Ramon Weel

Psycholoog Purmerend

Als je vastloopt in zich steeds herhalende patronen, besef dan dat daar iets aan te doen is. Of misschien ben je eraan toe om ruimte te maken voor de dingen die waardevol voor je zijn. Ik help je graag om een meer plezierig leven te leiden. Met een schat aan therapeutische ervaring en een relevante dosis levenservaring, werkt Psycholoog Purmerend op een uiterst professionele wijze met je samen om te bereiken wat jij wilt.

Mijn praktijk zit in Middenbeemster vlakbij Purmerend.

Maak bij mij een afspraak, ook mogelijk in de avonduren.

Psycholoog Purmerend- Persoonlijke groei

Zit je in een burn-out, of daar tegenaan? Heb je last van paniekaanvallen? Voel je je neerslachtig of ben je depressief? Met deze en andere klachten ben je bij mij aan het goede adres. Het is heel normaal dat je probeert eerst jezelf psychologische hulp te verlenen, maar in de praktijk is dat niet mogelijk.

Ik sta ervoor om je zodanig te ondersteunen dat je weer vertrouwen krijgt in je eigen mogelijkheden. Dat je minder afhankelijk wordt van anderen. En dat je weer toegang krijgt tot de waardevolle aspecten van je leven.

In het hier en nu

Ik ben Ramon Weel, psycholoog in Middenbeemster, vlakbij Purmerend met veel ervaring. De zich herhalende negatieve patronen in een mensenleven hebben vaak een verband met dingen uit het verleden. Het is belangrijk je daar bewust van te worden. Het is vervolgens niet noodzakelijk om diep in jouw verleden te gaan graven; waar het om gaat is om meer keuzevrijheid te krijgen in het hier en nu.

Om je minder te vereenzelvigen met de problemen die je ervaart en weer oog te krijgen voor wat zinvol is in jouw leven. De nadruk weer leggen op jouw mogelijkheden, daar help ik je graag bij.

Jij staat centraal bij Psycholoog Purmerend

Het behandelplan dat we samen opstellen, zal meestal een combinatie zijn van elementen uit verschillende benaderingen, zoals cognitieve gedragstherapie en psychoanalytische technieken. Jouw behoeften staan daarbij centraal.

De hulpvraag die je hebt, zal waarschijnlijk gaan over iets waar je last van hebt en waar je van af wilt; je klacht. Wat het uiteindelijke resultaat van de behandeling zal zijn, is meestal iets groters dan dat: je verwerft geestelijke flexibiliteit, waarmee je meer keus krijgt om te doen wat belangrijk en waardevol is in jouw leven. Je komt voor klachtenvermindering, maar gaat naar huis met veel meer!

Kiezen voor verandering

Mijn doel is om ervoor te zorgen dat je na een aantal sessies met mij geen therapie meer nodig hebt. Dat doe ik onder meer door je te helpen om de motivatie te ontwikkelen om te veranderen.

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is aan jouw kant van de tafel. Ik heb een lange weg afgelegd van het lager beroepsonderwijs naar universiteit en verder en heb veel hindernissen overwonnen, waarbij ik ook veel psychotherapie heb gehad. Ik weet wat werkt en wat niet en ook waarom. Van mij mag je een hoge mate van professionaliteit verwachten naast een open, persoonlijke opstelling.

EFT

De relatietherapie die ik verzorg, geef ik vanuit de Emotional Focused Therapy, ook bekend als EFT. Deze benadering gaat er vanuit dat het voor een stabiele en duurzame relatie nodig is om je écht veilig te voelen bij elkaar. Om verschillende redenen kan dat gevoel van veiligheid beschadigd zijn. Dat kan zijn oorsprong hebben in de huidige relatie, maar ook in eerdere relaties.

Binnen EFT wordt de aandacht gericht op de huidige relatie. In gemiddeld zeven behandelingen wordt stapsgewijs naar inzicht in de problemen, verbeteren van de relatie en het in stand houden van deze verbetering toegewerkt. Onderzoek wijst uit dat 80% van de paren die dit traject doorlopen hier baat bij hebben.

Tarief en duur

Een individuele afspraak bij Psycholoog Purmerend – Ramon Weel kost € 95 en duurt 45 minuten. Voor relatietherapie betaal je €115 per sessie van 60 minuten. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Als je aanvullend verzekerd bent krijg je de kosten mogelijk deels vergoed. Dit is afhankelijk van je verzekering en kun je controleren met behulp van mijn AGB code: 90100613. Het is verstandig de eventuele vergoeding goed af te stemmen met je verzekeraar, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op. Ik help je graag om dit uit te zoeken!

Ik streef ernaar om de behandelduur zo kort mogelijk te houden en je zo snel mogelijk onafhankelijk te maken. De duur van de behandeling is verder uiteraard afhankelijk van de te bereiken doelen, de complexiteit van de problematiek en van de leercurve die voor jou natuurlijk is.

