Psycholoog Hoorn - Marije Spiering - Ik help jou
Marije Spiering
Marije Spiering

Psycholoog Hoorn

Wat me intrigeert en inspireert zijn altijd weer de ontwikkelingen die ik zie bij mijn cliënten tijdens het therapieproces. Ik bewonder de moed die ze aan de dag leggen om stapje voor stapje de manier van denken ervaren en voelen te veranderen. Vaak wanneer mensen psychische klachten ervaren is er iets verstoord in het contact in zichzelf en/of met hun omgeving. Psycholoog Hoorn helpt je verder.

Afspraken ook mogelijk in de avonden en in het weekend

Psycholoog Hoorn helpt

Tijdens een eerste gesprek is het belangrijk dat we elkaar leren kennen en vertrouwen. Het is een intake waarbij ik inventariseer wat de hulpvraag is. Tijdens de sessies stap je voor even uit je leven en reflecteren we samen op de oorzaak van het verstoorde contact, op jouw gedachten daarover, en kijken we naar je kansen en mogelijkheden om die verbinding in en met jezelf en daardoor met je omgeving te herstellen.

Mijn naam is Marije Spiering en ik ben psycholoog in Hoorn. Ik ben gespecialiseerd in EMDR, ACT, EFT relatietherapie en Mindfulness en behandel diverse problematieken, waaronder burn-out en depressie, zingevingsvragen, angst en dwangklachten, relatieproblematiek, Trauma en rouw en verliesverwerking.

Werkwijze

Ik nodig je uit stil te staan, te ervaren, zodat er overzicht en rust ontstaat om zodoende de draad weer op te pakken. Ik geef je een gesprek waarin ik echt aanwezig ben en zonder oordeel luister naar wat jij naar voren wil brengen in het hier en nu. Vanuit dat oogpunt gaan we aan de slag. Echter de nadruk op het hier-en-nu betekent ook dat we onderzoeken hoe problemen, die zich recent voordoen, maar die misschien ook lang geleden zijn ontstaan, zich in je huidige leven manifesteren. Over de wijze waarop dat lastig is en waarop het je goed af gaat, wat je vermijdt of controleert waardoor je het contact als een probleem ervaart.

Technieken en gespreksvormen

Ik combineer verschillende technieken en gespreksvormen en pas mijn behandeling aan op jouw verhaal, waardoor elke behandeling maatwerk wordt. Door middel van gesprekken, rollenspellen, ademhalingsoefeningen, en ontspanningsoefeningen nodig ik je uit om contact te maken met de oorspronkelijke ervaring en emotie.

Tarief en Duur

Een individuele afspraak en bij Psycholoog Hoorn duurt 45 minuten en kost € 95. Relatietherapie, of een andere afspraak met twee of meer personen, duurt 60 minuten en kost € 115. 's Avonds kost individuele therapie € 115 en relatietherapie € 135.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Hoorn

Wil je meer weten over mij? Ik leer je graag kennen. Bel naar psycholoog Hoorn ter attentie van Marije Spiering. Afspraken zijn ook mogelijk in de avonden en in het weekend.

Psycholoog Hoorn - Over Marije Spiering

Ik heb de liefde voor psychologie met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn vader was ontwikkelingspsycholoog en door hem ontdekte ik dat ook voor mij dit het gebied was waarin ik mijzelf verder wilde ontwikkelen. Door de bijzondere wijze waarop hij communiceerde heb ik feilloos geleerd om de manier waarop een ander communiceert aan te voelen, en zodoende een verbinding met iemand te maken. De moed van mensen is mijn drijfveer. Ik vind het bewonderenswaardig wanneer mensen stapje voor stapje de manier van denken ervaren en voelen om te veranderen en zich kwetsbaar durven op te stellen.

Ik kan me goed aanpassen en mensen vertrouwen mij snel. Dat merk ik ook buiten mijn vak om: ik ben een goede luisteraar en zeer benaderbaar. Kom langs in de psychologenpraktijk, ik hoor graag jouw verhaal.

Contact maken

Het sleutelwoord in mijn werk is verbinding. Om iemand vanuit mijn hart te kunnen helpen moet er een verbinding ontstaan. Daar ben ik altijd naar op zoek, ook in het dagelijks leven. Het contact met iemand is het mooiste wat er is. Als er vertrouwen en verbinding is, dan kun je zoveel doen om iemand te helpen.

Want dat is wat ik het liefste doe: mensen helpen en ze laten ervaren wat hun kracht is. Om mijn cliënten te laten inzien dat ze het zelf doen. Je bent zelf je grootste criticus en je moet compassie hebben met jezelf.

Levenslessen

De lessen die ik meegeef aan mijn cliënten tijdens de behandeling kan ik ook in mijn eigen leven toepassen. Ik doe al jaren aan stilte retraites en mindfulness, en zelfcompassie heeft mij op persoonlijk vlak enorm geholpen. Door elke keer terug te gaan naar de rust, naar het niet-veroordelende, ben ik door een heel heftige periode gekomen. Ik ken het klappen van de zweep, maar ik ben ook weer opgekrabbeld. Daarom weet ik heel goed waar mijn cliënten het over hebben.

Contact met Psycholoog Hoorn

Wil je meer weten over mij, mijn praktijk of een afspraak maken? Bel naar Psycholoog Hoorn, ter attentie van Marije Spiering. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Cliëntervaringen van Psycholoog Hoorn

Lees ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Els over Marije Spiering psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

“Na mijn scheiding kwam er ontzettend veel oude pijn van vroeger naar boven. Dit belemmerde mij om een gezonde relatie op te bouwen met mijn nieuwe liefde. Behoedzaam heeft ze ervoor gezorgd dat zowel de pijn van vroeger is verwerkt, mijn gevoelens van minderwaardigheid drastisch zijn verminderd en dat ik gelukkig samen ben met mijn nieuwe liefde.”

Contactgegevens van Marije Spiering

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Hoorn

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Hoorn.

Marije Spiering
West 41-A
1625 AT Hoorn