Betrokken begeleiding bij Therapie Heerhugowaard
Ellen van Vliet
Ellen van Vliet

Therapie Heerhugowaard

Je kunt iets in je hoofd bedenken, maar dat is lang niet hetzelfde als het werkelijk ervaren. Ik zorg voor een veilige omgeving waarin je stil kunt staan bij wat je werkelijk voelt. Als daar ruimte voor ontstaat, zie je ook weer oplossingen. Je ervaart meer vreugde en ziet meer mogelijkheden: je hart stelt zich weer open.

Afspraken zijn ook mogelijk in Zaandam.

Los blokkades op bij Therapie Heerhugowaard

Problemen zijn inherent aan het leven. Hoewel je niet alles kunt beïnvloeden, kun je wel je houding veranderen en zo je leven meer richting geven. Ik ben Ellen van Vliet en ik help mensen met stress, burn-out, depressie, negatief zelfbeeld, chronische pijn, (faal)angst en relatieproblemen.

Ik gebruik in mijn praktijk Therapie Heerhugowaard een combinatie van baanbrekende methoden, waaronder EFT (Emotionally Focused Therapy) bij relatieproblemen, Mindfulness en ACT (Acceptance and Commitment Therapy).

Een mens is groter dan zijn problemen

Wanneer je problemen ervaart, kun je overspoeld raken door emoties. Hierdoor zie je door de bomen het bos niet meer. Je blik vernauwt waardoor oplossingen ver weg lijken.

Mijn uitgangspunt in de therapie is altijd 'een mens is groter dan zijn problemen' en ik zal tijdens onze sessies jou hiervan overtuigen en je hierin ondersteunen. De oplossing heb je vaak zelf in huis, al weet je dat nu misschien nog niet.

Een veilige basis om je emoties de ruimte te geven

In mijn therapie hecht ik veel waarde aan een goede relatie met jou. Alleen dan kunnen blokkades worden opgeheven, zodat je de weerstand en emoties kunt gaan onderzoeken. Veel blokkades ontstaan doordat mensen gaan vechten. Tegen negatieve gevoelens, tegen de angst, tegen de pijn of tegen de signalen van stress. Dit kost veel energie en lost eigenlijk niets op. Zolang je ertegen vecht, geef je het bovendien meer macht.

Bij Therapie Heerhugowaard (vlakbij Alkmaar) creëer ik ruimte om stil te staan bij wat je werkelijk voelt. Vaak genoeg zeggen we tegen elkaar: `het gaat goed`, maar is dat ook werkelijk zo? Langzamerhand kun je de buitenste lagen van je afschudden, meer overzicht krijgen en dichter bij je eigen wensen en verlangens komen. Het maken van keuzes wordt hierdoor veel makkelijker.

Belevingsgericht werken tijdens de sessies

Hoe kun je jezelf en je emoties onderzoeken? Natuurlijk door er met mij over in gesprek te gaan. Maar naast gespreksvoering maak ik bij ook gebruik van oefeningen en technieken uit Mindfulness, Acceptance en Commitment therapy en lichaamsgerichte therapie. Met rollenspellen en ademhalingsoefeningen maak je contact met de oorspronkelijke ervaring en emotie. Je kunt iets in je hoofd bedenken, maar dit is lang niet hetzelfde als het werkelijk ervaren.

Mijn aanpak werkt niet alleen bij lichamelijke klachten. Ook burn-out en stress hebben te maken met het aanvoelen van je grenzen. Vaak blijkt dat de spanning ook ergens in je lichaam aanwezig is. Ervaar het maar, zou ik willen zeggen, want pas als het hoofd en het lichaam op een lijn zitten, kun je momenten van vreugde, blijheid en licht ervaren. Het hart barst als het ware open.

Relatietherapie volgens Emotionally Focused Therapy (EFT)

Een nieuwe methode in de relatietherapie is EFT. Het is een andere vorm van therapie met een mooie visie. Daar waar andere relatietherapieën zich richten op de communicatie, de interactie en de verandering, gaat EFT uit van hechting en verbondenheid. In plaats van te onderhandelen breng je met EFT de emotionele veiligheid terug in je relatie.

Ik merk dat koppels erachter komen dat de ander gekwetst is op bepaalde punten terwijl ze dit niet wisten. Ik merk ook dat partners meer begrip krijgen voor elkaar en elkaars gedrag. In het begeleiden van koppels met EFT worden veel positieve emoties en warme gevoelens wakker. Je kijkt weer met met andere ogen naar elkaar.

Tarief en duur bij Therapie Heerhugowaard

Voor een afspraak van 60 minuten reken ik 97,50 euro. In de avonduren en op zaterdag reken ik voor een individuele afspraak van 60 minuten 115.

