GZ-Psycholoog Castricum - Jessica Pijl - Nieuw perspectief bij klachten
Jessica Pijl
Jessica Pijl

GZ-Psycholoog Castricum

Je moet mildheid naar jezelf hebben, leren jezelf niet al te serieus te nemen. Dat klinkt makkelijk, maar dat gebeurt vaak niet automatisch. We zijn over het algemeen heel kritisch naar onszelf. Als GZ-Psycholoog te Castricum geef ik je nieuw perspectief.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren

GZ-Psycholoog Castricum - Persoonlijke aanpak

Mijn naam is Jessica Pijl, psycholoog in Castricum. In mijn praktijk help ik mensen met een breed palet aan klachten, van angsten tot depressieve klachten en van trauma’s tot levensfaseproblematiek. Daarnaast heb ik veel ervaring met het behandelen van problemen rondom zwangerschap en de bevalling.

Eerste gesprek

Het eerste gesprek is een kennismaking. Jij vertelt me de reden van je komst en wat je hoopt te bereiken. We proberen tijdens dit gesprek de klachten te verhelderen en de hulpvraag te specificeren. Aan de hand daarvan stellen we een behandelplan op. De technieken die ik daarbij gebruik is afhankelijk van jouw klacht, maar ik maak voornamelijk gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR en mindfulness.

Persoonlijke aanpak

Ik hou van een persoonlijke aanpak en een positieve benadering, en vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt. Met oplossingsgerichte therapie focussen we op wat goed gaat en hoe we dat zouden kunnen versterken. Wat zijn jouw krachten? Dat is waar we naar kijken. Ik vind het belangrijk dat je weer ontdekt waar je krachten liggen en milder naar jezelf kunt worden, zodat je weer met vertrouwen de toekomst tegemoet kan.

Ik stel je op je gemak

Het is belangrijk dat je je tijdens therapie op je gemak voelt. Mijn praktijk is mooi gelegen, op een landgoed in het bos en vlakbij zee. Dat nodigt vanzelf al uit tot ontspanning. Ik heb bovendien een open houding en je mag andersom ook dingen aan mij vragen, als je daar behoefte aan heb. Daarnaast is er ook zeker ruimte voor humor tijdens onze sessies, maar uiteraard altijd op een professionele en respectvolle manier.

Tarief en duur

Voor een afspraak van 45 minuten reken ik € 98,00. Wil je een afspraak bij GZ Psycholoog Castricum afzeggen? Doe dit dan minstens 48 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Ik ben aangesloten bij: 

  • BIG registratie 29909875925
  • NVGzP
  • Vereniging EMDR Nederland
  • Vereniging voor Mindfulness
  • VGCT: Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie

Contact GZ-Psycholoog Castricum

Wil je meer weten over psychologen in Castricum of een afspraak maken? Bel of mail naar GZ-Psycholoog Castricum ter attentie van Jessica Pijl. Ik leer je graag kennen!

GZ-Psycholoog Castricum - Over Jessica Pijl

Op een dag werd ik wakker en ik wist: ik word psycholoog. Dat gevoel is nooit meer weg gegaan, want zowel mijn studie aan de universiteit van Groningen als mijn werk vond ik geweldig. Het geeft me nog steeds zoveel voldoening om met mensen te werken en hen een stukje verder te helpen in een moeilijke periode.

Professionele ontwikkeling

Ik ben in 2001 afgestudeerd in de Klinische en Neuropsychologie en heb daarnaast een postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd. Ik heb binnen verschillende sectoren van de gezondheidszorg ervaring opgedaan, maar ik heb door de jaren heen ook opleidingen gevolgd om me als psycholoog verder te blijven ontwikkelen. Dat vind ik belangrijk, want ik wil de kwaliteit waarborgen.

Mijn eigen praktijk

Sinds 2015 heb ik mijn eigen praktijk, waar ik mijn mensen help met uiteenlopende problematiek. Door humor, positiviteit en op een speelse manier met technieken om te gaan, wil ik mijn cliënten meegeven om mild naar zichzelf te zijn. Want het mooiste dat je kan worden ben je zelf. Ik weet uit ervaring dat dat een continue uitdaging is, ik probeer dat principe namelijk ook zoveel mogelijk op mijn eigen leven toe te passen.

Contact GZ-Psycholoog Castricum

Wil je meer weten over psychologen in Castricum of een afspraak maken? Bel of mail naar GZ-Psycholoog Castricum ter attentie van Jessica Pijl. Ik leer je graag kennen!

Cliënten vertellen over hun ervaring bij GZ-Psycholoog Castricum

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Daniel over Jessica Pijl psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

“Jessica is zeer ervaren en deskundig in haar behandeling. Het was een zeer moeilijke en zware tijd voor mij, maar door haar rustige houding en duidelijke, heldere aanpak, had ik veel vertrouwen dat het weer goed zou komen. Nooit gedacht dat ik over mijn klachten heen zou komen!”

Neem contact op met GZ Psycholoog Castricum

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar GZ-Psycholoog Castricum

Bekijk hier de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Castricum.

Jessica Pijl
Oude Parklaan 111, k.0.09
1901 ZZ Castricum