Kom weer in je kracht bij Psycholoog Hengelo!
Merel Timmerhuis
Merel Timmerhuis

Psycholoog Hengelo

De nadruk wordt vaak gelegd op wat beter kan in plaats van wat goed gaat. Ik wil juist de kracht in mensen zien en je laten groeien door er een positieve draai aan te geven.

Afspraken zijn mogelijk buiten kantoortijd!

Psycholoog Hengelo

Mijn naam is Merèl Timmerhuis, ik ben psycholoog in Hengelo. In mijn praktijk kun je terecht voor heel uiteenlopende problematiek. Ik zie cliënten die vastlopen in hun gedachtengang, maar ook mensen die hulp zoeken bij dwangklachten, stress, een negatief zelfbeeld hebben, persoonlijkheidsproblematiek en burn-outs.

Eerste gesprek

In het eerste gesprek maak ik een analyse van de klachten. Ik ben benieuwd of je zelf al iets hebt ondernomen en of dat effect heeft gehad. Samen met jou richt ik mij op bewustwording van de onderliggende problematiek (moeilijke gedachten, lastige gevoelens en ineffectief gedrag) in plaats van de bestrijding van symptomen. Op basis daarvan kan ik bepalen waar we de focus op gaan leggen en welke technieken kunnen worden ingezet.

Therapie

In mijn praktijk werk ik graag met ACT. Met deze methodiek leer ik je op een krachtige manier te zijn waar je bent en je bewust te zijn van wat er zich op dat moment aan je voordoet. Het is een manier van zijn waarbij je open en bewust in het leven staat. Ik leer je om te accepteren wat niet verandert kan worden en te leven vanuit jouw persoonlijke waarden (je authentieke ik). Dit draagt bij aan het vergroten van je flexibiliteit, een afname van psychische en lichamelijke klachten, het vergroot de creativiteit rond probleemoplossingen en verbetert de communicatieve vaardigheden. Verder kan je een positiever zelfbeeld, meer energie, balans en zelfinzicht krijgen en een verbetering van kwaliteit van je leven ervaren.

Uit je comfort zone

Ik geef je de ruimte om jezelf te zijn en alles te delen. Als psycholoog ben ik een soort spiegel. Ik kan confronterend zijn en doe mijn best om je uit je comfort zone te halen. Dat is in het begin even spannend, maar dat is de enige manier om uiteindelijk in balans te komen.

Tarief en duur

Een individuele afspraak bij mij kost € 95 per sessie. Bij een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie zijn er twee opties een korte en een lange sessie. De korte sessie duurt 60 minuten en kost € 115 en de lange sessie duurt 75 minuten en kost € 150. Bij een afspraak buiten kantoortijden komt er € 20 extra bij.

Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Hengelo

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Hengelo? Bel 085-4014720 of stuur een e-mail naar Psycholoog Hengelo ter attentie van Merel Timmerhuis.

Psycholoog Hengelo - Over Merel Timmerhuis

We leggen in het leven vaak de focus op de dingen die niet goed gaan. Dat merkte ik al op jonge leeftijd. Op school moet elke onvoldoende een voldoende worden en in het bedrijfsleven draait het altijd om verbetering. Wat zou er gebeuren als we de nadruk eens op het positieve leggen?

Sterke kanten

Ik ging onderzoeken wat ik écht belangrijk vind in het leven en ervaarde al snel dat het leven voor mij makkelijker werd. Natuurlijk blijven er obstakels in het leven, het is niet alleen maar leuk. Maar vanaf het moment dat ik mijn focus op mijn sterke kanten legde en accepteerde wat ik niet kon veranderen, werd het leven voor mij leuker en kan ik inmiddels zelfs genieten van de periodes dat het minder goed gaat.

Levensles

Die levensvisie geef ik graag door aan mijn cliënten. Tijdens onze gesprekken gaan we uitzoeken hoe kun we het optimale uit het leven halen en zorgen dat je weer gelukkig wordt. Dat is het startpunt van de therapie die ik geef. Het geeft mij vervolgens enorm veel voldoening als iemand na verloop van tijd weer in balans is. Daar krijg ik zelf ook energie van.

Contact met Psycholoog Hengelo

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Hengelo? Bel 085-4014720 of stuur een e-mail naar Psycholoog Hengelo ter attentie van Merel Timmerhuis.

Cliëntervaringen over de behandeling bij Psycholoog Hengelo

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij ons in behandeling zijn geweest.

Matthijs, 38 (ADD en depressieve klachten) over Merel Timmerhuis psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

“ Merel heeft mij echt geleerd om uit mijn comfortzone te treden. Haar werkwijze met een nuchtere aanpak, verfrissende kijk op hoe wij gevormd zijn in ons leven en met een sterke focus op mijn doelstelling, hielp enorm om in korte tijd, de essentie van mijn leven op te pakken.”

Contactgegevens van Merel Timmerhuis

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Hengelo

Bekijk de routebeschrijving naar onze psychologenpraktijk Psycholoog Hengelo.

Merel Timmerhuis
Haaksbergerstraat 67
7554 PA Hengelo