Psycholoog Purmerend

Als je vastloopt in zich steeds herhalende patronen, besef dan dat daar iets aan te doen is. Of misschien ben je eraan toe om ruimte te maken voor de dingen die waardevol voor je zijn. Ik help je graag om een meer plezierig leven te leiden. Samen zorgen we ervoor dat jij bereikt wat je wilt. Bij Psycholoog Purmerend help ik je op een uiterst professionele wijze. Ik put hierbij uit mijn therapeutische ervaring en een relevante dosis levenservaring.

Mijn praktijk zit in Middenbeemster ongeveer 10 minuten rijden van Purmerend en in de buurt van Hoorn en Alkmaar.

Psycholoog Purmerend- Persoonlijke groei

Zit je in een burn-out, of daar tegenaan? Heb je last van paniekaanvallen? Voel je je neerslachtig of ben je depressief? Met deze en andere klachten ben je bij mij aan het goede adres. Het is heel normaal dat je eerst probeert om zelfhulp toe te passen. Echter is dit in de praktijk vaak niet voldoende.

Ik sta ervoor om je zodanig te ondersteunen dat je weer vertrouwen krijgt in je eigen mogelijkheden, al dan niet ondersteund door anderen die belangrijk voor je zijn.

In het hier en nu

Ik ben Ramon Weel, psycholoog in Middenbeemster, vlakbij Purmerend. Hiervoor heb ik jaren een praktijk in Middelburg gehad. Wegens verhuizing ga ik mijn praktijk in regio Purmerend voort zetten.

De zich herhalende negatieve patronen in een mensenleven hebben vaak een verband met dingen uit het verleden. Het is belangrijk je daar bewust van te worden. Het is vervolgens niet noodzakelijk om diep in jouw verleden te gaan graven; waar het om gaat is dat je meer keuzevrijheid  krijgt in het hier en nu.

Zodoende is het mogelijk om je minder te richten op problemen en meer op wat zinvol is in jouw leven. Je kunt dan de nadruk weer leggen op jouw mogelijkheden en ambities. Daar help ik je graag bij.

Relatietherapie

De relatietherapie die ik verzorg, geef ik vanuit de Emotional Focused Therapy; ook bekend als EFT. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde psychotherapeutische benadering. EFT gaat er vanuit dat het voor een stabiele en duurzame relatie nodig is om je écht veilig en geborgen te voelen bij elkaar. Om verschillende redenen kan dat gevoel van veiligheid beschadigd zijn. Dat kan zijn oorsprong hebben in de huidige relatie, maar ook in eerdere relaties.

Binnen EFT wordt de aandacht gericht op de huidige relatie. Stapsgewijs en op overzichtelijke manier wordt gewerkte aan inzicht in de problemen gegeven en wordt naar verbetering toegewerkt. Onderzoek wijst uit dat 80% van de paren die dit traject doorloopt hier baat bij heeft.

Jij staat centraal bij Psycholoog Purmerend

Het behandelplan stellen we samen op. Het bestaat meestal uit een combinatie van elementen uit verschillende benaderingen, zoals cognitieve gedragstherapie en psychoanalytische technieken. Jouw behoeften staan daarbij centraal.

De hulpvraag die je hebt, zal waarschijnlijk gaan over iets waar je last van hebt en waar je van af wilt; je klacht. Wat het uiteindelijke resultaat van de behandeling zal zijn, is meestal iets groters dan dat. Je verwerft geestelijke flexibiliteit, waarmee je meer keus krijgt om te doen wat belangrijk en waardevol is in jouw leven. Je komt voor klachtenvermindering, maar gaat naar huis met veel meer!

Kiezen voor verandering

Mijn doel is om ervoor te zorgen dat je na therapie met mij geen therapie meer nodig hebt. Dat doe ik onder meer door je te helpen om de motivatie te ontwikkelen om te veranderen.

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is aan jouw kant van de tafel; ook ik heb psychotherapie ondergaan. Ik heb een lange weg afgelegd van het lager beroepsonderwijs naar universiteit en verder en heb veel hindernissen overwonnen. Ik weet wat werkt en wat niet en ook waarom. Hoewel het uiteraard niet zo hoeft te zijn dat wat voor mij heeft gewerkt ook zinvol voor jou is. Van mij mag je een hoge mate van professionaliteit verwachten naast een open, persoonlijke opstelling.

