Klaas Jan van der Weide

Psycholoog Zwolle

In mijn praktijk hanteer ik drie uitgangspunten: jij staat centraal, ik werk positief en ik ga doelgericht te werk. Ik wil het niet zwaarder maken dan het is, en maak het ook niet moeilijker dan nodig.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren!

Psycholoog Zwolle – Jouw klacht als vertrekpunt

Mijn naam is Klaas Jan van der Weide, ik ben psycholoog in Zwolle. In mijn praktijk kan ik je helpen met diverse problemen. Zo kun je bij mij aankloppen voor hulp bij onder andere relatieproblemen, angstklachten, trauma’s, en burn-outklachten.

Het eerste gesprek

In het eerste gesprek draait het om wederzijdse kennismaking. We leren elkaar kennen en ik probeer duidelijk te krijgen wat er aan de hand is, wat de kern van het probleem is. Zo’n intake moet je zien als een verkenning, we proberen vooral helder te krijgen wat er aan “scheelt” en wat ik voor je kan betekenen. Ik merk eigenlijk altijd dat in de gesprekken daarna pas echt de verhalen naar boven komen.

Gelijkwaardigheid

Ik wil het woord diagnose zoveel mogelijk vermijden, want ik hou er niet van om iemand in een hokje te duwen. In de praktijk past dat namelijk eigenlijk nooit. Ik accepteer je juist zoals je bent, met alles erop en eraan. Gelijkwaardigheid is heel belangrijk in mijn praktijk. We gaan samen kijken hoe ik jou verder kan helpen, dat is de doelstelling. Jij krijgt van mij alle aandacht en betrokkenheid, we gaan op een gelijkwaardige manier met elkaar in gesprek.

Maatwerk

Therapie is maatwerk en elke cliënt is gebaat bij een persoonlijke aanpak. Ik kan daarvoor verschillende technieken gebruiken, zoals cognitieve gedragstherapie, relatietherapie, ACT of EMDR. De ene keer gaan we aan de slag met elementen die je tegenwerken in het leven, de andere keer focussen we op de dingen die juist een positief gevoel bij je oproepen en werkt in de richting die jij wilt. Zo ontdekken we samen welke manier van werken het meest effectief is en het best bij jou past.

Tarief en duur

Een individuele afspraak bij Psycholoog Zwolle kost € 95 per sessie. Een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie, kost €115 per sessie. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Zwolle

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail mij dan snel naar Psycholoog Zwolle ter attentie van Klaas Jan van der Weide.

Psycholoog Zwolle – Over Klaas Jan van der Weide

Ik heb me altijd verwonderd over hoe mensen op dezelfde situatie heel verschillend kunnen reageren. Stel, iemand wordt bij zijn baas geroepen. De een gaat er met knikkende knieën naartoe en is bang voor ontslag, terwijl de ander verwacht loonsverhoging of promotie te krijgen. En waarom is de een blij om een hond te zien, terwijl de ander voor exact hetzelfde hondje doodsbang is? Die verschillen vind ik ontzettend interessant.

Positief in het leven staan

Hoe we reageren op gebeurtenissen kan veel zeggen over hoe we in het leven staan. De een ziet het allemaal heel positief, heeft veel energie en wil alles doen. Bij de ander zit het tegen. Die onderlinge verschillen tussen mensen hebben bij mij al op jonge leeftijd een verwondering opgewekt en daar is bij mij de interesse in menselijk gedrag en in menselijke gedachten ontstaan.

Voor mezelf beginnen

Ik heb Arbeids- en Organisatiepsychologie gestudeerd en vond na mijn afstuderen al snel een baan binnen het bedrijfsleven. Mijn loopbaan vervolgde ik voortvarend, met bijscholingen en vervolgopleidingen. Ik hield me o.a. bezig met het verbeteren van groepsprocessen, en het begeleiding van werknemers met individuele problematiek zoals burn-out. Na verloop van tijd bleek dat het individuele werk het best bij mij paste en ik besloot mij daar volledig op richten. Op een gegeven moment was het tijd om mijn vaste baan los te laten. Ik ben toen voor mezelf begonnen als vrijgevestigde psycholoog.

Mensen verder helpen

Ik vind het heel belangrijk dat je volop leeft en authentiek blijft. Dat je in iedere situatie zoveel mogelijk jezelf kan blijven. Ik mijn praktijk zie ik dat mensen worden opgejaagd door hun baan, omgeving. Maar ook door de tijdsgeest, je moet maximaal presteren, alles kunnen, alles hebben en alles meemaken. Ze raken compleet uitgeput en ze raken zichzelf volledig kwijt en denken: wie ben ik nou eigenlijk? Als ik dan zie dat mensen na een aantal gesprekken, zichzelf terug vinden en zelf weer verder kunnen, dan word ik daar blij van. Dat is ook mijn ultieme doel als psycholoog: dat er weer glans in hun ogen is en dat ze de draad weer oppakken. Als psycholoog mag ik mensen verder helpen een geweldige baan. Ik hou van dit werk en blijf ondanks de jarenlange ervaring met heel veel enthousiasme en nieuwsgierigheid de laatste ontwikkelingen van het vak volgen.

Contact met Psycholoog Zwolle

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail mij dan snel naar Psycholoog Zwolle ter attentie van Klaas Jan van der Weide. Ik leer je graag kennen!

Klachten

 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Rouw en verliesverwerking
 • Trauma

Behandelvormen

 • ACT
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Relatietherapie
 • Stressmanagement
 • Talen

  Engels Fries

Aangesloten bij

Laatste cliëntervaring

"Ik had veel op internet gelezen en dacht dat ik een paniekstoornis had. Het eerste gesprek met Klaas Jan voelde heel vertrouwd aan. Ik besloot alles maar dan ook alles te vertellen. Er speelde heel veel. Samen met Klaas Jan heb ik een overzicht gemaakt van wat er allemaal gaande was. Door te bespreken welke dingen er echt toe doen en die aan te pakken, werd ik veel rustiger. De “paniekaanvallen” hebben we ook aangepakt. Ik ben Klaas Jan dankbaar, mijn leven heeft weer glans en richting gekregen".

- Susan

Contact

Praktijkadres

Willemskade 14

8011AD Zwolle


Afspraak maken

Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.


Klaas Jan van der Weide
Klaas Jan van der Weide
Psycholoog in Zwolle
 • Beoordeling: 4 uit 5
  Op basis van 5 ervaringen
 • Buiten kantoortijden
 • Also in English
 • Relatietherapie
Bel: 085-4014720