Psycholoog Amersfoort, Frank Odding, helpt je verder
Frank Odding
Frank Odding

Psycholoog Amersfoort - Frank Odding

Ik hou niet van termen als tips en adviezen, want dan geef ik mijn antwoord op jouw probleem. Je eigen problemen oplossen, dat is een veel duurzamere aanpak. Tijdens onze gesprekken doe ik liever suggesties waar je over kan nadenken en vervolgens je eigen verhaal van kan maken. En ik merk dat dat wordt gewaardeerd, kom langs bij Psycholoog Amersfoort.

Afspraken ook mogelijk in de avond, bel voor een afspraak.

Psycholoog Amersfoort - Ik help je verder

Mijn naam is Frank Odding, psycholoog in Amersfoort. In mijn praktijk zie ik veel mensen die een bepaalde spanning hebben, niet tevreden zijn over hun leven of zichzelf. Dat kan heel breed zijn, van een studie die niet bevalt tot een relatie die niet lekker zit, maar ook angstklachten en paniekklachten. Eigenlijk zijn het allerlei problemen waarbij mensen van zichzelf wegdrijven.

Lichaamsgerichte therapie

Ik hoor vaak: “Dit is niet wie ik ben, maar wie ben ik dan wel?” Met mijn hulp ga je ontdekken wie je werkelijk bent. Dat doe ik het liefst met zo min mogelijk hulpmiddelen, dus zonder vragenlijsten, testen en protocollen. Ik geef lichaamsgerichte therapie, dat betekent dat ik heel erg kijk naar de verbinding tussen lichaam en geest.

Therapie is vaak veel te veel gericht op het cognitieve, terwijl ik de mens liever als totaal bekijk. Ik zie steeds vaker dat cliënten de verbinding met hun lijf zijn kwijtgeraakt. Door te kijken naar lichaamstaal en deze te leren interpreteren, kom je vaak zelf al met oplossingen van je eigen problemen. Dat is ook het uitgangspunt binnen mijn praktijk: de oplossing van het probleem zit in jezelf. En het enige dat moet gebeuren is dat naar boven krijgen. Daar kan ik als psycholoog mee helpen.

Eerste gesprek

Een eerste gesprek is een heel laagdrempelige vorm van kennismaken. Wie ben ik, wie ben jij en passen we bij elkaar? Die eerste indruk is goud waard, want de klik tussen ons is een van de belangrijkste elementen van de therapie. Het gesprek is een verkenning van de hulpvraag en ik geef wat eerste suggesties waar je aan kan werken.

Ik ben erg goed in het oppakken van iemands lichaamstaal en ik heb heel sterke analyserende vaardigheden. Tijdens ons gesprek probeer ik daarom ook heel veel te letten op lichaamstaal. Je kan iets vertellen, maar je uitstraling zegt wat anders. Waarom zit daar verschil in? Dat is wat ik tijdens onze gesprekken ga onderzoeken.

Tarief en duur

Een individuele afspraak duurt 45 minuten en kost € 95,-. Bij een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie zijn er twee opties een korte en een lange sessie. De korte sessie duurt 60 minuten en kost € 115 en de lange sessie duurt 90 minuten en kost € 150. Afspraken buiten de reguliere kantoortijden hebben een toeslag van € 20,-.

Afspraak afzeggen? Doe dit dan minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders ben ik genoodzaakt dit in rekening te brengen.

Contact met Psycholoog Amersfoort

Wil je meer weten over Frank Odding, of een afspraak maken? Bel naar Psycholoog Amersfoort t.a.v. Frank Odding,  Ik help je graag verder.

Psycholoog Amersfoort - Over Frank Odding

Ik heb jarenlang vooral denkend geleefd, ik ging van uitdaging naar uitdaging en was eigenlijk nooit tevreden. Ik dacht mijzelf goed te kennen, maar achteraf bleek dat maar een klein deel van me te zijn. Een opleiding waarin lichaamswerk aan de orde kwam, was het startpunt van een jarenlang ontwikkelproces waarin ik ontdekte wie ik werkelijk ten diepste ben: sterk en gevoelig.

Van orthopedagoog naar psycholoog

Ik ben mijn loopbaan begonnen in het onderwijs, waar ik interesse kreeg in alles wat afwijkt van het normale. Eerst hielp ik als orthopedagoog kinderen met schoolproblemen en wat in het verlengde daarvan lag, maar langzaam verschoof ik steeds meer naar de psychologie en het behandelen van volwassenen. Je kunt kinderen namelijk wel helpen, maar dan moet het systeem eromheen, de ouders, ook veranderen.

Op zoek naar de best haalbare versie van jezelf

Mijn cliënten wil ik zoveel mogelijk stimuleren om altijd op zoek te gaan naar de best haalbare versie van zichzelf. Dat is wat ik ook op mijn eigen leven toepas en hoe ik me de laatste jaren heb ontwikkeld. Want als je eenmaal de verbinding hebt tussen lijf en geest, het intuïtieve en het cognitieve, dan kun je niet meer terug en dan wíl je niet meer terug. Dat is wat ik zelf ook ervaren heb.

Contact met Psycholoog Amersfoort

Wil je meer weten over Frank Odding, of een afspraak maken? Bel naar Psycholoog Amersfoort t.a.v. Frank Odding,  Ik help je graag verder.

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Amersfoort

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Hanneke over Frank Odding psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

In mijn gesprekken met Frank heb ik geleerd om breder en genuanceerder te kijken naar mezelf. Hij wist met simpele vragen snel inzicht te geven in alle grijstinten die er tussen zwart en wit zitten.

Contactgegevens van Psycholoog Amersfoort

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Amersfoort

Bekijk hier de route naar mijn psychologenpraktijk in Amersfoort.

Frank Odding
Paladijnenweg 136
3813 KE Amersfoort