Psycholoog Enschede
Milou van Velsen
Milou van Velsen

Psycholoog Enschede

Blijf bij jezelf en leid het leven waar je je prettig bij voelt. Dat is de belangrijkste les die ik je mee wil geven tijdens onze gesprekken. Je moet doen wat goed voelt.

Afspraken zijn ook mogelijk buiten kantoortijd!

Psycholoog Enschede

Mijn naam is Milou van Velsen, ik ben psycholoog in Enschede. In mijn praktijk kun je terecht voor cognitieve gedragstherapie, wat betekent dat ik voornamelijk problematiek als depressies, dwangklachten en angstklachten behandel. Daarnaast kan ik ook helpen met onderwerpen als autisme en hechtingsproblematiek.

Het eerste gesprek

Het eerste gesprek is een intake waarin je beter kennismaakt met mij en mijn manier van werken. Ik leg uit hoe de behandeling werkt en wat je kan verwachten. We gaan het natuurlijk ook hebben over jouw probleem. Ik ben benieuwd naar de klachten en wat je al hebt ondernomen om er vanaf te komen. Daarnaast stellen we in dat eerste gesprek al een paar doelen. Hoe zie je het verloop van therapie en waar wil je naartoe gaan werken?

Rustig en begripvol

Ik ben rustig en een goede luisteraar. Tegelijkertijd zal ik doorvragen en samen inzichtelijk maken wat jij zelf kunt doen om je beter te voelen. Dat typeert mij als psycholoog. Ik vind het daarnaast belangrijk om niet te oordelen. Jij kan alles tegen mij zeggen zonder dat ik daar een waardeoordeel aan hang. Ik ben oprecht nieuwsgierig naar datgene wat jou beweegt.

Maatwerk

In mijn praktijk is cognitieve gedragstherapie de basis, maar ik kijk wel breder dan dat. Als jij ervoor openstaat, kunnen we bijvoorbeeld ook ademhalingsoefeningen doen of elementen pakken uit de mindfulness. Therapie is maatwerk en welke techniek we precies toepassen gaat in overleg met jou.

Tarief en duur

Een individuele afspraak duurt 45 minuten en kost 95,- euro. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra.

Als je een afspraak wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Enschede

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Enschede? Bel of stuur een e-mail naar Psycholoog Enschede ter attentie van Milou van Velsen. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Enschede - Over Milou van Velsen

Ik heb altijd interesse gehad in psychologie en de psyche van de mens. Ik had al heel vroeg een sterke mate van interesse in hoe ons brein werkt. Ik vroeg me af: waarom is de ene persoon wel depressief geworden en de andere niet? Daarom ben ik psychologie gaan studeren.

Positief

Tijdens mijn opleiding lag het accent op de positieve psychologie. Dat betekent dat je je niet alleen bezighoudt met het behandelen van de klachten, maar ook kijkt naar hoe iemands welzijn verbeterd kan worden zodat diegene ook tegenslagen kan verwerken. Die invalshoek sprak mij aan, want het is mijn doel dat mensen een zo’n zinvol mogelijk leven gaan leiden.

Afstemmen

Ik vind het belangrijk om maatwerk te leveren en er volledig voor de cliënt te zijn met mijn aandacht. Dat is de reden dat ik een eigen praktijk ben begonnen, want alleen dan kun je je tijd afstemmen op de cliënt. Ik wil voorkomen dat je de hele werkdag achter elkaar cliënten ontvangt. Dat lopendebandwerk zie je veel bij de grotere instellingen, maar niet in mijn praktijk.

Puzzels

Nog steeds kan ik er dagelijks van genieten dat iedereen zo verschillend is. Ik zie elke cliënt als een nieuwe uitdaging, waarbij je steeds weer een nieuw puzzeltje moet leggen. Het is interessant om uit te zoeken waar bepaalde klachten en beweegredenen vandaan komen, en mee te mogen denken over hoe een cliënt zich beter kan voelen.

Contact met Psycholoog Enschede

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Enschede? Bel of stuur een e-mail naar Psycholoog Enschede ter attentie van Milou van Velsen. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Enschede

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Helaas hebben we nog geen clientervaringen voor deze psycholoog.

Stuur je eigen ervaring in

Contactgegevens van Milou van Velsen

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Enschede

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Enschede.

Milou van Velsen
Potsweg 15b
7523 CA Enschede