Psycholoog Zwolle

In mijn praktijk hanteer ik drie uitgangspunten: jij staat centraal, ik werk positief en ik ga doelgericht te werk. Ik wil het niet zwaarder maken dan het is en maak het ook niet moeilijker dan nodig.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren!

Psycholoog Zwolle – Jouw klacht als vertrekpunt

Mijn naam is Klaas Jan van der Weide, ik ben psycholoog in Zwolle. In mijn praktijk kan ik je helpen met diverse problemen. Zo kun je bij mij aankloppen voor hulp bij onder andere relatieproblemen, angstklachten, trauma’s, en burn-outklachten.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek draait het om wederzijdse kennismaking. We leren elkaar kennen en ik probeer duidelijk te krijgen wat er aan de hand is, wat de kern van het probleem is. Zo’n intake moet je zien als een verkenning, we proberen vooral helder te krijgen wat er aan “scheelt” en wat ik voor je kan betekenen. Ik merk eigenlijk altijd dat in de gesprekken daarna pas echt de verhalen naar boven komen.

Gelijkwaardigheid

Ik wil het woord diagnose zoveel mogelijk vermijden, want ik hou er niet van om iemand in een hokje te duwen. In de praktijk past dat namelijk eigenlijk nooit. Ik accepteer je juist zoals je bent, met alles erop en eraan. Gelijkwaardigheid is heel belangrijk in mijn praktijk. We gaan samen kijken hoe ik jou verder kan helpen, dat is de doelstelling. Jij krijgt van mij alle aandacht en betrokkenheid, we gaan op een gelijkwaardige manier met elkaar in gesprek.

Maatwerk

Therapie is maatwerk en elke cliënt is gebaat bij een persoonlijke aanpak. Ik kan daarvoor verschillende technieken gebruiken, zoals cognitieve gedragstherapie, relatietherapie, ACT of EMDR. De ene keer gaan we aan de slag met elementen die je tegenwerken in het leven, de andere keer focussen we op de dingen die juist een positief gevoel bij je oproepen en werkt in de richting die jij wilt. Zo ontdekken we samen welke manier van werken het meest effectief is en het best bij jou past.

Psycholoog Zwolle – Over Klaas Jan van der Weide

Ik heb me altijd verwonderd over hoe mensen op dezelfde situatie heel verschillend kunnen reageren. Stel, iemand wordt bij zijn baas geroepen. De een gaat er met knikkende knieën naartoe en is bang voor ontslag, terwijl de ander verwacht loonsverhoging of promotie te krijgen. En waarom is de een blij om een hond te zien, terwijl de ander voor exact hetzelfde hondje doodsbang is? Die verschillen vind ik ontzettend interessant.

Positief in het leven staan

Hoe we reageren op gebeurtenissen kan veel zeggen over hoe we in het leven staan. De een ziet het allemaal heel positief, heeft veel energie en wil alles doen. Bij de ander zit het tegen. Die onderlinge verschillen tussen mensen hebben bij mij al op jonge leeftijd een verwondering opgewekt en daar is bij mij de interesse in menselijk gedrag en in menselijke gedachten ontstaan.

Voor mezelf beginnen

Ik heb Arbeids- en Organisatiepsychologie gestudeerd en vond na mijn afstuderen al snel een baan binnen het bedrijfsleven. Mijn loopbaan vervolgde ik voortvarend, met bijscholingen en vervolgopleidingen. Ik hield me o.a. bezig met het verbeteren van groepsprocessen, en het begeleiding van werknemers met individuele problematiek zoals burn-out. Na verloop van tijd bleek dat het individuele werk het best bij mij paste en ik besloot mij daar volledig op richten. Op een gegeven moment was het tijd om mijn vaste baan los te laten. Ik ben toen voor mezelf begonnen als vrijgevestigde psycholoog.

Mensen verder helpen

Ik vind het heel belangrijk dat je volop leeft en authentiek blijft. Dat je in iedere situatie zoveel mogelijk jezelf kan blijven. Ik mijn praktijk zie ik dat mensen worden opgejaagd door hun baan, omgeving. Maar ook door de tijdsgeest, je moet maximaal presteren, alles kunnen, alles hebben en alles meemaken. Ze raken compleet uitgeput en ze raken zichzelf volledig kwijt en denken: wie ben ik nou eigenlijk? Als ik dan zie dat mensen na een aantal gesprekken, zichzelf terug vinden en zelf weer verder kunnen, dan word ik daar blij van. Dat is ook mijn ultieme doel als psycholoog: dat er weer glans in hun ogen is en dat ze de draad weer oppakken. Als psycholoog mag ik mensen verder helpen een geweldige baan. Ik hou van dit werk en blijf ondanks de jarenlange ervaring met heel veel enthousiasme en nieuwsgierigheid de laatste ontwikkelingen van het vak volgen.

