Psycholoog Hoorn

Als je in je relatie vastloopt in zich steeds herhalende patronen, besef dan dat daar iets aan te doen is. Het kan ook zijn dat je eraan toe bent om ruimte te maken voor de dingen die waardevol voor je zijn en er wat hulp bij nodig hebt om die in de praktijk te brengen. Ik help je graag om een meer zinvol leven te leiden. Samen zorgen we ervoor dat jij bereikt wat je wilt. Ik help je op een uiterst professionele wijze. Ik put hierbij uit mijn therapeutische ervaring en een relevante dosis levenservaring.

Bel voor een afspraak!

Ramon Weel

Heb je relatieproblemen? Uiteraard probeer je daar eerst zelf uit te komen. Mocht dat niet lukken, dan kan professionele hulp van een relatietherapeut je op weg helpen. Je bent dan bij mij aan het goede adres.

Ik sta ervoor om je zodanig te ondersteunen dat je weer vertrouwen krijgt in je eigen mogelijkheden binnen de relatie.

In het hier en nu

De zich herhalende negatieve patronen in een mensenleven hebben vaak een verband met dingen uit het verleden. Het is belangrijk je daar bewust van te worden. Het is vervolgens niet noodzakelijk om diep in jouw verleden te gaan graven; waar het om gaat is dat je meer keuzevrijheid krijgt in het hier en nu.

Zodoende is het mogelijk om je minder te richten op problemen en meer op wat zinvol is in jouw leven. Je kunt dan de nadruk weer leggen op jouw mogelijkheden en ambities. Daar help ik je graag bij.

Relatietherapie

De relatietherapie die ik verzorg, geef ik vanuit de Emotional Focused Therapy; ook bekend als EFT. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde psychotherapeutische benadering. EFT gaat ervan uit dat het voor een stabiele en duurzame relatie nodig is om je écht veilig en geborgen te voelen bij elkaar. Om verschillende redenen kan dat gevoel van veiligheid beschadigd zijn. Dat kan zijn oorsprong hebben in de huidige relatie, maar ook in eerdere relaties.

Binnen EFT wordt de aandacht gericht op de huidige relatie. Stapsgewijs en op overzichtelijke manier wordt gewerkte aan inzicht in de problemen gegeven en wordt naar verbetering toegewerkt. Onderzoek wijst uit dat 80% van de paren die dit traject doorloopt hier baat bij heeft.

Jij staat centraal

Het behandelplan stellen we samen op. Het bestaat meestal uit een combinatie van elementen uit verschillende benaderingen, zoals cognitieve gedragstherapie en psychoanalytische technieken. Jouw behoeften staan daarbij centraal.

De hulpvraag die je hebt, zal waarschijnlijk gaan over iets waar je last van hebt en waar je van af wilt; je klacht. Wat het uiteindelijke resultaat van de behandeling zal zijn, is meestal iets groters dan dat. Je verwerft geestelijke flexibiliteit, waarmee je meer keus krijgt om te doen wat belangrijk en waardevol is in jouw leven. Je komt voor klachtenvermindering, maar gaat naar huis met veel meer!

Kiezen voor verandering

Mijn doel is om ervoor te zorgen dat je na therapie met mij geen therapie meer nodig hebt. Dat doe ik onder meer door je te helpen om de motivatie te ontwikkelen om te veranderen.

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is aan jouw kant van de tafel; ook ik heb psychotherapie ondergaan. Ik heb een lange weg afgelegd van het lager beroepsonderwijs naar universiteit en verder en heb veel hindernissen overwonnen. Ik weet wat werkt en wat niet en ook waarom. Hoewel het uiteraard niet zo hoeft te zijn dat wat voor mij heeft gewerkt ook zinvol voor jou is. Van mij mag je een hoge mate van professionaliteit verwachten naast een open, persoonlijke opstelling.

Ramon Weel – Over mij

Voordat ik mijn masteropleiding klinische psychologie afrondde, heb ik een aantal andere scholen van binnen gezien, zoals de Lagere Agrarische School in Purmerend, de MAVO, de HAVO en het VWO. Verder heb ik als taxichauffeur en avondportier gewerkt, ben verkoopmedewerker geweest bij een ijzerwarenwinkel en Gamma en heb vrijwilligerswerk bij de Kindertelefoon gedaan.

