Psycholoog Zwolle helpt je bij verschillende psychische klachten
Liesbeth Venema
Liesbeth Venema

Psycholoog Zwolle

Zweverigheid is niets voor mij, ik hou van een nuchtere aanpak. Waar willen we naartoe en hoe gaan we dat bereiken? Dat typeert mij als psycholoog. Ik leer je graag kennen bij Psycholoog Zwolle.

Afspraken zijn mogelijk in de avonduren!

Psycholoog Zwolle helpt je verder!

Mijn naam is Liesbeth Venema en ik ben psycholoog in Zwolle. In mijn praktijk kun je terecht met verschillende problematiek, mijn expertise ligt bij het behandelen van relatieproblemen en het behandelen van mensen met een minderwaardigheidscomplex. Dat laatste kan namelijk een rol spelen bij heel veel klachten, waaronder angsten en depressies.

Ik neem de tijd

Ik neem de tijd voor het eerste gesprek en ben benieuwd naar jouw verhaal. Je mag vertellen wat je graag kwijt wil, zodat ik weet waar je mee zit. Daarna gaan we samen een gedeelte van jouw leven doornemen. Ik ga dan heel gericht op zoek naar patronen en oorzaken. Waar ging het mis? Als we dat in beeld hebben, kan ik bekijken welke behandeling daar het best op aansluit. In de praktijk is het vaak een mix van verschillende technieken.

Van A naar B

Ik werk graag van A naar B, en ga dus heel oplossingsgericht te werk. We bepalen waar we naartoe willen en gaan daar aan werken. Naast cognitieve gedragstherapie maak ik graag gebruik van technieken als RET en cliëntgerichte therapie.

Drijfzand

Mensen met een minderwaardigheidscomplex voelen zich vaak alsof ze in drijfzand zitten. Je weet niet wat je positieve en negatieve eigenschappen zijn. Of eigenlijk weet je dat wel, maar zo voelt het niet. We gaan daarom veel werken aan je eigenwaarde. We buigen een negatief zelfbeeld om naar een objectief zelfbeeld en irreële gedachten en gevoelens naar reële. Om dat te bereiken moet je veel oefenen en trainen, maar dat kan op de korte termijn al veel effect hebben.

Samen verder

Je wilt graag samen verder met je partner, maar je weet werkelijk niet hoe jullie dat samen kunnen bereiken. Je hebt er zelf al zoveel energie in gestoken… Ik ga met jullie terug naar het begin van de relatie en kijk samen met jullie waar en hoe jullie uit elkaar gegroeid zijn. Van daaruit maken we een plan van aanpak, zodat jullie je geestelijk en lichamelijk weer een eenheid voelen en weer van elkaar kunt genieten.

Tarief

Een individuele afspraak van 60 minuten kost € 95. Een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie van 90 minuten, kost €150. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Zwolle

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak naar praktijk Zwolle. Afspraken zijn mogelijk buiten kantoortijden. Ik ben benieuwd naar je verhaal!

Psycholoog Zwolle - Over Liesbeth Venema

Mensen en hun problematiek heb ik altijd heel interessant gevonden. Wat is er precies aan de hand? Ik ben benieuwd naar oorzaken en aanleidingen, hoe je je leven kan verbeteren. Als psycholoog kun je mensen in dat proces helpen en dat heb ik altijd waardevol gevonden.

Mijn eigen praktijk

Ik ben in 2000 afgestudeerd aan de universiteit van Groningen en ben in 2002 begonnen met een eigen praktijk. In het begin was dat nog heel klein, want ik werkte daarnaast ook nog in loondienst bij een stichting.

Keurslijf

Toch merkte ik dat ik daar steeds meer in een keurslijf kwam te zitten. Ik moest werken volgens een bepaald format, maar ik wilde mensen veel liever op mijn eigen manier kunnen helpen. Op een gegeven moment, heb ik de knoop doorgehakt. Ik ben me toen helemaal op mijn eigen praktijk gaan richten.

Je leven weer op de rit

Ik vind het ontzettend belangrijk dat mensen goed geholpen worden. Heb je een probleem, dan gaan we er samen voor knokken. Het is mijn doel dat iemand aan het eind van het traject weer positief in het leven staat.

Want dat is toch wel het mooiste van mijn vak: als mensen die het zwaar hebben gehad, hun leven weer op de rit krijgen. Het is zo mooi om te zien als een jong gezinnetje weer gelukkig is met elkaar. Of wanneer iemand door hard werken eindelijk positief naar zichzelf kan kijken.

Contact met Psycholoog Zwolle

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel of mail gerust voor een afspraak naar praktijk Zwolle. Afspraken zijn mogelijk buiten kantoortijden. Ik ben benieuwd naar je verhaal!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Zwolle

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Anoniem over Liesbeth Venema psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Goede klik. Luistert naar problemen maar krijg meteen een oplossing. Snelle effectieve behandeling!

Contactgegevens van Liesbeth Venema

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Zwolle

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Zwolle.

Bereikbaarheid en parkeergelegenheid

De praktijk is gevestigd in het pand aan de Dokter van Deenweg 108; 8025 BK te Zwolle. Je kunt het pand herkennen aan de rode palen bij de ingang en het grote nummer 108. Wanneer je overdag een afspraak hebt, mag je je melden bij de receptie of je kunt meteen met de trap of lift naar de 3e etage. Daar aangekomen mag je plaatsnemen in de hal, ik kom je daar halen. Heb je een afspraak na 17.00, dan moet je even aanbellen (het kan even duren voordat ik beneden ben). Als je met de auto komt, kun je deze rechts naast het pand parkeren. Parkeren is gratis, de slagboom blijft omhoog staan.

Liesbeth Venema
Dokter van Deenweg 108
8025 BK Zwolle