Praktische informatie

Wij geven je graag duidelijkheid over belangrijke zaken:

Tarief

De kosten zijn afhankelijk van de duur van de afspraak. Voor een korte sessie betaal je €98,- en een lange sessie kost €145,50. Je betaalt per afspraak.

Een afspraak afzeggen kan altijd, wel minstens 24 uur van tevoren, dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we het in rekening brengen.

Contact

Heb je een vraag, wil je persoonlijk advies of wil je een afspraak maken? Bel dan naar 085-4014720 of stuur een bericht.

Klachten

 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Rouw en verliesverwerking
 • Trauma

Behandelvormen

 • ACT
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Relatietherapie
 • Stressmanagement
 • Talen

  Nederlands
  Engels
  Fries

Aangesloten bij

Klaas Jan van der Weide is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

Cliëntervaringen

Gemiddeld geven cliënten Klaas Jan van der Weide:

 • Beoordeling: 4.4 uit 5. Op basis van 15 ervaringen
 • "Klaas Jan is een fijne persoon om mee te praten, hij stelt je gerust, luisterde goed naar jouw verhaal en komt samen met jou tot goede adviezen."

  - Anoniem

  "Dank je wel Klaas-Jan voor je begrip, je steun, je tips en je respect. Je liet me de weg weer vinden en ik heb weer vertrouwen in mijzelf."

  - Anoniem

  "Erg positieve ervaring met Klaas Jan van der Weide bij behandeling van burn-out."

  - Anoniem

  "Samen met Klaas Jan Inzicht gekregen in waar ik tegenaan loop in het dagelijks functioneren , hoe ik hier gezond mee om kan gaan en gekeken wat ik zelf kan doen om me prettig te voelen."

  - Anoniem

  Klaas-jan heeft mij tips gegeven om mijn problemen beter aan te pakken.

  - Anoniem

  De behandeling bij Klaas-jan heb ik als heel prettig ervaren. Hij luisterde goed en geeft een vertrouwelijk gevoel.

  - Anoniem

  Voordat ik in behandeling ging liep ik helemaal vast. Nu heb ik weer grip genoeg (en vooral veiligheid genoeg) om zelf verder te gaan.

  - Anoniem

  Ik zit beter in mijn vel na de therapie bij klaas-jan.

  - Anoniem

  Door de behandeling heb ik meer inzicht hoe dingen in elkaar zitten en ben ik me hiervan bewust.

  - Anoniem

  Wat ik fijn vond aan Klaas-Jan is zijn nuchterheid en het snel tot antwoorden komen. Maar ook het op vele manieren naar een probleem kijken en daarom ook mijn visie op een probleem veranderen.

  - Anoniem

  "Ik had veel op internet gelezen en dacht dat ik een paniekstoornis had. Het eerste gesprek met Klaas Jan voelde heel vertrouwd aan. Ik besloot alles maar dan ook alles te vertellen. Er speelde heel veel. Samen met Klaas Jan heb ik een overzicht gemaakt van wat er allemaal gaande was. Door te bespreken welke dingen er echt toe doen en die aan te pakken, werd ik veel rustiger. De “paniekaanvallen” hebben we ook aangepakt. Ik ben Klaas Jan dankbaar, mijn leven heeft weer glans en richting gekregen".

  - Susan

  "Mijn huwelijk liep op het eind. Ik heb Klaas Jan gebeld en gemaild. Ik was ten einde raad. Gelukkig kon ik al een week later op een avond komen. Klaas Jan heeft me een spiegel voorgehouden. Daardoor heb ik gezien hoe ik me gedroeg in mijn huwelijk en de gevolgen daarvan. Door anders te kijken is het beeld dat ik van mijn echtgenote ook veranderd. Door de 'coaching' van Klaas Jan kan ik nu anders in mijn huwelijk staan. Gelukkig is het niet tot een scheiding gekomen".

  - Sven

  "Natuurlijk ben ik content dat mijn klachten verholpen zijn. Maar wat mij bijblijft is hoe Klaas Jan mij met hele kleine inzichten, of een simpele andere kijk op zaken, heel ver kon brengen".

