Psycholoog Haarlem - Werken vanuit je talenten en kwaliteiten
Mirjam Heijnis
Mirjam Heijnis

Psycholoog Haarlem

Mijn persoonlijke benadering en specifieke manier van begeleiden vinden mijn cliënten plezierig. Je merkt dat ik je je eigen gang laat gaan. Ik geef je een gevoel van zelfstandigheid, zodat je op een bepaald moment zelf de situatie aankunt en ook in de toekomst zelfredzaam bent. Psycholoog Haarlem helpt je verder.

Bel voor informatie of een afspraak.

Psycholoog Haarlem - Werken vanuit je talenten en kwaliteiten

Het eerste gesprek dat we hebben als je behandeling bij Psycholoog Haarlem aanvangt is meer dan een kennismaking. Samen gaan we achterhalen wat er speelt en waar je naartoe wilt. Daarnaast zal ik je meer vragen over je achtergrond. Ik zal tijdens het eerste gesprek op zoek gaan naar de kwaliteiten en talenten die je kan gebruiken tijdens de behandeling.

Verandering

De verandering die je in gang wil zetten gaat namelijk niet vanzelf. Om de vastgeroeste patronen te doorbreken zul je jezelf nieuwe gedachten- en gedragspatronen aan moeten leren. Je gaat dit zelf doen, ik speel hierbij een ondersteunende rol maar de uiteindelijke verandering zet je zelf in gang.

Intakegesprek

Zoals ik al zei begint de behandeling met een intakegesprek. We leren elkaar beter kennen en bespreken wat er speelt, waar je last van hebt en waar je uiteindelijk naar toe wilt. Ook bespreken we je achtergrond, de manier waarop ik je kan helpen en ga ik op zoek naar jouw sterke punten en kwaliteiten. Hier zullen we tijdens het behandelproces namelijk veel gebruik van maken.

Behandeling op maat bij Psycholoog Haarlem

Na het intakegesprek gaat de daadwerkelijke behandeling van start. Deze stel ik voor jou persoonlijk samen. Het gaat immers om jou. Het plan sluit aan op je hulpvraag, je doel en op dat wat jij graag doet en goed kunt.

Al snel zul je merken dat je meer grip krijgt op de situatie waar je in zit en daarmee ook op jezelf en je leven. Door het in gang zetten van deze verandering krijg je meer zelfvertrouwen en je ziet de toekomst weer positief in.

Tarief en Duur

Een individuele afspraak kost € 95 en duurt 45 minuten. Een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie, kost €115 per sessie van 60 minuten. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Aangesloten bij
Ik ben aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen).
De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) - lidmaatschapsnummer 8397

Contact Psycholoog Haarlem

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Neem dan telefonisch contact of stuur een e-mail naar Psycholoog Haarlem ter attentie van Mirjam Heijnis. Afspraken zijn ook mogelijk in Alkmaar. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Haarlem - Over Mirjam Heijnis

Na mijn studie ben ik begonnen in het volwassenenonderwijs. Hier begeleidde ik voornamelijk laaggeletterden, allochtonen, asielzoekers bij de basiscursussen en -trainingen. Een bijzondere groep mensen, waar meer speelt dan alleen het aanleren van vaardigheden.

Psychische klachten zaten sommige van deze mensen elke vooruitgang in de weg en zou ik dus beter eerst deze mensen daarmee kunnen helpen. Om deze reden ben ik psychologie gaan studeren. 

Verschillende culturen

Na mijn studie kon ik direct aan het werk vanuit mijn oude werkgever. Dat was plezierig, omdat ik veel ervaring op deed met heel uiteenlopende klachten. Naast specifieke problemen voor migranten speelde het hele scala van psychische klachten.

Werken met mensen uit andere culturen zet je met beide benen op de grond. Om te beginnen leer je te werken vanuit respect en nieuwsgierigheid van het ‘anders zijn’, en dat dat goed is. Vervolgens krijg je heel voelbaar te maken met unieke mensen.

Eigen praktijk

Later ging ik aan de slag in mijn eigen praktijk Psycholoog Haarlem. Cliënten geven aan mijn persoonlijke benadering en specifieke manier van begeleiden (je gaat het zélf doen) plezierig te vinden.  

Je zult merken dat ik jou je weg laat gaan en je de kaders en handvatten aanreik om dat ook te doen. Dat geeft een gevoel van zelfstandigheid die heel vruchtbaar blijkt; op het moment dat je merkt dat jij deze situatie zélf aankunt, geef je jezelf ruimte om te groeien.

Contact met Psycholoog Haarlem

Benieuwd wat ik voor je kan doen? Neem telefonisch contact op met Psycholoog Haarlem of stuur een e-mail.

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Haarlem

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij Psycholoog Haarlem in behandeling zijn geweest.

Sandra over Mirjam Heijnis psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

“Bedankt voor je hulp. Ik sta nu sterker in het leven”

Neem Contact Op Met Psycholoog Haarlem

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Haarlem

Bekijk hier de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Haarlem.

Mirjam Heijnis
Spaarne 112
2011 CM Haarlem