Samen aan de slag met Orthopedagoog Utrecht
Jessica Lodeweegs
Jessica Lodeweegs

Orthopedagoog Utrecht

Een probleem is vaak zo groot dat je de kleine stapjes niet eens meer opmerkt. Ik benadruk graag de positieve kant en focus niet alleen op het einddoel. Ik benoem ook de tussentijdse successen die je hebt behaald.

Een afspraak aan huis is ook mogelijk.

Orthopedagoog Utrecht

Mijn naam is Jessica Lodeweegs en ik ben psycholoog in Utrecht. In mijn praktijk kun je terecht met uiteenlopende problematiek, maar ik behandel vooral veel depressies, angsten, eetstoornissen, ADHD en autisme. Daarnaast kan ik je vanuit mijn orthopedagogische achtergrond ook helpen met het beantwoorden van vragen over opvoeding.

Hoe begin ik

Het eerste gesprek is oriënterend en we gaan dan op zoek naar de herkomst van het probleem. Ik ben benieuwd hoe lang je al klachten hebt en wat je tot nu toe hebt gedaan. We focussen daarbij heel erg op datgene dat wél goed gaat. Want hoe erg het probleem ook is, er is altijd iets dat wel lukt. Ik ben op zoek naar dat positieve element, want dat zijn de aanknopingspunten die je verder brengen.

Maatwerk

Als de hulpvraag helemaal duidelijk is, dan kunnen we kijken naar de behandeling. Ik koppel daar liever niet direct een protocol aan, maar kijk welke technieken passend zijn bij de situatie. Welke stappen kunnen we zetten om de klachten te verminderen? Dat is waar we ons op gaan focussen. Ik maak daarbij graag gebruik van technieken uit de Cognitieve Gedragstherapie.

Praktische aanpak

Ik hou van een praktische aanpak: ik ben een doener en ik kan goed omdenken. Dat probeer ik je ook mee te geven in de behandelingen, je kunt je gedachtes namelijk veranderen door je gedrag te veranderen. Dat gaat vaak in kleine stapjes, maar ook die zijn een belangrijk onderdeel van het proces. Hoe slecht het ook gaat, je zult altijd zien dat er verbetering komt.

Tarief en duur

Een individuele afspraak bij mij kost € 95 per sessie. Bij een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie zijn er twee opties een korte en een lange sessie. De korte sessie duurt 45 minuten en kost € 115 en de lange sessie duurt 75 minuten en kost € 150.

Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Orthopedagoog Utrecht

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Utrecht? Bel 085-4014720 of stuur een e-mail naar Orthopedagoog Utrecht ter attentie van Jessica Lodeweegs. Ik leer je graag kennen!

Orthopedagoog Utrecht - Over Jessica Lodeweegs

Ik wilde in de eerste instantie juf worden en ben via een versnelde MBO opleiding op de PABO terecht gekomen. Ik ben heel praktijkgericht en was daarnaast constant op zoek naar een uitdaging binnen het vak. Uiteindelijk begon ik te twijfelen aan mijn keuze: ging dit werk mij de uitdaging bieden die ik zocht? Nee, want ik was eigenlijk vooral geïnteresseerd in de probleemgevallen in de klas.

Orthopedagogiek

Als juf kon ik die kinderen niet echt helpen en dus ben ik verder gaan kijken. Ik heb toen besloten om een master orthopedagogiek te gaan doen en me te focussen op een compleet ander werkveld. Ik kwam terecht in de kinder- en jeugdpsychiatrie, en daar viel bij mij het kwartje. Ik vond het interessant en uitdagend om de spreekwoordelijke puzzelstukjes bij elkaar te zoeken en een probleem op te lossen.

Motivatie

Ik ben heel gemotiveerd om al mijn cliënten de best passende behandeling te geven. Daar ligt een persoonlijk verhaal aan ten grondslag. Mijn broertje heeft vroeger een verkeerde diagnose gehad: hij is autistisch, maar men gooide het aanvankelijk op ADHD. Die ervaring heeft me in zekere zin ook gevormd als psycholoog. Ik vind het belangrijk om meteen in het eerste gesprek zoveel mogelijk van de voorgeschiedenis te behandelen en ik ben getraind in het herkennen van de verschillende problematiek.

Kleine stapjes

In de loop der jaren heb ik echt geleerd om de kleine stapjes te waarderen. Ik hou van aanpakken, maar je moet niet de kleine successen uit het oog verliezen. Het eindresultaat is natuurlijk mooi, maar ik kan ook heel trots zijn op al die tussentijdse stappen die een cliënt kan maken. Dat is geweldig om te zien.

Contact met Orthopedagoog Utrecht

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Utrecht? Bel 085-4014720 of stuur een e-mail naar Orthopedagoog Utrecht ter attentie van Jessica Lodeweegs. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen over de behandeling bij Orthopedagoog Utrecht

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Karin (Negatief zelfbeeld en eetstoornis) over Jessica Lodeweegs psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

 Je hebt mij geleerd anders te kijken naar mijzelf. Ik durf nu mijzelf te zijn en te vertellen wat ik belangrijk vind. Bedankt dat je in mij geloofde.

Contactgegevens van Jessica Lodeweegs

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Orthopedagoog Utrecht

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Utrecht.

Jessica Lodeweegs
Europalaan 400
3526 KS Utrecht