Psycholoog Haarlem - Maaike Schelling
Maaike Schelling
Maaike Schelling

Psycholoog Haarlem

Als je niet lekker in je vel zit, dan heb je vaak last van tunnelvisie. Een negatief gedachtepatroon overheerst en je ziet niet meer wat je wél bereikt hebt. Daar gaan we aan werken tijdens onze gesprekken, ik ga je laten zien welke hobbels je al hebt overwonnen.

Psycholoog Haarlem - Ik laat je zien wat je al bereikt hebt!

Mijn naam is Maaike Schelling, ik ben psycholoog in Haarlem. In mijn praktijk kun je terecht voor allerhande problematiek, maar ik heb veel ervaring met het behandelen van ADHD, angsten en depressies.

Het eerste gesprek

Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt in mijn praktijk, en daarom werken we in het eerste gesprek aan onze vertrouwensband. Het is een kennismaking waarbij we gaan verkennen waar jouw krachten liggen. Wat heb je bijvoorbeeld in het verleden al ondernomen om het probleem te verhelpen? En wanneer zou jij het gevoel hebben dat je klacht is opgelost? Die zaken gaan we tijdens de intake behandelen.

We gaan de diepte in

In de gesprekken die volgen zullen we wat meer de diepte ingaan. We gaan de klacht ontleden en ik kijk welke techniek het beste bij jou past. Ik heb veel ervaring met cognitieve gedragstherapie, maar misschien werkt mindfulness wel beter voor jou. Samen kijken wat het beste aansluit op jouw wensen en op basis daarvan bepaal ik de therapievorm.

Ik stel je op je gemak

Als psycholoog ben ik open en oprecht, ik krijg vaak terug van cliënten dat ze mijn eerlijke feedback waarderen. Ik vind niet zo snel iets gek en daardoor voelen mensen zich snel op hun gemak bij mij. Mijn positieve insteek heeft daar ook mee te maken: je kunt meer dan je in de eerste instantie denkt. Daar ben ik van overtuigd. 

Tarief en duur

Een afspraak duurt 45 minuten en kost € 95,-. Een coaching sessie duurt 45 minuten en kost € 115,-. Afspraken buiten kantoortijden bedragen € 20,- extra.

Wil je een afspraak afzeggen? Doe dit dan minstens 24 uur van tevoren, dan kan ik nog een andere cliënt inplannen. Anders ben ik genoodzaakt het in rekening brengen.

Contact met Psycholoog Haarlem

Neem voor meer informatie of advies in jouw situatie contact op met Psycholoog Maaike Schelling, bel: 085-4014720

 

Psycholoog Haarlem - Over Maaike Schelling

Ik heb altijd interesse gehad in het menselijk gedrag en ik merk al van jongs af aan dat mensen naar mij toekomen als er dingen spelen in hun privéleven. Dat klinkt misschien cliché, maar ik vind het echt interessant om mensen te begrijpen en hun drijfveren te onderzoeken. Waarom vertonen we bepaald gedrag? Dat vind ik nog steeds ontzettend boeiend.

Lichaam en geest

Ik heb me tijdens een studie Gezondheidswetenschappen gespecialiseerd in geestelijke, gezondheidskunde, maar de focus lag tegelijkertijd op de bewegingswetenschappen. Juist die combinatie vind ik interessant: de wisselwerking tussen het fysieke en het geestelijke. Ik ben zelf erg sportief en ik weet uit ervaring hoeveel invloed beweging kan hebben op je mentale gezondheid.

Een uitstapje naar het bedrijfsleven

Na mijn opleiding heb ik een tijdje als psycholoog gewerkt, maar maakte ook tijdelijk een uitstapje naar het bedrijfsleven. In die periode werkte ik als coach en hield ik me veel bezig met loopbaanbegeleiding. Mijn werk had een duidelijke link met de psychologie, maar ik miste toch een bepaalde vorm van diepgang. Zo ben ik uiteindelijk bij Psyned terecht gekomen.

Potentie

In mijn gesprekken richt ik me heel erg op de potentie van mijn cliënten. Op een gegeven moment valt het kwartje en gaan ze zelf ook inzien wat ze kunnen. Ik zie hoe blij mensen daarmee kunnen zijn, en dat maakt mij op mijn beurt ook weer gelukkig. Je kunt zelf het heft in handen nemen en oplossingen bedenken waardoor het leven er anders uit gaat zien. Dat is mijn doel als psycholoog.

Cliënten vertellen over hun ervaring bij Psycholoog Haarlem

Lees de ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling zijn geweest.

Helaas hebben we nog geen clientervaringen voor deze psycholoog.

Stuur je eigen ervaring in

Spaarne 112a 2011CM Haarlem

De praktijkassistent van Psyned staat je graag te woord voor vragen of het maken van een afspraak.

Je kunt het Psyned secretariaat bereiken van ma t/m do 08.30 tot 20:30 en vrijdag tot 17.30. Buiten de openingstijden kun je een voicemailbericht achterlaten, dan bellen we je terug!

Bel met de praktijkassistent en maak een afspraak: 085-4014720


Stuur een bericht


Routebeschrijving naar Psycholoog Haarlem

Bekijk de routebeschrijving naar mijn psychologenpraktijk in Haarlem.

Maaike Schelling
Spaarne 112a
2011CM Haarlem