Als psycholoog in opleiding gaf ik bij AMC de Meren in Amsterdam computerles aan psychiatrische patiënten. Ook liep ik stage bij Parnassia in Den Haag op de afdeling angststoornissen. Mijn leven kende de nodige uitdagingen en moeilijkheden, waar ik mede dankzij psychotherapie sterk uit ben gekomen.

Geestelijke gezondheidszorg

Vanaf 2007 behandelde ik op de afdeling volwassenenzorg van Emergis Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg in Middelburg, cliënten met angst- en stemmingsstoornissen en verrichtte ik persoonlijkheidsonderzoek. Daarnaast gaf ik mijn ervaring en deskundigheid door als docent bij het NTI, waar ik toegepaste psychologie onderwees.

Vanaf 2008 tot begin 2015 was ik als psycholoog verbonden aan Interapy-HSK, waar ik me vooral richtte op klachten als burn-out, depressie, paniekstoornissen en aan trauma gerelateerde problemen. Verder werk ik sinds begin 2014 in Middelburg als revalidatiepsycholoog. Daarbij richt mijn behandeling zich op een zo effectief als mogelijke omgang met lichamelijke beperkingen. Daarna heb ik tot m’n verhuizing gewerkt als praktijkondersteuner huisarts in Vlissingen. In die zelfde periode heb ik mijn eigen praktijk in Middelburg gehad, waar ik individuele behandeling heb gegeven aan volwassenen met verschillende klachten en achtergronden. Ook heb ik daar diverse koppels geholpen met relatietherapie.

Zouk en humor

Ik vind het fijn om weer in de regio te wonen waar ik ben opgegroeid; Purmerend. Daar woon ik als vrijgezel en heb een goedgevuld sociaal leven. Verder bekwaam ik me in mijn vrije uren in het zouk dansen. Ik vind authenticiteit (jezelf zijn) en humor belangrijk, zowel voor mezelf als voor mijn cliënten.

Tijdens de sessies laat ik op een authentieke manier vrij veel van mezelf zien. Uiteraard voor zover dat zinvol is voor een succesvolle behandeling. Ik ben geduldig en verwacht van jou geen onmogelijke dingen. Ik sta naast je, laat je in je waarde en hou je een eerlijke spiegel voor zonder te oordelen.

Ik help je graag

Vanuit het diep doorleefde besef dat je jezelf geen psychologische hulp kunt verlenen en vertrouwend op de uitstekende methoden en technieken die ik je als psycholoog kan aanreiken, nodig ik je graag uit om een afspraak met mij te maken voor een eerste kennismaking. Met deskundigheid, humor en geduld wil ik je terzijde staan.

Mijn praktijk

De ingang bevindt zich aan de zijkant van het pand. Als je aanbelt, dan gaat de deur direct open. Op de begane grond bevindt zich een wachtkamer waar ik je kom ophalen.

Je kan in de straat gratis te parkeren.

Praktische informatie

Wij geven je graag duidelijkheid over belangrijke zaken:

Tarief

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor een korte sessie betaal je €98,- en een lange sessie kost €145,50. Je betaalt per afspraak.

Een afspraak afzeggen kan altijd, wel minstens 24 uur van tevoren, dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we het in rekening brengen.

Contact

Heb je een vraag, wil je persoonlijk advies of wil je een afspraak maken? Bel dan naar 085-4014720 of stuur een bericht.

Klachten

 • Aanpassingsproblematiek
 • ADHD
 • Angst
 • Autisme
 • Burnout
 • Chronische vermoeidheid
 • Depressie
 • Dwangklachten
 • Eetstoornis
 • Faalangst
 • Hechtingsproblematiek
 • LVB
 • Negatief zelfbeeld
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • Relatieproblemen (indiv.)
 • Rouw en verliesverwerking
 • Scheidingsbegeleiding
 • Seksualiteit
 • Slaapproblemen
 • Stressmanagement
 • Trauma
 • Verslaving
 • Werkgerelateerde problematiek
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • ACT
 • Cognitieve gedragstherapie
 • EFT Relatietherapie
 • Mindfulness
 • Relatietherapie
 • Talen

  Nederlands
  Engels

Aangesloten bij

Wat zeggen mijn cliënten?

