeds wat dichter bij de kern.

Jij bent de leidraad

Tijdens onze gesprekken ben jij de leidraad; ik volg je in jouw proces. Het initiatief ligt bij jou en de behandeling is afgestemd op hoe jij bent als persoon. Therapie is maatwerk: ik kan een probleem op verschillende manieren benaderen en kies de wijze die het best op jou aansluit.

Rust

Ik vind het belangrijk dat er rust is tijdens onze therapiesessies. Zeker als je zware onderwerpen behandelt, dan moet je daar echt de ruimte voor krijgen om het in je hoofd te verwerken. Als psycholoog ben ik bovendien scherp en nieuwsgierig, maar tegelijkertijd oordeel ik niet. Ik zie in mijn werk heel veel voorbij komen, maar ik vind niet zo snel iets raar. Ik houd dan ook geen spiegel voor, maar geef je iets op een liefdevolle manier terug.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie, kost €115 per sessie voor 60 minuten. Een sessie relatietherapie van 90 minuten kost €150.

Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Utrecht

Wil je meer weten over psychologen in Utrecht of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Utrecht ter attentie van Brigitte van Birgelen. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Utrecht - Over Brigitte van Birgelen

Ik ben heel erg nieuwsgierig van aard en wil mensen graag helpen. Ik vind het interessant om te onderzoeken hoe iemand zich voelt en hoe iemand ergens over denkt. Dat is de reden dat ik voor een baan als psycholoog heb gekozen. En het klinkt misschien gek, maar juist het moment dat we afscheid nemen is wat mij zo aanspreekt in dit vak. Ik vind het heel bijzonder om een periode van therapie met iemand af te kunnen sluiten. Iemand heeft mij dan niet meer nodig.

Psycholoog, trainer en coach

Na de middelbare school ben ik in Utrecht psychologie gaan studeren en heb daarna voor verschillende adviesbureaus gewerkt als psycholoog, trainer en coach. Op een gegeven moment heb ik de keus gemaakt om voor mezelf te beginnen en me verder te ontwikkelen in het helpen van mensen op klinisch niveau. Daarom werk ik sinds 2006 vanuit mijn eigen praktijk omdat ik graag zo veel mogelijk zelf wil kunnen bepalen hoe ik iets aanpak.

Vertrouwen

Ik vind het belangrijk om mijn cliënten een stukje vertrouwen mee te geven. Vertrouwen in jezelf en dat je ook door moeilijke situaties kunt komen. Door ze te leren hoe ze op eigen benen moeten blijven staan en vertrouwen te hebben dat het goed komt. Dat is natuurlijker makkelijker gezegd dan gedaan, maar alleen al dat besef hebben scheelt een heel stuk.

Contact met Psycholoog Utrecht

Wil je meer weten over psychologen in Utrecht of een afspraak maken? Bel dan naar Psycholoog Utrecht ter attentie van Brigitte van Birgelen. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen over Psycholoog Utrecht

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Annelies, 50 (seksueel misbruik) over Brigitte van Birgelen psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Ik ben bij Brigitte gekomen omdat na ruim dertig jaar de man die mij als meisje misbruikt heeft, mijn doen en laten nog steeds sterk beheerste. Daar wilde ik van af. Inmiddels merk ik dat zijn macht over mij aan het afnemen is en dat ik aan het ontdekken ben wie ik ben.

Contactgegevens van Brigitte van Birgelen

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Utrecht

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Utrecht.

Brigitte van Birgelen
Hooghiemstraplein 83
3514 AX Utrecht