Psycholoog Middelburg – Over Ramon Weel

Bewogen leven

Voordat ik mijn masteropleiding klinische psychologie afrondde, heb ik een heleboel andere scholen van binnen gezien, zoals de Lagere Agrarische School in Purmerend, de MAVO, de HAVO en het VWO. Ik heb als taxichauffeur en avondportier gewerkt, ben verkoopmedewerker geweest bij een ijzerwarenwinkel en Gamma en heb vrijwilligerswerk bij de Kindertelefoon gedaan.

Als psycholoog in opleiding gaf ik bij AMC de Meren in Amsterdam computerles aan psychiatrische patiënten. Ook liep ik stage bij Parnassia in Den Haag op de afdeling angststoornissen. Mijn leven kende de nodige uitdagingen en moeilijkheden, waar ik mede dankzij psychotherapie sterk uit ben gekomen.

Geestelijke gezondheidszorg

Vanaf 2007 behandelde ik op de afdeling volwassenenzorg van Emergis Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg in Middelburg, cliënten met angst- en stemmingsstoornissen en verrichtte ik persoonlijkheidsonderzoek. Daarnaast gaf ik mijn ervaring en deskundigheid door als docent bij het NTI, waar ik toegepaste psychologie onderwees.

Vanaf 2008 tot begin 2015 was ik als psycholoog verbonden aan Interapy-HSK, waar ik me vooral richtte op klachten als burn-out, depressie, paniekstoornissen en aan trauma gerelateerde problemen. Verder werk ik sinds begin 2014 in Middelburg als revalidatiepsycholoog. Daarbij richt mijn behandeling zich op een zo effectief als mogelijke omgang met lichamelijke beperkingen. Daarna heb ik tot m’n verhuizing gewerkt als praktijkondersteuner huisarts in Vlissingen. In die zelfde periode heb ik mijn eigen praktijk in Middelburg gehad, waar ik individuele behandeling heb gegeven aan volwassenen met verschillende klachten en achtergronden. Ook heb ik daar diverse koppels geholpen met relatie therapie.

Zouk en humor

Ik vind het fijn om weer in de regio te wonen waar ik ben opgegroeid; Purmerend. Daar woon ik als vrijgezel en heb een goedgevuld sociaal leven. Verder bekwaam ik me in mijn vrije uren in het zouk dansen. Ik vind authenticiteit (jezelf zijn) en humor belangrijk, zowel voor mezelf als voor mijn cliënten.

Tijdens de sessies bij Psycholoog Purmerend laat ik op een authentieke manier vrij veel van mezelf zien. Uiteraard voor zover dat zinvol is voor een succesvolle behandeling. Ik ben geduldig en verwacht van jou geen onmogelijke dingen. Ik sta naast je, laat je in je waarde en hou je een eerlijke spiegel voor zonder te oordelen.

Ik help je graag

Vanuit het diep doorleefde besef dat je jezelf geen psychologische hulp kunt verlenen en vertrouwend op de uitstekende methoden en technieken die ik je als psycholoog kan aanreiken, nodig ik je graag uit om een afspraak met mij te maken voor een eerste kennismaking. Met deskundigheid, humor en geduld wil ik je terzijde staan.

Tarief en duur

Een individuele afspraak bij Psycholoog Purmerend – Ramon Weel kost € 95 en duurt 45 a 60 minuten. Voor relatietherapie betaal je €115 per sessie van 75 minuten. Een intake duurt 90
minuten. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Als je aanvullend verzekerd bent krijg je de kosten van individuele sessies mogelijk deels vergoed. Dit is afhankelijk van je verzekering en kun je controleren met behulp van mijn AGB code: 90100613. Het is verstandig de eventuele vergoeding goed af te stemmen met je verzekeraar, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op. Ik help je graag om dit uit te zoeken!

Ik streef ernaar om de behandelduur zo kort mogelijk te houden en je zo snel mogelijk onafhankelijk te maken. Toch waak ik er ook voor om de behandeling gehaast te doen; zorgvuldige en gedegen behandeling duurt vaak wat langer dan je van te voren zou wensen. De duur van de behandeling is verder uiteraard afhankelijk van de te bereiken doelen, de complexiteit van de problematiek en de ontwikkeling gedurende de therapie.

