Psycholoog Amsterdam - Iris Wieffer
Iris Wieffer
Iris Wieffer

Psycholoog Amsterdam

Ons leven is als een innerlijke reis en therapie is daar onderdeel van. Het is niet vreemd dat je af en toe ongelukkig bent. We voelen ons allemaal wel eens slecht en dat is heel normaal.

Therapie is mogelijk in het Engels en Duits!

Psycholoog Amsterdam

Mijn naam is Iris Wieffer, ik ben psycholoog in Amsterdam. Ik heb veel ervaring met het behandelen van diverse problematiek. In mijn praktijk kun je onder andere terecht voor hulp bij relatieproblemen, depressies, angsten, trauma’s en somatische klachten.

Het eerste gesprek

De intake is een soort kennismaking. We gaan onderzoeken of het klikt tussen ons. Daarnaast kijken naar de kern van de klachten en wat daarvan de mogelijke oorzaken zouden kunnen zijn. Op basis van de verschillende thema’s stellen we samen een behandelplan op en kiezen we een passende therapie die zoveel mogelijk aansluit op jouw wensen.

Oplossingsgericht en psychodynamisch

Welke technieken we tijdens onze gesprekken gaan gebruiken is afhankelijk van de klacht en onderliggende persoonlijkheidsstructuur. Ik werk graag oplossingsgericht, maar soms is een psychodynamische aanpak nodig. We kijken dan heel erg naar patronen die al je hele leven aanwezig zijn. Door middel van een tijdslijn brengen we die onderliggende structuren in kaart.

Maatwerk

Cliënten omschrijven mij als oprecht, analytisch, betrokken, flexibel en menselijk. Dat zijn eigenschappen die mij als psycholoog typeren. Daarnaast vind ik het belangrijk om in mijn praktijk medeleven en empathie te tonen. Dat doe ik door heel dicht op het referentiekader van iemand te gaan zitten. Wat vind jij belangrijk en wat zijn jouw wensen? Ik probeer onze gesprekken daar zoveel mogelijk op aan te sluiten.

Tarief en duur

Een individuele afspraak bij Psycholoog Amsterdam kost 95 euro en duurt 45 minuten. Voor relatietherapie betaal je € 150 per sessie van 90 minuten.

Als je een afspraak bij Psycholoog Amsterdam wilt afzeggen, doe dat dan minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten kan inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Amsterdam

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Amsterdam? Bel 085-4014720 of stuur een e-mail naar Psycholoog Amsterdam ter attentie van Iris Wieffer.

Over mij - Iris Wieffer

Ik heb me altijd geïnteresseerd in het menselijk brein en de drijfveren van ons gedrag. Juist datgene wat niet zichtbaar is, maar wat wel wordt gedacht, gewenst of gewild vind ik interessant om te onderzoeken. Het gaat daarbij niet alleen om onbewust gedrag, maar ook om dromen, tegenstrijdigheden en conflicten, zowel tussen mensen als in jezelf.

Eigen praktijk

Het is eigenlijk altijd mijn ambitie geweest om een eigen praktijk te beginnen. Ik heb eerst forensische psychologie gestudeerd. Daar leerde ik veel over diagnostiek en heftige persoonlijkheidsstoornissen, maar ik wilde me toch meer richten op de klinische kant van het vak. Dat is de reden dat ik ook voor een opleiding tot psychotherapeut heb gekozen.

Maatschappij

De diversiteit van mijn cliënten maakt mijn werk zo leuk. Ik krijg cliënten van elke leeftijd, cultuur, achtergrond en problematiek in mijn spreekkamer, het is echt een afspiegeling van de maatschappij. Want zo ervaar ik het ook: ik behandel niet alleen individuele problematiek, maar we werken ook aan een maatschappelijk probleem.

Contact met Psycholoog Amsterdam

Heb je een vraag of wil je meer weten over psychologen in Amsterdam? Bel 085-4014720 of stuur een e-mail naar Psycholoog Amsterdam ter attentie van Iris Wieffer.

Cliëntervaringen over Psycholoog Amsterdam

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Roos over Iris Wieffer psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

Ik ben sinds twee jaar bij Iris in therapie en vind haar een aanvoeler, inspirator en motivator. Sinds ik haar ken heb ik het gevoel dat ze (mij) goed aan kan voelen. Ze is scherp op een inclusieve en innemende manier. Ze geeft ruimte om dingen te leren voelen en dingen in te zien op mijn manier en op mijn moment. Ook is ze op een prettige manier kritisch en confronterend: zonder mij te ver uit mijn comfort zone te halen maar tegelijkertijd me te laten ervaren dat het toch echt die goeizone is waar ik het beste kan leren en groeien. Dus sinds dat wij bijna wekelijks gesprekken hebben, heb ik veel mogen leren en daar ben ik haar dankbaar voor.

Contactgegevens van Iris Wieffer

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Amsterdam

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Amsterdam.

Iris Wieffer
Gerard Doustraat 174-4
1073 VZ Amsterdam