De afspraak, voor jullie samen, bijvoorbeeld relatietherapie, kost 127,50 euro en duurt 70 minuten en in de avonduren en op zaterdag reken ik voor relatietherapie 142,50 euro. Benoemde kosten zijn inclusief 21% BTW.

Als je een afspraak bij mij wilt afzeggen, doe dat wel minimaal 48 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Ik ben lid van de Beroepsvereniging voor Zijnsgeoriënteerde begeleiders BvZB. Mijn AGB-code is: 90-046035

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel voor een afspraak, ook mogelijk in Zaandam, of mail naar Therapie Heerhugowaard (vlakbij Alkmaar en Scharwoude) ter attentie van Ellen van Vliet. Ik leer je graag kennen!

Over mij - Ellen van Vliet - Therapie Heerhugowaard

Van jongs af aan heb ik mij al afgevraagd: waar gaat het nu allemaal om? Ik vroeg mijn moeder 'waar zit je ziel eigenlijk?' Hieruit maak ik op dat ik altijd al geïnteresseerd was in psychologie en zingeving. Hoe worden mensen gelukkig en waarom doen ze wat ze doen?

Zo begon ik in 1995 aan mijn opleiding psychosociale hulpverlening. Daarna werkte ik jarenlang (2002-2013) als gezins- en jeugdhulpverlener voor diverse doelgroepen, waaronder volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking, autisme en ADHD.

Mijn eigen praktijk

In mei 2010 begon ik mijn eigen praktijk in Broek op Langedijk. Hier begeleid ik mensen individueel en in groepsverband bij een (gezins)crisis en grote veranderingen in privé of werk.

Een van mijn expertises is gezinshulpverlening. Omdat ik veel kennis heb van de sociale kaart, kan ik naast therapie ook praktische tips geven of doorverwijzen. Bijvoorbeeld wanneer een kind speciale zorg nodig heeft, weet ik welke wegen je kunt bewandelen.

Bij individuele therapie richt ik me vooral op stress, burn-out, depressie, angst, negatief zelfbeeld en medisch onverklaarbare klachten.

Brede interesse

Ik heb mij nooit willen beperken tot één bepaalde richting in de psychologie. Een interesse voor filosofie en de oosterse denkwijze heeft er altijd al ingezeten. Daarom heb ik mijn opleiding aangevuld met diverse trainingen en cursussen om mijn cliënten te kunnen geven wat ze nodig hebben. Zo zie ik Mindfulness als een goede insteek bij medisch onverklaarbare klachten, stress en burn-out.

Ik werk graag met baanbrekende therapieën. De nieuwste methode bij relatieproblematiek is Emotionally Focused Therapie. Een prachtige methode die uitgaat van de hechtingstheorie en die de verbondenheid tussen partners weer kan herstellen.

De dynamiek van een gezin

In mijn leven ben ik twee keer getrouwd. Mijn man en ik hebben een zogeheten samengesteld gezin met drie kinderen. Hierdoor ken ik de dynamiek van gezinnen goed. Het geeft een diepte wanneer je bepaalde problemen zelf hebt ervaren. Wanneer emoties hoog oplopen, kijk ik niet zo vreemd op. Doordat ik dit uitstraal, merk ik dat cliënten zich veilig voelen en zich makkelijk voor mij openstellen, zelfs wanneer ze zich schamen voor hun problemen.

Mijn uitgangspunt is dat iedereen met goede intenties een relatie begint. Eerst ben je verliefd en later blijkt dat er in de praktijk allerlei moeilijke emoties bij komen kijken. Ik kan de kern van relatieproblemen snel aanvoelen. Met behulp van mijn ervaring en de technieken uit EFT zie ik koppels weer opbloeien. Wat is dat mooi om te zien!

Neem contact op

Heb je een vraag of wil je meer over mij weten of mijn praktijk in Heerhugowaard? Bel voor een afspraak, ook mogelijk in de avonduren en op zaterdag, of mail naar Therapie Heerhugowaard (vlakbij Alkmaar en Scharwoude) ter attentie van Ellen van Vliet. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen over de behandeling bij Therapie Heerhugowaard

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Joke over Ellen van Vliet psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Van eerdere therapeuten leerde ik trucjes om om te gaan met de somberheid die ik opliep door de problemen met mensen om me heen. Door de coaching bij Ellen kreeg ik het inzicht dat ik anderen niet kan veranderen. Ik heb geleerd zonder oordeel naar mezelf en anderen te kijken. Daardoor voel ik me simpelweg gelukkiger, vrijer en blijer."

Neem contact op met Therapie Heerhugowaard

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Therapie Heerhugowaard

Bekijk de routebeschrijving naar mijn praktijk in Heerhugowaard. Afspraken zijn ook mogelijk in Zaandam.

Ellen van Vliet
Smuigelweg 1B
1704 PX Heerhugowaard