Aangesloten bij

Ik ben aangesloten bij De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Dit betekent dat je, indien je aanvullend verzekerd bent, voor een vergoeding in aanmerking komt. Voor meer informatie over vergoeding kun je contact opnemen met mijn praktijkassistent.

Contact Psycholoog Purmerend

Heb je een vraag, wil je meer weten of over psychologen in Purmerend? Bel naar Psycholoog Purmerend ter attentie van Ramon Weel. Ik leer je graag kennen!

Klachten

 • Angst
 • Burnout
 • Depressie
 • Negatief zelfbeeld
 • Rouw en verliesverwerking
 • Slaapproblemen
 • Trauma
 • Zingevingsvragen

Behandelvormen

 • ACT
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Relatietherapie
 • Stressmanagement
 • Talen

  Nederlands
  Engels

Aangesloten bij

Laatste cliëntervaring

Ramon is een rustige en kalme man die goed kan luisteren en op de problematiek goed inspeelt. Hij stottert soms maar dat is beslist geen beletsel voor een goede communicatie.

- Anoniem

Cliënten over Ramon Weel

Gemiddeld geven cliënten Ramon Weel:

 • Beoordeling: 4.8 uit 5. Op basis van 4 ervaringen
 • Laatste cliëntervaring:

  Ramon is een rustige en kalme man die goed kan luisteren en op de problematiek goed inspeelt. Hij stottert soms maar dat is beslist geen beletsel voor een goede communicatie.

  - Anoniem

  Ramon Weel
  Ramon Weel
  Psycholoog in Purmerend
  Beoordeling: 4.8 uit 5
  Op basis van 4 ervaringen
  • Relatietherapie
  • Ervaren psycholoog
  Bel: 085-4014720
  Ramon Weel

  Ramon Weel

  Psycholoog Purmerend
 • Psycholoog Purmerend

  Als je vastloopt in zich steeds herhalende patronen, besef dan dat daar iets aan te doen is. Of misschien ben je eraan toe om ruimte te maken voor de dingen die waardevol voor je zijn. Ik help je graag om een meer plezierig leven te leiden. Samen zorgen we ervoor dat jij bereikt wat je wilt. Bij Psycholoog Purmerend help ik je op een uiterst professionele wijze. Ik put hierbij uit mijn therapeutische ervaring en een relevante dosis levenservaring.

  Mijn praktijk zit in Middenbeemster ongeveer 10 minuten rijden van Purmerend en in de buurt van Hoorn en Alkmaar.

  Psycholoog Purmerend- Persoonlijke groei

  Zit je in een burn-out, of daar tegenaan? Heb je last van paniekaanvallen? Voel je je neerslachtig of ben je depressief? Met deze en andere klachten ben je bij mij aan het goede adres. Het is heel normaal dat je eerst probeert om zelfhulp toe te passen. Echter is dit in de praktijk vaak niet voldoende.

  Ik sta ervoor om je zodanig te ondersteunen dat je weer vertrouwen krijgt in je eigen mogelijkheden, al dan niet ondersteund door anderen die belangrijk voor je zijn.

  In het hier en nu

  Ik ben Ramon Weel, psycholoog in Middenbeemster, vlakbij Purmerend. Hiervoor heb ik jaren een praktijk in Middelburg gehad. Wegens verhuizing ga ik mijn praktijk in regio Purmerend voort zetten.

  De zich herhalende negatieve patronen in een mensenleven hebben vaak een verband met dingen uit het verleden. Het is belangrijk je daar bewust van te worden. Het is vervolgens niet noodzakelijk om diep in jouw verleden te gaan graven; waar het om gaat is dat je meer keuzevrijheid  krijgt in het hier en nu.

  Zodoende is het mogelijk om je minder te richten op problemen en meer op wat zinvol is in jouw leven. Je kunt dan de nadruk weer leggen op jouw mogelijkheden en ambities. Daar help ik je graag bij.