  - Natalie

  "Ik was er van overtuigd dat ik ADD had toen ik mij aanmeldde bij Klaas Jan van der Weide. Naar aanleiding van een eerste onderzoek ontstond er twijfel. Uit het aanvullend onderzoek waarbij hersenactiviteit werd gemeten bleek dat ik geen ADD had. In gesprekken met Klaas Jan ben ik er achter gekomen dat mijn levensstijl verantwoordelijk was voor concentratie problemen en vergeetachtigheid.
  Stapje voor stapje heb ik mijn manier van leven anders vormgegeven, de klachten zijn goeddeels weg, het leven lacht mij weer toe. Bedankt".

  - Jose

  "Telkens als ik bij mensen in de buurt was werd ik gespannen en voelde ik druk op mijn borst. Het gevolg was dat ik steeds meer thuisbleef, ik vereenzaamde. In gesprekken met Klaas Jan leerde ik dat het om een sociale angststoornis ging. Klaas Jan heeft mij uitgelegd hoe zo’n stoornis werkt. Doordat ik nu weet dat mensen niet voortdurend op mij letten, lukt het mij steeds beter om in gezelschap te zijn. Ik ben er nog niet maar ik durf wel nu weer bij mensen te zijn. Ik krijg ook meer contacten en ben daar heel blij mee".

  - Herman
  Klaas Jan van der Weide
  Klaas Jan van der Weide
  Psycholoog in Zwolle

  Beoordeling: 4.4 uit 5
  Op basis van 15 ervaringen
  • Buiten kantoortijden
  • Also in English
  • Relatietherapie
  Bel: 085-4014720
  Klaas Jan van der Weide

  Klaas Jan van der Weide

  • Buiten kantoortijden
  • Also in English
  • Relatietherapie

  Psycholoog Zwolle

  In mijn praktijk hanteer ik drie uitgangspunten: jij staat centraal, ik werk positief en ik ga doelgericht te werk. Ik wil het niet zwaarder maken dan het is en maak het ook niet moeilijker dan nodig.

  Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren!

  Psycholoog Zwolle – Jouw klacht als vertrekpunt

  Mijn naam is Klaas Jan van der Weide, ik ben psycholoog in Zwolle. In mijn praktijk kan ik je helpen met diverse problemen. Zo kun je bij mij aankloppen voor hulp bij onder andere relatieproblemen, angstklachten, trauma’s, en burn-outklachten.

  Het eerste gesprek

  In het eerste gesprek draait het om wederzijdse kennismaking. We leren elkaar kennen en ik probeer duidelijk te krijgen wat er aan de hand is, wat de kern van het probleem is. Zo’n intake moet je zien als een verkenning, we proberen vooral helder te krijgen wat er aan “scheelt” en wat ik voor je kan betekenen. Ik merk eigenlijk altijd dat in de gesprekken daarna pas echt de verhalen naar boven komen.

  Gelijkwaardigheid

  Ik wil het woord diagnose zoveel mogelijk vermijden, want ik hou er niet van om iemand in een hokje te duwen. In de praktijk past dat namelijk eigenlijk nooit. Ik accepteer je juist zoals je bent, met alles erop en eraan. Gelijkwaardigheid is heel belangrijk in mijn praktijk. We gaan samen kijken hoe ik jou verder kan helpen, dat is de doelstelling. Jij krijgt van mij alle aandacht en betrokkenheid, we gaan op een gelijkwaardige manier met elkaar in gesprek.

  Maatwerk

  Therapie is maatwerk en elke cliënt is gebaat bij een persoonlijke aanpak. Ik kan daarvoor verschillende technieken gebruiken, zoals cognitieve gedragstherapie, relatietherapie, ACT of EMDR. De ene keer gaan we aan de slag met elementen die je tegenwerken in het leven, de andere keer focussen we op de dingen die juist een positief gevoel bij je oproepen en werkt in de richting die jij wilt. Zo ontdekken we samen welke manier van werken het meest effectief is en het best bij jou past.

  • Angst
  • Burnout
  • Depressie
  • Rouw en verliesverwerking
  • Trauma
  • ACT
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Relatietherapie
  • Stressmanagement
  • Talen

   Nederlands
   Engels
   Fries

  Klaas Jan van der Weide is lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP)

  Cliëntervaringen

  Gemiddeld geven cliënten Klaas Jan van der Weide:

 • Beoordeling: 4.4 uit 5. Op basis van 15 ervaringen
 • "Klaas Jan is een fijne persoon om mee te praten, hij stelt je gerust, luisterde goed naar jouw verhaal en komt samen met jou tot goede adviezen."