Gemiddeld geven cliënten Ramon Weel:
Beoordeling: 4.6 uit 5.
Op basis van 7 ervaringen

Cliëntervaringen

Gemiddeld geven cliënten Ramon Weel:

 • Beoordeling: 4.6 uit 5. Op basis van 7 ervaringen
 • "Je bleef kalm en rustig als ik in de stress of put zat en je advies en complimenten hebben me een echte steun in de rug gegeven. Soms vraag ik me af of als ik een andere behandelaar had gehad het ook zo goed zou zijn gegaan. In ieder geval, gigantisch enorm mega super bedankt. Met dank aan jou hulp heb ik mezelf terug! Wat een winst."

  - Salima (37), depressie behandeling

  "Ik vond de therapievorm erg prettig, en met name jou als mijn begeleider. Ik heb het ook als begeleiding ervaren, niet als het opleggen van methodes of doelen. Ik heb het gevoel meer over mezelf te weten, en waar mijn aandachtspunten liggen. Ik wil je graag heel erg bedanken voor de hulp, voel me echt stukken beter dan vóór de behandeling. Ik heb echt nog wel wat klachten, maar het grootste verschil is dat ik me mentaal veel sterker voel, en veel lekkerder in mijn vel zit. Ik ben weer optimistisch over zaken, zoals ik eigenlijk altijd ben."

  - Raymond (26), burn-out behandeling

  "De behandeling heeft mij vooral geholpen om nu op tijd te signaleren wanneer ik overbelast dreig te raken. Daar kan ik nu adequaat op inspringen zodat de overbelasting niet te lang duurt. Ik merk wel dat het af en toe nodig is om dingen te blijven toepassen, omdat ik anders de neiging heb weer in het oude patroon terug te vallen. Tijdig ontspannen blijft voor mij soms lastig, maar ik ben me er nu wel bewust van en luister beter naar de signalen die mijn lichaam mij geeft."

  - Carolien (28), burn-out behandeling

  "Nu voel ik me zekerder in mijn werk en ik heb het gevoel dat ik het allemaal aan kan. De behandeling heeft er voor gezorgd dat ik mijn gevoel van eigenwaarde terug heb gevonden, dat ik weer trots kan zijn op mezelf en goed kan functioneren in mijn baan. Met de diverse handvatten die je aanbiedt kun je goed zelf bepalen hoe je bepaalde delen op kunt pakken en naar eigen inzicht kunt gebruiken."

  - Ronald (41), burn-out behandeling

  "Ik heb onze samenwerking als zeer prettig ervaren en mede dankzij jouw goede zorgen is het me gelukt om eindelijk een punt te zetten achter een lange periode van zelfverwijt rondom mijn trauma. Jij hebt mij in kunnen laten zien dat ik me niet hoef te schamen voor mijn gevoelens rondom dit trauma en dat ik er gerust over kan c.p. mag praten wanneer ik dat wil. Dat is voor mij een hele openbaring geweest kan ik je zeggen haha. Ik durf nu met mijn naaste omgeving erover te praten en dat heeft zeker in mijn relatie met mijn man een stuk verdieping gebracht. Daar ben ik je onwijs dankbaar voor!"

  - Astrid (33) trauma behandeling

  "Voor de behandeling had ik nooit gedacht door te praten over je schokkende ervaring, je er zo goed mee leert om te gaan. Ik voel me goed. Het verleden is nu echt achter me en beheerst ijn leven niet meer. Ik kan nu naar mijn verleden kijken en zeggen HET IS GOED ZO."

  - Frank (30), trauma behandeling

  "Hartelijk dank voor de begeleiding tijdens de behandeling. Je antwoorden waren efficiënt en praktisch. Daarnaast heb ik je respect enorm gewaardeerd. Ondanks dat ik mezelf soms schaamde voor de dingen die ik vertelde heb je me altijd gerust weten te stellen en me met respect behandelt."

  - Elise (61), rouwverwerking
  Ramon Weel
  Ramon Weel
  Psycholoog in Hoorn

  Beoordeling: 4.6 uit 5
  Op basis van 7 ervaringen
  • Geen wachtlijst
  • Also in English
  • Relatietherapie
  Bel: 085-4014720
  Ramon Weel

  Ramon Weel

  • Geen wachtlijst
  • Also in English
  • Relatietherapie

  Psycholoog Hoorn

  Als je in je relatie vastloopt in zich steeds herhalende patronen, besef dan dat daar iets aan te doen is. Het kan ook zijn dat je eraan toe bent om ruimte te maken voor de dingen die waardevol voor je zijn en er wat hulp bij nodig hebt om die in de praktijk te brengen. Ik help je graag om een meer zinvol leven te leiden. Samen zorgen we ervoor dat jij bereikt wat je wilt. Ik help je op een uiterst professionele wijze. Ik put hierbij uit mijn therapeutische ervaring en een relevante dosis levenservaring.