  Relatietherapie

  De relatietherapie die ik verzorg, geef ik vanuit de Emotional Focused Therapy; ook bekend als EFT. Dit is een wetenschappelijk onderbouwde psychotherapeutische benadering. EFT gaat er vanuit dat het voor een stabiele en duurzame relatie nodig is om je écht veilig en geborgen te voelen bij elkaar. Om verschillende redenen kan dat gevoel van veiligheid beschadigd zijn. Dat kan zijn oorsprong hebben in de huidige relatie, maar ook in eerdere relaties.

  Binnen EFT wordt de aandacht gericht op de huidige relatie. Stapsgewijs en op overzichtelijke manier wordt gewerkte aan inzicht in de problemen gegeven en wordt naar verbetering toegewerkt. Onderzoek wijst uit dat 80% van de paren die dit traject doorloopt hier baat bij heeft.

  Jij staat centraal bij Psycholoog Purmerend

  Het behandelplan stellen we samen op. Het bestaat meestal uit een combinatie van elementen uit verschillende benaderingen, zoals cognitieve gedragstherapie en psychoanalytische technieken. Jouw behoeften staan daarbij centraal.

  De hulpvraag die je hebt, zal waarschijnlijk gaan over iets waar je last van hebt en waar je van af wilt; je klacht. Wat het uiteindelijke resultaat van de behandeling zal zijn, is meestal iets groters dan dat. Je verwerft geestelijke flexibiliteit, waarmee je meer keus krijgt om te doen wat belangrijk en waardevol is in jouw leven. Je komt voor klachtenvermindering, maar gaat naar huis met veel meer!

  Kiezen voor verandering

  Mijn doel is om ervoor te zorgen dat je na therapie met mij geen therapie meer nodig hebt. Dat doe ik onder meer door je te helpen om de motivatie te ontwikkelen om te veranderen.

  Uit eigen ervaring weet ik hoe het is aan jouw kant van de tafel; ook ik heb psychotherapie ondergaan. Ik heb een lange weg afgelegd van het lager beroepsonderwijs naar universiteit en verder en heb veel hindernissen overwonnen. Ik weet wat werkt en wat niet en ook waarom. Hoewel het uiteraard niet zo hoeft te zijn dat wat voor mij heeft gewerkt ook zinvol voor jou is. Van mij mag je een hoge mate van professionaliteit verwachten naast een open, persoonlijke opstelling.

  Psycholoog Middelburg – Over Ramon Weel

  Bewogen leven

  Voordat ik mijn masteropleiding klinische psychologie afrondde, heb ik een heleboel andere scholen van binnen gezien, zoals de Lagere Agrarische School in Purmerend, de MAVO, de HAVO en het VWO. Ik heb als taxichauffeur en avondportier gewerkt, ben verkoopmedewerker geweest bij een ijzerwarenwinkel en Gamma en heb vrijwilligerswerk bij de Kindertelefoon gedaan.

  Als psycholoog in opleiding gaf ik bij AMC de Meren in Amsterdam computerles aan psychiatrische patiënten. Ook liep ik stage bij Parnassia in Den Haag op de afdeling angststoornissen. Mijn leven kende de nodige uitdagingen en moeilijkheden, waar ik mede dankzij psychotherapie sterk uit ben gekomen.

  Geestelijke gezondheidszorg

  Vanaf 2007 behandelde ik op de afdeling volwassenenzorg van Emergis Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg in Middelburg, cliënten met angst- en stemmingsstoornissen en verrichtte ik persoonlijkheidsonderzoek. Daarnaast gaf ik mijn ervaring en deskundigheid door als docent bij het NTI, waar ik toegepaste psychologie onderwees.

  Vanaf 2008 tot begin 2015 was ik als psycholoog verbonden aan Interapy-HSK, waar ik me vooral richtte op klachten als burn-out, depressie, paniekstoornissen en aan trauma gerelateerde problemen. Verder werk ik sinds begin 2014 in Middelburg als revalidatiepsycholoog. Daarbij richt mijn behandeling zich op een zo effectief als mogelijke omgang met lichamelijke beperkingen. Daarna heb ik tot m’n verhuizing gewerkt als praktijkondersteuner huisarts in Vlissingen. In die zelfde periode heb ik mijn eigen praktijk in Middelburg gehad, waar ik individuele behandeling heb gegeven aan volwassenen met verschillende klachten en achtergronden. Ook heb ik daar diverse koppels geholpen met relatie therapie.