  - Anoniem

  "Dank je wel Klaas-Jan voor je begrip, je steun, je tips en je respect. Je liet me de weg weer vinden en ik heb weer vertrouwen in mijzelf."

  - Anoniem

  "Erg positieve ervaring met Klaas Jan van der Weide bij behandeling van burn-out."

  - Anoniem

  "Samen met Klaas Jan Inzicht gekregen in waar ik tegenaan loop in het dagelijks functioneren , hoe ik hier gezond mee om kan gaan en gekeken wat ik zelf kan doen om me prettig te voelen."

  - Anoniem

  Klaas-jan heeft mij tips gegeven om mijn problemen beter aan te pakken.

  - Anoniem

  De behandeling bij Klaas-jan heb ik als heel prettig ervaren. Hij luisterde goed en geeft een vertrouwelijk gevoel.

  - Anoniem

  Voordat ik in behandeling ging liep ik helemaal vast. Nu heb ik weer grip genoeg (en vooral veiligheid genoeg) om zelf verder te gaan.

  - Anoniem

  Ik zit beter in mijn vel na de therapie bij klaas-jan.

  - Anoniem

  Door de behandeling heb ik meer inzicht hoe dingen in elkaar zitten en ben ik me hiervan bewust.

  - Anoniem

  Wat ik fijn vond aan Klaas-Jan is zijn nuchterheid en het snel tot antwoorden komen. Maar ook het op vele manieren naar een probleem kijken en daarom ook mijn visie op een probleem veranderen.

  - Anoniem

  "Ik had veel op internet gelezen en dacht dat ik een paniekstoornis had. Het eerste gesprek met Klaas Jan voelde heel vertrouwd aan. Ik besloot alles maar dan ook alles te vertellen. Er speelde heel veel. Samen met Klaas Jan heb ik een overzicht gemaakt van wat er allemaal gaande was. Door te bespreken welke dingen er echt toe doen en die aan te pakken, werd ik veel rustiger. De “paniekaanvallen” hebben we ook aangepakt. Ik ben Klaas Jan dankbaar, mijn leven heeft weer glans en richting gekregen".

  - Susan

  "Mijn huwelijk liep op het eind. Ik heb Klaas Jan gebeld en gemaild. Ik was ten einde raad. Gelukkig kon ik al een week later op een avond komen. Klaas Jan heeft me een spiegel voorgehouden. Daardoor heb ik gezien hoe ik me gedroeg in mijn huwelijk en de gevolgen daarvan. Door anders te kijken is het beeld dat ik van mijn echtgenote ook veranderd. Door de 'coaching' van Klaas Jan kan ik nu anders in mijn huwelijk staan. Gelukkig is het niet tot een scheiding gekomen".

  - Sven

  "Natuurlijk ben ik content dat mijn klachten verholpen zijn. Maar wat mij bijblijft is hoe Klaas Jan mij met hele kleine inzichten, of een simpele andere kijk op zaken, heel ver kon brengen".

  - Natalie

  "Ik was er van overtuigd dat ik ADD had toen ik mij aanmeldde bij Klaas Jan van der Weide. Naar aanleiding van een eerste onderzoek ontstond er twijfel. Uit het aanvullend onderzoek waarbij hersenactiviteit werd gemeten bleek dat ik geen ADD had. In gesprekken met Klaas Jan ben ik er achter gekomen dat mijn levensstijl verantwoordelijk was voor concentratie problemen en vergeetachtigheid.
  Stapje voor stapje heb ik mijn manier van leven anders vormgegeven, de klachten zijn goeddeels weg, het leven lacht mij weer toe. Bedankt".

  - Jose

  "Telkens als ik bij mensen in de buurt was werd ik gespannen en voelde ik druk op mijn borst. Het gevolg was dat ik steeds meer thuisbleef, ik vereenzaamde. In gesprekken met Klaas Jan leerde ik dat het om een sociale angststoornis ging. Klaas Jan heeft mij uitgelegd hoe zo’n stoornis werkt. Doordat ik nu weet dat mensen niet voortdurend op mij letten, lukt het mij steeds beter om in gezelschap te zijn. Ik ben er nog niet maar ik durf wel nu weer bij mensen te zijn. Ik krijg ook meer contacten en ben daar heel blij mee".

  - Herman

  Contact

  Praktijkadres
  Willemskade 14
  8011AD Zwolle

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.

  Contact

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en lees hier de Google
  Privacy Policy en Terms of Service.