Psycholoog Amsterdam - Jente van der Heide - Professionele hulp
Jente van der Heide
Jente van der Heide

Psycholoog Amsterdam

Bij Psycholoog Amsterdam behandel ik mensen met verschillende klachten. Je hebt het gevoel dat het niet goed gaat, dat je stil staat of verdwaald bent. Het is vaak lastig te bepalen hoe de klachten die je ervaart samenhangen. Gelukkig kan ik je daarbij goed op weg helpen.

Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren. Ook kan de therapie in het Engels gegeven worden.

Psycholoog Amsterdam - Werken aan je doelen

Ik help mensen bij grotere en kleinere vragen, zwaardere en lichtere problemen in hun proces van verandering. Die verandering zal voor jou anders zijn dan voor ieder ander. Want jij bent anders en jij hebt unieke kwaliteiten die jou zullen helpen.

Jouw verhaal

We beginnen met jouw verhaal. Je krijgt de tijd en ruimte om dat goed te vertellen. Daarin zul je merken dat ik op onderdelen doorvraag. Dat ik meer wil weten van je achtergrond, je omgeving en hoe je buiten je klacht in het leven staat. Hoewel we in de behandeling niet in het verleden zullen graven, wil ik bij de intake wél alle achtergronden weten. Daarmee krijg ik een completer beeld en kan ik een behandelplan op maat maken.

Aan het einde van onze eerste afspraak bij Psycholoog Amsterdam formuleren we samen jouw hulpvraag. Tijdens het gesprek heb jij natuurlijk ook genoeg gelegenheid om mij beter te leren kennen. Spreekt mijn manier van werken je aan? Voel je je op je gemak? Heb je het idee dat ik kan helpen? Het is goed om je dat bewust af te vragen, zodat je met een goed gevoel de behandeling in kunt.

Persoonlijk en concreet bij Psycholoog Amsterdam

De behandeling is persoonlijk waarbij ik uitga van ieders eigen en unieke kracht. Je zult je op je gemak voelen, kunt open zijn en je voelt je gesteund. De klachten die je ervaart brengen we in kaart en gaan doelgericht samen werken aan herstel.

We werken bij Psycholoog Amsterdam met een behandelplan op basis van de meestgebruikte, wetenschappelijk goed onderzochte, methoden. Dat geeft de behandeling een stevige grond. Het geeft ons de mogelijkheid om in het proces op het hier en nu in te spelen zonder de rode draad te verliezen.

Expat en burn-out

Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van expats. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik tegen welke problemen expats aanlopen en ik kan ze hierbij goed begeleiden. Door mijn eigen ervaringen met het hebben van een burn-out groeide mijn interesse in burn-out. De spanning en stress die je door heel je lichaam voelt, het malen over "dingen die nog moeten", het slechte slapen en de hoge prikkelbaarheid. Toch blijf je doorgaan, totdat je daadwerkelijk 'opbrandt' en het simpelweg niet langer meer zo gaat. Ik kan je hier goed mee helpen. Die constante druk helpen ontnemen. Het behandelen van burn-out behoort tot één van mijn specialismen. 

Het is ook mogelijk om therapie in het Engels te krijgen. 

Zelf weer verder

Aan het eind van de reis is je klacht verminderd, je vraag beantwoord en heb je jezelf beter leren kennen en mentaal versterkt. Je zult nog wel verder moeten werken, maar je hebt nu de middelen en de kracht om dat ook goed te kunnen doen.

Tarief en duur

Een individuele afspraak kost € 95 per sessie. Een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie, kost € 115 voor 60 minuten en € 150 voor 75-90 minuten. Bij afspraken buiten kantoortijden reken ik € 20 extra. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar doe dit wel minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders moet ik het in rekening brengen.

Contact Psycholoog Amsterdam

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel naar Psycholoog Amsterdam ter attentie van Jente van der Heide. Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren en de gesprekken kunnen desgewenst in het Engels plaatsvinden. Ik leer je graag kennen!

Psycholoog Amsterdam - Over Jente van der Heide

Mijn vader was huisarts. Voor mensen zorgen was een onderwerp thuis. Daarbij begreep ik mensen goed. Ik maakte makkelijk contact en begreep hoe mensen tot bepaalde gedachten kwamen. Ik kon, door me in de ander te verplaatsen en diens taal te spreken, goed moeilijke gesprekken voeren zonder dat die uit de hand liepen. Al met al was ik, overduidelijk, een psycholoog in de dop.

Een menselijke psycholoog

Je hebt aan mij een psycholoog die zijn vak goed kent. De theorie, de wetenschappelijke stand van zaken en de mogelijkheden die we in de behandelkamer hebben. Je werkt met een psycholoog die geleefd heeft. Die een baan had, die fouten maakte, verkeerde beslissingen nam. Die alle sores meemaakte en alle zelfonderzoek moest doen die zijn cliënten ook doen. Een psycholoog met een menselijke toon, die je echt begrijpt en met je mee kan kijken.

Verrassende inzichten bij Psycholoog Amsterdam

Cliënten van Psycholoog Amsterdam waarderen het gemak waarmee ze zich uit kunnen spreken. Ze voelen zich gehoord, gezien en gekend. Daarbij staan ze vaak versteld van de verrassende inzichten die ze krijgen. Dat laatste is voor mij ook een van de mooiste dingen van mijn werk: als ik ze kan laten zien van zichzelf dat ze nog niet wisten. Die inzichten zorgen vaak voor een wending in het proces. Als het je lukt om samen met de cliënt dat eerste dominosteentje aan te tikken waardoor alles kan veranderen. Dat is prachtig!

Fijn sporten

Als ik niet werk, of studeer, dan ben ik liefst bij mijn gezin. Gewoon leuke dingen doen. Of ik ben aan het sporten. Ik ben een actief beoefenaar van voetbal, cricket en golf (inderdaad, opgepikt in Engeland).

Contact Psycholoog Amsterdam

Heb je een vraag of wil je weten of ik je kan helpen? Bel naar Psycholoog Amsterdam - Jente van der Heide. Ik leer je graag kennen!

Cliëntervaringen bij Psycholoog Amsterdam

Lees deze en andere ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Marian over Jente van der Heide psyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned ratingpsyned rating

"Jente creëerde een veilige omgeving, waardoor de zware aspecten van mijn klachten eenvoudiger bespreekbaar werden. Ik kreeg het gevoel dat hij mijn gevoelens voelde, wat vertrouwen gaf".

Contactgegevens van Jente van der Heide

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Amsterdam

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Amsterdam.

Jente van der Heide
Ruysdaelstraat 49a
1071XA Amsterdam