  Zouk en humor

  Ik vind het fijn om weer in de regio te wonen waar ik ben opgegroeid; Purmerend. Daar woon ik als vrijgezel en heb een goedgevuld sociaal leven. Verder bekwaam ik me in mijn vrije uren in het zouk dansen. Ik vind authenticiteit (jezelf zijn) en humor belangrijk, zowel voor mezelf als voor mijn cliënten.

  Tijdens de sessies bij Psycholoog Purmerend laat ik op een authentieke manier vrij veel van mezelf zien. Uiteraard voor zover dat zinvol is voor een succesvolle behandeling. Ik ben geduldig en verwacht van jou geen onmogelijke dingen. Ik sta naast je, laat je in je waarde en hou je een eerlijke spiegel voor zonder te oordelen.

  Ik help je graag

  Vanuit het diep doorleefde besef dat je jezelf geen psychologische hulp kunt verlenen en vertrouwend op de uitstekende methoden en technieken die ik je als psycholoog kan aanreiken, nodig ik je graag uit om een afspraak met mij te maken voor een eerste kennismaking. Met deskundigheid, humor en geduld wil ik je terzijde staan.

  Tarief en duur

  Een individuele afspraak bij Psycholoog Purmerend – Ramon Weel kost € 95 en duurt 45 a 60 minuten. Voor relatietherapie betaal je €115 per sessie van 75 minuten. Een intake duurt 90
  minuten. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

  Als je aanvullend verzekerd bent krijg je de kosten van individuele sessies mogelijk deels vergoed. Dit is afhankelijk van je verzekering en kun je controleren met behulp van mijn AGB code: 90100613. Het is verstandig de eventuele vergoeding goed af te stemmen met je verzekeraar, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op. Ik help je graag om dit uit te zoeken!

  Ik streef ernaar om de behandelduur zo kort mogelijk te houden en je zo snel mogelijk onafhankelijk te maken. Toch waak ik er ook voor om de behandeling gehaast te doen; zorgvuldige en gedegen behandeling duurt vaak wat langer dan je van te voren zou wensen. De duur van de behandeling is verder uiteraard afhankelijk van de te bereiken doelen, de complexiteit van de problematiek en de ontwikkeling gedurende de therapie.

  Aangesloten bij

  Ik ben aangesloten bij De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Dit betekent dat je, indien je aanvullend verzekerd bent, voor een vergoeding in aanmerking komt. Voor meer informatie over vergoeding kun je contact opnemen met mijn praktijkassistent.

  Contact Psycholoog Purmerend

  Heb je een vraag, wil je meer weten of over psychologen in Purmerend? Bel naar Psycholoog Purmerend ter attentie van Ramon Weel. Ik leer je graag kennen!

  Klachten

  • Angst
  • Burnout
  • Depressie
  • Negatief zelfbeeld
  • Rouw en verliesverwerking
  • Slaapproblemen
  • Trauma
  • Zingevingsvragen

  Behandelvormen

  • ACT
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Relatietherapie
  • Stressmanagement
  • Talen

   Nederlands
   Engels

  Aangesloten bij

  Laatste cliëntervaring

  Ramon is een rustige en kalme man die goed kan luisteren en op de problematiek goed inspeelt. Hij stottert soms maar dat is beslist geen beletsel voor een goede communicatie.

  - Anoniem

  Cliënten over Ramon Weel

  Gemiddeld geven cliënten Ramon Weel:

 • Beoordeling: 4.8 uit 5. Op basis van 4 ervaringen
 • Laatste cliëntervaring:

  Ramon is een rustige en kalme man die goed kan luisteren en op de problematiek goed inspeelt. Hij stottert soms maar dat is beslist geen beletsel voor een goede communicatie.

  - Anoniem

  Contact

  Praktijkadres

  Huisartsenpraktijk Van Aken

  Rombout Hogerbeetstraat 11

  1462 KA Middenbeemster


  Afspraak maken

  Bel naar het verwijsteam op 085-4014720 of vul hieronder het contactformulier in.