  Bel voor een afspraak!

  Ramon Weel

  Heb je relatieproblemen? Uiteraard probeer je daar eerst zelf uit te komen. Mocht dat niet lukken, dan kan professionele hulp van een relatietherapeut je op weg helpen. Je bent dan bij mij aan het goede adres.

  Ik sta ervoor om je zodanig te ondersteunen dat je weer vertrouwen krijgt in je eigen mogelijkheden binnen de relatie.

  In het hier en nu

  De zich herhalende negatieve patronen in een mensenleven hebben vaak een verband met dingen uit het verleden. Het is belangrijk je daar bewust van te worden. Het is vervolgens niet noodzakelijk om diep in jouw verleden te gaan graven; waar het om gaat is dat je meer keuzevrijheid krijgt in het hier en nu.

  Zodoende is het mogelijk om je minder te richten op problemen en meer op wat zinvol is in jouw leven. Je kunt dan de nadruk weer leggen op jouw mogelijkheden en ambities. Daar help ik je graag bij.

  Relatietherapie

  De relatietherapie die ik verzorg, geef ik vanuit de Emotional Focused Therapy; ook bekend als EFT. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde psychotherapeutische benadering. EFT gaat ervan uit dat het voor een stabiele en duurzame relatie nodig is om je écht veilig en geborgen te voelen bij elkaar. Om verschillende redenen kan dat gevoel van veiligheid beschadigd zijn. Dat kan zijn oorsprong hebben in de huidige relatie, maar ook in eerdere relaties.

  Binnen EFT wordt de aandacht gericht op de huidige relatie. Stapsgewijs en op overzichtelijke manier wordt gewerkte aan inzicht in de problemen gegeven en wordt naar verbetering toegewerkt. Onderzoek wijst uit dat 80% van de paren die dit traject doorloopt hier baat bij heeft.

  Jij staat centraal

  Het behandelplan stellen we samen op. Het bestaat meestal uit een combinatie van elementen uit verschillende benaderingen, zoals cognitieve gedragstherapie en psychoanalytische technieken. Jouw behoeften staan daarbij centraal.

  De hulpvraag die je hebt, zal waarschijnlijk gaan over iets waar je last van hebt en waar je van af wilt; je klacht. Wat het uiteindelijke resultaat van de behandeling zal zijn, is meestal iets groters dan dat. Je verwerft geestelijke flexibiliteit, waarmee je meer keus krijgt om te doen wat belangrijk en waardevol is in jouw leven. Je komt voor klachtenvermindering, maar gaat naar huis met veel meer!

  Kiezen voor verandering

  Mijn doel is om ervoor te zorgen dat je na therapie met mij geen therapie meer nodig hebt. Dat doe ik onder meer door je te helpen om de motivatie te ontwikkelen om te veranderen.

  Uit eigen ervaring weet ik hoe het is aan jouw kant van de tafel; ook ik heb psychotherapie ondergaan. Ik heb een lange weg afgelegd van het lager beroepsonderwijs naar universiteit en verder en heb veel hindernissen overwonnen. Ik weet wat werkt en wat niet en ook waarom. Hoewel het uiteraard niet zo hoeft te zijn dat wat voor mij heeft gewerkt ook zinvol voor jou is. Van mij mag je een hoge mate van professionaliteit verwachten naast een open, persoonlijke opstelling.

  • Aanpassingsproblematiek
  • ADHD
  • Angst
  • Autisme
  • Burnout
  • Chronische vermoeidheid
  • Depressie
  • Dwangklachten
  • Eetstoornis
  • Faalangst
  • Hechtingsproblematiek
  • LVB
  • Negatief zelfbeeld
  • Persoonlijkheidsstoornissen
  • Relatieproblemen (indiv.)
  • Rouw en verliesverwerking
  • Scheidingsbegeleiding
  • Seksualiteit
  • Slaapproblemen
  • Stressmanagement
  • Trauma
  • Verslaving
  • Werkgerelateerde problematiek
  • Zingevingsvragen
  • ACT
  • Cognitieve gedragstherapie
  • EFT Relatietherapie
  • Mindfulness
  • Relatietherapie
  • Talen

   Nederlands
   Engels

  Wat zeggen mijn cliënten?

