Therapie Amersfoort - Ik help je graag met jouw hulpvraag
Marion van Nes
Marion van Nes

Therapie Amersfoort

Ik laat jou beseffen waar het probleem zit. Dat doe ik door je te laten zien wat er precies speelt, en door je een spiegel voor te houden. Je krijgt veel inzichten in wat er allemaal gebeurt, dat is nou precies wat de bedoeling is van een sessie. Ga in behandeling bij Therapie Amersfoort.

Afspraken ook mogelijk in de avonduren en in het weekend. Je kunt ook een afspraak maken in Hilversum.

Therapie Amersfoort - Meteen aan de slag

Ik ben een deskundig therapeut. Ik ben betrokken, meelevend en let op jouw persoonlijke kracht en ontwikkeling. Ik kijk naar de uitdagingen die je wilt aangaan om de moeilijkheden te overwinnen.

Ik ben Marion van Nes en ik werk als kinderverpleegkundige en psychosociaal therapeut op de kinderafdeling van een ziekenhuis. Daarnaast heb ik mijn eigen praktijk in Amersfoort, waar ik op eclectische wijze therapie geef. Mijn passie is het persoonlijk begeleiden van volwassenen, ouders en jongeren op het psychosociale vlak.

Uiteenlopende problematiek

In mijn praktijk behandel ik verschillende soorten problematiek. Ik geef relatietherapie, help met het verwerken van trauma's en verlies, behandel stressklachten, burn out’s en depressies.

Intake en eerste gesprek

Het eerste wat ik altijd doe, is je een intake formulier sturen. Dat is prettig voor mij, want dan krijg ik een overzicht van wat er speelt. Maar het is ook goed voor jou. Het is namelijk heel zinvol om er al een beetje mee bezig te zijn. Als je het opschrijft, begin je al met het verwerken.

Tijdens het eerste gesprek bij Therapie Amersfoort gaan we het daar vervolgens over hebben. We kijken wat jouw grootste probleem is, en pakken dat meteen aan. Want wanneer je het grootste probleem eenmaal te pakken hebt, dan gaat de rest eigenlijk vanzelf.

Wat jij nodig hebt

Mijn manier van werken noem ik eclectisch. Ik geef bijvoorbeeld niet alleen cognitieve therapie, maar pak er verschillende behandelmethoden bij. Ik kijk wat jij op dit moment nodig hebt en pak daarom een stukje van deze therapie en een beetje van die therapie.

Workshops voor kinderen die gepest worden

De training 'Stevig in je schoenen, lekker in je vel' is speciaal voor kinderen die gepest worden en onzeker zijn. Met behulp van deze cursus leren ze op een speelse manier om zichzelf te accepteren en hoe ze met anderen moeten omgaan. Het doel is dat ze zelfvertrouwen krijgen, voor zichzelf kunnen opkomen en met uitdagingen leren omgaan. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op.

Tarief en duur

Voor een afspraak bij Therapie Amersfoort van 60 minuten reken ik 99 euro (inclusief 21% btw), in de avonduren en in het weekend hanteer ik hetzelfde tarief. Voor een afspraak samen, voor relatietherapie, reken ik 117 euro (inclusief 21% btw) voor 60 minuten. Je kunt voor relatietherapie ook een afspraak bij mij maken voor in de avonduren of in het weekend, dan hanteer ik hetzelfde tarief.Het tarief voor kinderen (5 t/m 18 jaar) is 80 euro (inclusief 21 % btw) voor een sessie van 60 minuten.

Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 48 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Bel en maak een afspraak

Heb je een vraag, wil je meer weten? Bel Therapie Amersfoort ter attentie van Marion van Nes. Afspraken zijn ook mogelijk in Hilversum. Ik leer je graag kennen!

Therapie Amersfoort - Over Marion van Nes

Ik ben Marion van Nes. Ik ben 53 jaar en woon in Amersfoort met mijn drie kinderen. Ik begon mijn carrière als kinderverpleegkundige, maar wilde op een gegeven moment meer doen dan alleen moederen en werken. Mijn leven was nog niet compleet.

Daarom heb ik een psychosociale opleiding tot therapeut gedaan op het HBO. Ik ben ontzettend leergierig, dus ik heb me ook in de jaren erna nog flink bijgeschoold. Zo heb ik vorig jaar een kinder-weerbaarheidstraining gedaan, en heb ik een EMDR-opleiding en een opleiding Neurolinguïstisch programmeren (NLP) gevolgd. Nu combineer ik mijn werk op de kinderafdeling in het ziekenhuis met mijn eigen praktijk.

Keuze voor psychologie

Ik heb voor psychologie gekozen omdat ik in mijn werk als kindertherapeut veel psychosociale problemen tegenkwam, kinderen met onverklaarbare pijnklachten. Daarnaast zag ik dat er veel miscommunicatie was tussen ouders en kinderen. Ik had het gevoel dat ik veel meer kon doen voor de kinderen als ik ook bij dat deel van de zorg betrokken kon zijn.

Therapie Amersfoort

In het opstarten van een eigen praktijk gaat veel tijd zitten. Maar toen ik vijf jaar geleden mijn rug had gebroken, besloot ik het gewoon te gaan doen. Ik was net geslaagd voor mijn therapeuten opleiding en had op dat moment de tijd om alles uit te zoeken.

Het werk bevalt me op deze manier heel erg goed. Ik vind het mooi om mensen aan de hand te nemen en ze een stukje te begeleiden in hun leven. En het geeft me voldoening om ze uiteindelijk weer los te laten met de gedachte dat ze het weer zelfstandig kunnen.

Contact Therapie Amersfoort

Heb je een vraag of wil je meer weten over mij? Bel naar Therapie Amersfoort ter attentie van Marion van Nes. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen over de behandeling bij Therapie Amersfoort

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Joke over Marion van Nes psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"De reden dat ik bij Marion in therapie ben gegaan was een postnatale depressie. Ik ben eerder in therapie geweest voor een depressie. Maar ik had behoefte aan en andere vorm van therapie. Niet alleen praten, maar vooral concreet iets te doen om mijn grenzen te verleggen. Dat vind ik bij Marion terug. Als therapeut is ze luisterend, begrijpend, maar ook doortastend. Kordaat in het geven van huiswerkopdrachten en zoeken van therapie vormen die goed bij je persoonlijk situatie aansluiten. Je hebt me erg goed op weg geholpen en mijn grenzen zijn verlegd! "

Contactgegevens van Marion van Nes

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Therapie Amersfoort

Bekijk de routebeschrijving naar mijn praktijk in Amersfoort. Afspraken zijn ook mogelijk in Hilversum.

Marion van Nes
Ringweg- Kruiskamp 69b
3814TE Amersfoort