Aangesloten bij


Ik ben aangesloten bij De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Dit betekent dat je, indien je aanvullend verzekerd bent, voor een vergoeding in aanmerking komt. Voor meer informatie over vergoeding kun je contact opnemen met mijn praktijkassistent.

Contact Psycholoog Purmerend

Heb je een vraag, wil je meer weten of over psychologen in Purmerend? Bel naar Psycholoog Purmerend ter attentie van Ramon Weel. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Middelburg – Over Ramon Weel

Bewogen leven

Voordat ik mijn masteropleiding klinische psychologie afrondde, heb ik een heleboel andere scholen van binnen gezien, zoals de Lagere Agrarische School in Purmerend, de MAVO, de HAVO en het VWO. Ik heb als taxichauffeur en avondportier gewerkt, ben verkoopmedewerker geweest bij een ijzerwarenwinkel en Gamma en heb als vrijwilliger bij de Kindertelefoon gewerkt.

Als psycholoog in opleiding gaf ik bij AMC de Meren in Amsterdam computerles aan psychiatrische patiënten. Ook liep ik stage bij Parnassia in Den Haag op de afdeling angststoornissen. Mijn leven kende de nodige uitdagingen en moeilijkheden, waar ik mede dankzij psychotherapie sterk uit ben gekomen.

Geestelijke gezondheidszorg

Op de afdeling volwassenenzorg van Emergis Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg in Middelburg, behandelde ik cliënten met angst- en stemmingsstoornissen en verrichtte ik persoonlijkheidsonderzoek. Daarnaast gaf ik mijn ervaring en deskundigheid door als docent bij het NTI, waar ik toegepaste psychologie onderwees.

Vanaf 2008 tot begin 2015 was ik als psycholoog verbonden aan Interapy-HSK, waar ik me vooral richtte op klachten als burn-out, depressie, paniekstoornissen en trauma gerelateerde problemen. Verder werk ik sinds begin 2014 in Middelburg als revalidatiepsycholoog. Daarbij richt mijn behandeling zich op een zo effectief als mogelijke omgang met lichamelijke beperkingen. Middels een studie logopedie die ik sinds 2013 volg, wil ik me ook ontwikkelen tot stottertherapeut. Naast dit alles heb ik nu ook mijn eigen psychologenpraktijk.

Salsa en toneel

Ik woon naar volle tevredenheid in de binnenstad van Middelburg. Ik ben vrijgezel en heb een goedgevuld sociaal leven. Verder bekwaam ik me in mijn vrije uren in het salsadansen en toneelspelen. Ik vind authenticiteit –jezelf zijn – belangrijk, zowel voor mezelf als voor mijn cliënten.

Tijdens de sessies bij Psycholoog Middelburg laat ik op een authentieke manier vrij veel van mezelf zien, een door cliënten gewaardeerde aanvulling op mijn professionaliteit. Ik ben geduldig en verwacht van jou geen onmogelijke dingen.Ik sta naast je, laat je in je waarde en hou je een eerlijke spiegel voor zonder te oordelen.

Ik help je graag

Vanuit het diep doorleefde besef dat je jezelf geen psychologische hulp kunt verlenen en vertrouwend op de uitstekende methoden en technieken die ik je als psycholoog kan aanreiken, nodig ik je graag uit om een afspraak met mij te maken voor een eerste kennismaking. Met deskundigheid, humor en geduld wil ik je terzijde staan.

Contact Psycholoog Middelburg

Heb je een vraag of wil je meer weten over mij? Bel naar Psycholoog Middelburg ter attentie van Ramon Weel. Ik leer je graag kennen!

Klachten

 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Negatief zelfbeeld
 • Rouw en verliesverwerking
 • Slaapproblemen
 • Trauma
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • ACT
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Oplossingsgerichte therapie
 • Relatietherapie
 • Stressmanagement
 • Talen

  Engels

Aangesloten bij

Laatste cliëntervaring

"Ik vond de therapievorm erg prettig, en met name jou als mijn begeleider. Ik heb het ook als begeleiding ervaren, niet als het opleggen van methodes of doelen. Ik heb het gevoel meer over mezelf te weten, en waar mijn aandachtspunten liggen.
Ik wilde je graag heel erg bedanken voor de hulp, ik voel me echt stukken beter dan vóór de behandeling. Ik heb echt nog wel wat klachten, maar het grootste verschil is dat ik me mentaal veel sterker voel, en veel lekkerder in mijn vel zit. Ik ben weer optimistisch over zaken, zoals ik eigenlijk altijd ben. Mijn paniekklachten zijn volledig verdwenen".

- Peter

Contact

Praktijkadres

Huisartsenpraktijk Van Aken

Rombout Hogerbeetstraat 11

1462 KA Middenbeemster


Afspraak maken

Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.


Ramon Weel
Ramon Weel
Psycholoog in Purmerend
 • Beoordeling: 4.5 uit 5
  Op basis van 2 ervaringen
 • Relatietherapie
 • Ervaren psycholoog
Bel: 085-4014720