  Gemiddeld geven cliënten Ramon Weel:
  Beoordeling: 4.6 uit 5.
  Op basis van 7 ervaringen

  Cliëntervaringen

  Gemiddeld geven cliënten Ramon Weel:

 • Beoordeling: 4.6 uit 5. Op basis van 7 ervaringen
 • "Je bleef kalm en rustig als ik in de stress of put zat en je advies en complimenten hebben me een echte steun in de rug gegeven. Soms vraag ik me af of als ik een andere behandelaar had gehad het ook zo goed zou zijn gegaan. In ieder geval, gigantisch enorm mega super bedankt. Met dank aan jou hulp heb ik mezelf terug! Wat een winst."

  - Salima (37), depressie behandeling

  "Ik vond de therapievorm erg prettig, en met name jou als mijn begeleider. Ik heb het ook als begeleiding ervaren, niet als het opleggen van methodes of doelen. Ik heb het gevoel meer over mezelf te weten, en waar mijn aandachtspunten liggen. Ik wil je graag heel erg bedanken voor de hulp, voel me echt stukken beter dan vóór de behandeling. Ik heb echt nog wel wat klachten, maar het grootste verschil is dat ik me mentaal veel sterker voel, en veel lekkerder in mijn vel zit. Ik ben weer optimistisch over zaken, zoals ik eigenlijk altijd ben."

  - Raymond (26), burn-out behandeling

  "De behandeling heeft mij vooral geholpen om nu op tijd te signaleren wanneer ik overbelast dreig te raken. Daar kan ik nu adequaat op inspringen zodat de overbelasting niet te lang duurt. Ik merk wel dat het af en toe nodig is om dingen te blijven toepassen, omdat ik anders de neiging heb weer in het oude patroon terug te vallen. Tijdig ontspannen blijft voor mij soms lastig, maar ik ben me er nu wel bewust van en luister beter naar de signalen die mijn lichaam mij geeft."

  - Carolien (28), burn-out behandeling

  "Nu voel ik me zekerder in mijn werk en ik heb het gevoel dat ik het allemaal aan kan. De behandeling heeft er voor gezorgd dat ik mijn gevoel van eigenwaarde terug heb gevonden, dat ik weer trots kan zijn op mezelf en goed kan functioneren in mijn baan. Met de diverse handvatten die je aanbiedt kun je goed zelf bepalen hoe je bepaalde delen op kunt pakken en naar eigen inzicht kunt gebruiken."

  - Ronald (41), burn-out behandeling

  "Ik heb onze samenwerking als zeer prettig ervaren en mede dankzij jouw goede zorgen is het me gelukt om eindelijk een punt te zetten achter een lange periode van zelfverwijt rondom mijn trauma. Jij hebt mij in kunnen laten zien dat ik me niet hoef te schamen voor mijn gevoelens rondom dit trauma en dat ik er gerust over kan c.p. mag praten wanneer ik dat wil. Dat is voor mij een hele openbaring geweest kan ik je zeggen haha. Ik durf nu met mijn naaste omgeving erover te praten en dat heeft zeker in mijn relatie met mijn man een stuk verdieping gebracht. Daar ben ik je onwijs dankbaar voor!"

  - Astrid (33) trauma behandeling

  "Voor de behandeling had ik nooit gedacht door te praten over je schokkende ervaring, je er zo goed mee leert om te gaan. Ik voel me goed. Het verleden is nu echt achter me en beheerst ijn leven niet meer. Ik kan nu naar mijn verleden kijken en zeggen HET IS GOED ZO."

  - Frank (30), trauma behandeling

  "Hartelijk dank voor de begeleiding tijdens de behandeling. Je antwoorden waren efficiënt en praktisch. Daarnaast heb ik je respect enorm gewaardeerd. Ondanks dat ik mezelf soms schaamde voor de dingen die ik vertelde heb je me altijd gerust weten te stellen en me met respect behandelt."

  - Elise (61), rouwverwerking

  Contact

  Praktijkadres
  Sint Jozeftraat 8-ROOD
  1624 VP Hoorn

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.